Faro i okolice Portugalia

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
Fin
Deska: F1 Trax HRD
Latawiec: Core Riot XR3 12/9/7
Postawił piwka: 37 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post09 lip 2007, 19:36

Mam prośbe o uwagi tych co byli, oprócz tego info co jest na ktebeaches. Zastanawiam się nad wyjazdem na początku października.
Wyjazd nie do końca kajtowy, pozostałe osoby też fajnie jakby miały co robić (stad Egipt odpada). Jak bym na 7-8 dni pobytu popływał 3-4 to byłby wypas. Interesuje mniej głównie płaska i płytka woda, na fale to jeszcze jestem leszcz.

Awatar użytkownika
Mareck
Kontaktowanie:

Post09 lip 2007, 21:47

Byłem na Algarve, plaże raczej kamieniste. Miejsce naprawdę przyjemne dla nie-kajterów. Dobą plaże widziałem w Sagres- kilka szkółek surfingowych, rewelacyjna, długa, oceaniczna fala itp.

A w Portugali polecam też Guincho :D gdzie jak wieść niesie pługi śnieżne odgarniają piach z drogi bo tak wieje z wydm. Do tego wielka, długa fala.

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post09 lip 2007, 22:22

Racja, tam jest baaaaardzo dużo kamienistych "plaż". i trzeba uważać.

Często z samego rana panowie pomiędzy kamieniami szukają kałamarnic, homarów czy innego badziewstwa, które potem możesz znaleźć u siebie na talerzu....

Trzeba obserwować pływy i wiedzieć co, gdzie, kiedy...

Pzdr,

SWIRUS

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post09 lip 2007, 23:30

Okolice Faro, Albufeira i na wschod masz dobre miejscówki gdzie znajdziesz "płaską" wodę. Gorzej tam troche z wiatrem. Raczej na duze rozmiary.
Reszta spotów raczej z falą.

Wróć do „Spoty”