Hilton long Beach - Hurghada

Miejscówki Kitesurfingowe
kuba1002
Kontaktowanie:

Post26 lis 2008, 22:20

Witam szanowynych forumowiczów ;) Byl moze ktos w Hilton long Beach w Hurghadzie , jade do tego hotelu w lutym i nie jestem pewien czy jest tam mozliwosc plywanka :D Pozdro
za wszelkie info z góry dzieki :D

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post27 lis 2008, 08:56

Byłem tam ale nie brałem kita. Mysle ze nie ma problemu ze startowaniem , plaza jest raczej duza. Jedyny problem jaki moze byc to rafa ciagnaca sie od mola po prawej stronie, prawie do konca plazy.
Na koncu plazy po lewej stronie chyba mozna wypłynac na morze bo widziałem jak wplywały tamtedy łodzie. Ogólnie powinno byc OK.

H I S

Post18 gru 2008, 23:47

Witam.
Potwierdzę słowa kolegi "Marcin78 ".
Byłem w sierpniu 2008. Faktycznie rafa ciągie się od mola po prawej potem przechodzi w duży okrąg aby po ok 300m zanikać.
Latem wiało mocno od rana do 12.00 potem słabło /również duży odpływ do godzin przedpołudniowych/
Niestety brak asekuracji z brzegu w postaci łódki /jedyne co widziałem to rower wodny/.
Egipcjanie wypożyczają sprzęt na miejscu-windsurfing /ok 8-10 desek parę źagli- /kite 2-3 latawce/ -
Ceny w ichnim cenniku wysokie.
Pozostaje mocne targowanie się/ ja za 14 dni open /kiedy chcę i ile chcę/ zapłaciłem 190$.
Jeszcze raz uwaga na rafy /rozbiłem jeden zagiel duże okno/naprawa 30$/-i porysowałem mocno kolano :)

Pozdrawiam

Wróć do „Spoty”