hej hej!
Bez problemu mozesz pływać przy Jasmine. Ja mieszkałem w Desert Rose. Najlepsza metodą w bazie należącej do Tonnego Friedla
http://www.tommy-friedl.de/eng/webcam_e.php opłacenie tzw. Storage czyli miejsca na swój sprzęt. Cena to 35 euro za tydzień. W cenie tej zawarta jest pomoc beach boyów na plaży, Asekuracja motorówką przy jakimś rescue jak się za daleko wypuścisz, pobyt w bazie. Na miejscu do dyspozycji kompresor do pompowania latawek.
Warunki - Mega duza plaża dla kajtów odzielona od strefy windsurfingowej bojkami. Od brzegu do rafy odległość 100 metrów. Idealnie miejsce dla początkujących płytka woda. Za rafą kolejne 80 metrów wody juz głębszej do 1,7 metra głębokości, a dalej to juz głeboka woda. Warunki wiatrowe to 0d 4-6 BF wiatr OnShore.
Mała wskazówka.
jezeli wybierasz się do innego hotelu a chcesz pływac przy Jasmine i trzymać sprzęt w bazie to w przypadku jezeli nie wpuszczą Ciebie na teren Jasmine gdzie jest Baza to obejdź Jasmine z lewej strony dostaniesz się bez problemu do plaży. Zauważyć nie trudno bo to niezabudowany teren zasyfiony stertą śmieci. Plaża dla kajtów znajduje się jakgdyby na tym terenie, choc plaża sama w sobie jest sprzatana. Tam poproś jednego z beach boyów aby zaprowadził Ciebie do bazy że chcesz się wpisać na ten storage. Polecam bo nie musisz taszczyć sprzętu przez ten cały syf obok hotelu, dostaniesz karte gościa bazy i spokojnie mozna przechodzić przez cały hotel pokazując kartę przy wejściu.
Na miejscu do wypozyczenia kajty (North kiteboarding) ceny na stronie. Ja sprzęt miałem swój dlatego płaciłem za storage.
Polecam miejscówkę, piękne warunki. Jedyne na co trzeba uważać to rafa i odpływy gdyż miałem piekna niespodzianke spływając już z morza do brzego na ładnej predkości nad rafa została już mała warstewka wody i wbiłem się w nia niemiłosiernie. Ucierpiały nie tylko finy i deska ale i cztery literki które obyły się bez szycia. Gdy nie ma odpływu nad rafa mozna spokojnie przepływac.
Gdybyś potrzebowała fotki to podaj mi adres mailowy. Samej zobaczysz jak to wyglada.
Pozdrawiam.