TARIFA

Miejscówki Kitesurfingowe
KasicaM
Deska: Nobile, Airush
Latawiec: North Dice, Wainman
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post16 lut 2013, 14:00

mandaro pisze:No pewnie, że jeździć nie trzeba. Maks 30km. Jak się chce, Jak sie nie chce to nie trzeba wcale.

Kasico. Tym razem, to kolega mnie wystawił. W czwartek jestem. Najwyżej sam.

No chyba, że ktoś inny chce się kiwnąć do Tarify Transporterem T4?
Jak kolega nie wyzdrowieje do poniedziałku, to jest jedno wolne miejce.
Na trasie Jelenia Dziura -Tarifa.

Od czwartku wiatr.

No to widzimy się w Tarifie! Ja zwykle pływam na Campo de Futbol bo mam najbliżej, ale jakby co to dawaj znać! poizdr :thumbsup:

tarifa4you
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 00:06

Ker-mit pisze:lecę na południe Hiszpania 1 kwietnia,
oczywiście będe w okolicach Tarify ... ale jeśli dostałbym jakieś dobre namiary na inne miejscówki w przedziale MARBEA - TARIFA -będe bardzo wdzięczny.
- Wszystkie spoty Marbella – Tarifa masz opisane na mojej stronce http://www.tarifa4you.com
Nie opisałem tylko spotu przy samej Marbelli – LOS MONTEROS w pobliżu szpitala, latem zakaz kite i wtedy wszyscy przenoszą się kawałek dalej na TORRE REAL.

KasicaM pisze:Tak szczerze mówiąc to ja nie mam potrzeby jeździc po innych mijescówkach skoro mieszkam w jednej z najlepszych, więc będzie najlepiej jęsli przejrzysz watek Tarifa, tam kilka z nich byłó opisywancyh juz wczesniej
- Nie masz pojęcia ile dobrych pływań tracisz przez takie rozumowanie.
Bardzo często w Tarifie jest “kupa” a w tym samym czasie można super pośmigać na Śródziemnym. Przydatna jest odrobina wiedzy jak działa wiatr tu w Cieśninie Gibraltarskiej i sprawdzać prognozy na odpowiedniej stronie.
Pozdrawiam.

KasicaM
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 01:04

tarifa4you pisze:
Ker-mit pisze:lecę na południe Hiszpania 1 kwietnia,
oczywiście będe w okolicach Tarify ... ale jeśli dostałbym jakieś dobre namiary na inne miejscówki w przedziale MARBEA - TARIFA -będe bardzo wdzięczny.
- Wszystkie spoty Marbella – Tarifa masz opisane na mojej stronce http://www.tarifa4you.com
Nie opisałem tylko spotu przy samej Marbelli – LOS MONTEROS w pobliżu szpitala, latem zakaz kite i wtedy wszyscy przenoszą się kawałek dalej na TORRE REAL.

KasicaM pisze:Tak szczerze mówiąc to ja nie mam potrzeby jeździc po innych mijescówkach skoro mieszkam w jednej z najlepszych, więc będzie najlepiej jęsli przejrzysz watek Tarifa, tam kilka z nich byłó opisywancyh juz wczesniej
- Nie masz pojęcia ile dobrych pływań tracisz przez takie rozumowanie.
Bardzo często w Tarifie jest “kupa” a w tym samym czasie można super pośmigać na Śródziemnym. Przydatna jest odrobina wiedzy jak działa wiatr tu w Cieśninie Gibraltarskiej i sprawdzać prognozy na odpowiedniej stronie.
Pozdrawiam.

Coś jakiś nerwowy jestes Karol :hand: To, że nie jestes fanem Tarify to się już zdazyłam zorientować. Może czas na zmianę loga na cos w stylu "Tarifa NOT 4 YOU"?

W kazdym razie za eksperta wiatrów w Ciesninie Giblartalskiej się nigdy nie uwazałam. Kazdy ma swoje preferncje i jesli chce jechac na inne spoty to czemu nie?! Ja nie widze w tym zadnego problemu. Ja takiej potrzeby nie mam poki co, szczególnie przy dzisiejszych cenach benzyny :doh: a ja zbieram na nową deskę :mrgreen:

Awatar użytkownika
mandaro
Deska: NHP Infinity
Latawiec: GP Fuel
Postawił piwka: 66 razy
Dostał piwko: 22 razy
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 01:30

A Paweł się tam gdzieś kręci? (Ten co busa od Karola kupił białego T4)
Czy nadal tynkuje chatę koledze pod Krakowem?

tarifa4you
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 01:37

KasicaM pisze:Coś jakiś nerwowy jestes Karol :hand: To, że nie jestes fanem Tarify to się już zdazyłam zorientować. Może czas na zmianę loga na cos w stylu "Tarifa NOT 4 YOU"?

W kazdym razie za eksperta wiatrów w Ciesninie Giblartalskiej się nigdy nie uwazałam. Kazdy ma swoje preferncje i jesli chce jechac na inne spoty to czemu nie?! Ja nie widze w tym zadnego problemu. Ja takiej potrzeby nie mam poki co, szczególnie przy dzisiejszych cenach benzyny :doh: a ja zbieram na nową deskę :mrgreen:

To jakieś jaja chyba, jakie nerwy i jakie nastawienie “anty “ do Tarify.
Odpowiedziałem tylko na pytanie kolegi i dodałem mały tip jeśli chodzi o pływanie w okolicy.
Jestem fanem Tarify, bardzo często tu pływam i uwielbiam tą miejscówkę.
To co napisałaś jest kompletną bzdurą i prowokacją.

Mieszkasz tu i pływasz a nie masz pojęcia o wiatrach w ciesninie - przykre...

KasicaM
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 10:25

tarifa4you pisze:
KasicaM pisze:Coś jakiś nerwowy jestes Karol :hand: To, że nie jestes fanem Tarify to się już zdazyłam zorientować. Może czas na zmianę loga na cos w stylu "Tarifa NOT 4 YOU"?

Odpowiedziałem tylko na pytanie kolegi i dodałem mały tip jeśli chodzi o pływanie w okolicy.

Ton Twoich wypowiedzi jest niegrzeczny, więc ja już podziękuje za dyskusje i pozostawiam to bez komentarza.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post17 lut 2013, 10:44

tarifa4you pisze:

Och KAROL :!: :!: :!: a juz myslalem ze ty gdzes do afryki uciekles .Ty to masz z tymi dziewuchami nawet tutaj :wink:
Zgadzam sie z Toba .Zeby w pelni docenic Tarife szczegolnie przy lewante dobrze jest znac kilka spotow w promieniu 65km (czyli 130km niestety).Chocby Sotogrande ...przy mocnym lewante(50kt w tarifie tam 35 i jesli do tego dolaczy sie odpowiedni swell to mamy dluga 3m fale w porcie) albo Canos de meca (tez kojazy mi sie ze to kolo 60km kultowy spot ze zlodziejami :wink: ale swietnym klimatem i dobra falka). Przewaznie bylo lepiej jak na valdevaqueros choc nie zawsze.
Przy poniete jak pamietam tez mozna bylo polatac na los lances i w jednym miejscu bylo lepiej a w innym gorzej czasem jechalismy na artevida bo lepsza falka ale to faktycznie w promieniu kilku kilometrow.
Pozdowienia :hand:

Ps; ale wiekszosc czasu spedza sie jednak w tarifie zeby nie bylo :hand:

KasicaM
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 10:59

rolnik pisze:
tarifa4you pisze:

Och KAROL :!: :!: :!: a juz myslalem ze ty gdzes do afryki uciekles .Ty to masz z tymi dziewuchami nawet tutaj :wink:
Zgadzam sie z Toba .Zeby w pelni docenic Tarife szczegolnie przy lewante dobrze jest znac kilka spotow w promieniu 65km (czyli 130km niestety).Chocby Sotogrande ...przy mocnym lewante(50kt w tarifie tam 35 i jesli do tego dolaczy sie odpowiedni swell to mamy dluga 3m fale w porcie) albo Canos de meca (tez kojazy mi sie ze to kolo 60km kultowy spot ze zlodziejami :wink: ale swietnym klimatem i dobra falka). Przewaznie bylo lepiej jak na valdevaqueros choc nie zawsze.
Przy poniete jak pamietam tez mozna bylo polatac na los lances i w jednym miejscu bylo lepiej a w innym gorzej czasem jechalismy na artevida bo lepsza falka ale to faktycznie w promieniu kilku kilometrow.
Pozdowienia :hand:

Ps; ale wiekszosc czasu spedza sie jednak w tarifie zeby nie bylo :hand:

Zgadzam się z Tobą Rolnik :) Po prostu od miesiąca jak tu jestem było moze 3 dni levante i to bardzo słabe bo jakies 15K więc dlatgo sie nie fatygowałam by gdzie indziej jezdzic ale zdaje sobie sprawe, ze w lecie moze byc trohe inaczej. pozdr 8)

Awatar użytkownika
rolnik

Post17 lut 2013, 11:24

Nie powiem bywaly takie wyjazdy do tarify ze dwa tygodnie non stop poniete. Co dzien w pianach z domku na los lances z deska pod pacha i nadmuchanym pod apartamentem kitem ech :(

Awatar użytkownika
mandaro
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 11:31

Z początku myślałem, że to słowiańska dusza ma lepkie paluchy,
ale mieliśmy incydent na Los lances Norte ze złodziejem i chyba był to Francuz.
srebną Navarą.
Nie miał szczęścia. Niemcy z psem go poszczuli.
Są też przemytnicy ganiający po plaży w poszukiwaniu paczek z haszyszem.
Za nimi policjanci.
Jest wesoło.

KasicaM
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 11:33

rolnik pisze:Nie powiem bywaly takie wyjazdy do tarify ze dwa tygodnie non stop poniete. Co dzien w pianach z domku na los lances z deska pod pacha i nadmuchanym pod apartamentem kitem ech :(

no z tego co wiem to w zimie i na wiosne przeważa poniente i ogólnie słabszy wiatr, teraz wiekszosc pływa na 10m-12m, moje 7m wyciagnełam tylko raz tutaj póki co ale w lecie pewnie i 5m sie przyda :)

KasicaM
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 11:36

mandaro pisze:Z początku myślałem, że to słowiańska dusza ma lepkie paluchy,
ale mieliśmy incydent na Los lances Norte ze złodziejem i chyba był to Francuz.
srebną Navarą.
Nie miał szczęścia. Niemcy z psem go poszczuli.
Są też przemytnicy ganiający po plaży w poszukiwaniu paczek z haszyszem.
Za nimi policjanci.
Jest wesoło.

tez słyszałam, ze kradzieze sie tutaj zdarzja, szczególnie w sezonie bo teraz głownie wikszosc lokalesów tutaj pływa ale raczej trzeba uwazac na sprzet i nie zostawiac rzeczy niestrzonych na plazy

Awatar użytkownika
mandaro
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 12:29

Jeszcze 7 lat temu można tu było zostawić auto z otwartymi szybami i kluczykiem w stacyjce.
Rowery, deski, i inne leżały pod domami i nikomu nie przyszło do głowy, żeby "pożyczyć"
To były czasy.
Myślicie, że to wpływ islamskich sąsiadów? -obcinanie palców, te sprawy?

KasicaM
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 15:48

mandaro pisze:Jeszcze 7 lat temu można tu było zostawić auto z otwartymi szybami i kluczykiem w stacyjce.
Rowery, deski, i inne leżały pod domami i nikomu nie przyszło do głowy, żeby "pożyczyć"
To były czasy.
Myślicie, że to wpływ islamskich sąsiadów? -obcinanie palców, te sprawy?

Wydaje mi sie, ze kitesurfing stał sie coraz bardziej popularny a ludzie zdali sobie sprawe, ze na sprzecie mozna niezle zarobic, szczegolnie w tak zatłoczonym miejscu jak Tarifa w sezonie. Zrelaksowani turysci, z uspioną lekko czujnoscia wiatrem,słoncem i piwem stali sie łatwym celem.. nie wiem, moze to.

Awatar użytkownika
rolnik

Post17 lut 2013, 17:02

Na pocieszenie powiem Wam ze mi na ostatnim wyjezdzie na Boa pociagneli kitea z plecakiem i trapez .Podejzewam ze dzieciaki(moze 5 lat) ktore zabralem na pake do pickupa .Widzalem ze zeskakiwaly z wypchanymi koszulkami ale do glowy mi nie przyszlo ze ..hehe jak ma im to zycie uratowac albo zoladki napchac to na zdrowie ale dobrze to na przyszlosc nie wrozy. Co do tarify to w bialy dzien pelno kiteow pelno ludzi w Canos zajechali na plaze quadem pociagneli plecak niemcowi :wink: i tyle ich widzielismy .Nikt nie zdazyl zareagowac

Wróć do „Spoty”