Szwecja (rejon halland)

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
promos

Post05 lip 2008, 13:56

Witam ;)

W Szwecji tez da się pływać, i to całkiem solidnie, przez cały rok :twisted: mogę zaproponować plaże na których ja pływam. Miejscowości Varberg i Falkenberg przyciąga ludzi z całej Skandynawii http://hitta.se/MapPage.aspx?ShowSatellite=false&SearchType=4 na tej mapie można się bliżej przyjrzeć plaża tam się znajdującym. Można spokojnie wypuścić się na 100 metrów w morze głębokość będzie w granicach 1,5 metra. Zapaleńców kitesurfingu średnio 10 do 30 osób można spotkać na plażach w (apelviken, södra näs, björkäng, långasand(możliwość wjechania autem na plaże)), zero kamieni, specjalnie wydzielone miejsca dla kiterów, tak wiec plażowicze nie przeszkadzają za bardzo. Co do cen kampingu nie mam pojęcia jak to wygląda, bo ja w tych okolicach mieszkam tak wiec nie korzystałem. Ceny wyżywienia są dosyć wysokie np. chleb kosztuje średnio 8 zl. a mleko 4zl. (jeśli myślicie o grilu to polecam zabrać ze sobą kiełbasy bo tu nie są one zbyt smaczne, cos w stylu kiepskiej jakości parówka). Dojazd to tych miejscowości zajmuje jakieś 2 do 2,5 godziny z ystad (prom tam cumuje odbijając ze Świnoujścia) w stronę göteborga. To chyba tyle ;P Jak by się ktoś wybierał dajcie znać na priv może da się jakieś ciekawe spanie zorganizować ;)

Pozdrowka

Michal
Kontaktowanie:

Post06 lip 2008, 01:35

a znasz moze jakies miejscowki blizej sztokholmu? :)

Awatar użytkownika
promos

Post07 lip 2008, 13:38

Michal pisze:a znasz moze jakies miejscowki blizej sztokholmu? :)

niestety nie...... tak daleko sie nie wypuszczalem ;P ale slyszalem ze mozna posmigac w okolicach (trosa, mösko) ale jak tam jest to ci nie powiem bo nie wiem.

Pozdrowka

Michal
Kontaktowanie:

Post07 lip 2008, 15:06

znalazlem cos blisko sztokholmu http://www.wannakitesurf.com/spot/Europe/Sweden/Rullsand/index.html
tylko w opisie pisze ze sa skaly to pewnie tez dosc gleboko jest, wiec takie sobie

Awatar użytkownika
promos

Post07 lip 2008, 15:16

nie jest to wykluczone, ale w osa koło götebotga też są skały a mimo to można spacerkiem przejść jakies 60 metrów, zanim cię przykryje ;P

Awatar użytkownika
promos

Post11 sie 2008, 22:01

Obrazek
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=183&i=dsc00067er5.jpg][IMG]

Obrazek
Obrazek

czyz to nie piekny widok?? tak mniej wiecej wyglada plaza w Björkäng w sobote przy wietrze 7 do 10 m/s :twisted: za jakis czas dodam zdjecie z Apelvike, zdradze tylko ze jest zalkiem podobnie tylko ze plaza jest dosyc krutka :evil:

Pozdro Raff

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 sie 2008, 14:04

promos pisze:... za jakis czas dodam zdjecie z Apelvike, zdradze tylko ze jest zalkiem podobnie tylko ze plaza jest dosyc krutka :evil:

..eee, na Twoich zdjęciach wydaje się być baardzooo długa :wink:

pzdr

boomm

Post10 wrz 2014, 17:15

To w zasadzie pasowałby prom !!link usunięto!! . Parę godzin za kółkiem i jest się na miejscu. Nawet na krótki wypad dałoby radę. Ciekaw jestem w jakich miesiącach najlepiej tam jechać

Wróć do „Spoty”