GRUZJA, Ureki rejon Batumi

Miejscówki Kitesurfingowe
Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post01 lis 2009, 18:20

Ile kosztują dodatkowe loty, bo napisane jest że w cenie tylko 1 dzień i min. 4 loty?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post02 lis 2009, 07:07

Cubano pisze:zapraszam jednoczesnie do udzialu w nasze zimowej eskapadzie do gruzji,
czyli HELIBOARDING 2009,

jeśli wreszcie dojdzie ona do skutku
to wbijam na 100% (o ile kalendarz mnie nie myli - jestem wtedy free)
TO nadal JEST moje MARZENIE :idea:

cieszy mnie, że nadal "bliska Twemu ciału koszula" :wink:

Obrazek

pzdr

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post02 lis 2009, 10:58

1000pln/dzień

mozesz cos wiecej na ten temat zdradzic?

kto i czym tam lata na miejscu?ile przewyzszenia jest w tych czterech lotach(czy jezeli grupa jest dobra to jest opcja wiekszej ilosci lotow?)? jak duza gupa? kto prowadzi grupe (ty/lokalny przewodnik)?masz jakies statystyki sniegowe z tamtego regionu? jaki teren jest tam do jazdy? na jakich wysokosciach sie jezdzi? jak wyglada sprawda bezpieczenstwa?
czy chcac z tego wyjazdu zrobic prawdziwy heliboarding, a nie tylko jeden dzien trzeba liczyc za kazdy dzien 1000pln? czy jest jakas znizka?
co jezeli z calej grupy tylko np. 2-3 osoby beda chetne na wiecej dni heliboardingu?

czy jest opcja przelotu na innej trasie? albo przelotu na wlasna reke do Tbilisi i odbioru dopiero na miejscu? Ile wtedy tansza wyprawa?

Smokie
Kontaktowanie:

Post02 lis 2009, 18:15

tam generalnie z bezpieczeństwem to licho.. niby ratownicy sa ale zanim do Ciebie dotrą to pozamiatane... znajomi sie tam wspinają i raczej mówili nie wiesz na kogo liczyć, licz na siebie ..... Cubano czy się mylę?

MArcinBe

Post03 lis 2009, 11:27

pytam na forum bo moze kogos zainteresuje, co prawda to nie to forum... i gdyby ktos byl zdania, ze powinnismy na privat zejsc to nie ma sprawy.

1. loty odbywają się śmigłowcem będącym w posiadaniu naszego gruzińskiego partnera

jest jakas strona tego partnera? czy oni zajmoja sie takimi lotami profesjonalnie?

2. gwarantowane przewyższenie podczas dnia to 5000m

jak wyglada 'jeden dzien z helikopterem'? ile czasu potrzeba z helikopterem, zeby tyle metrow zrobic. 5000 metrow to sporo, przynajmniej w porownaniu do innych 'oficjalnych' ofert. Kto gwarantuje to? ty, czy jakas inna firma? Co jezeli uda sie tylko 2000? albo 3000?
Czy przy pelnym dniu na sniegu z helikopterem organizator zapewnia wyzywienie?

3. grupa 10 osobowa + 2 przewodników, jeden z przodu, drugi na końcu

czyli 12 osob jedzie na kupie razem??? troche duzo... przewodnicy to Gruzini? Kim sa przewodnicy?Jakies miedzynarodowe uprawnienia?

5. bezpieczeństwo: wyjazd jest przeznaczony TYLKO dla doświadczonych, pełnoletnich snowboarderów, w Gruzji ratownictwo górskie działa w ograniczonym zakresie i z tym należy się liczyc

czy organizator zapewnia wyposarzenie lawinowe? czy moze sa plecaki z abs do dyspozycji? Czy helikopter asekuruje grupe czy oglatuje w "sina dal"? Czy moze 'ogrniczony zakres' oznacza, ze oprocz swojej lopaty jest zero zabezpieczenia?

6. istnieje opcja kilku dni heli, ale wiąże się to z decyzją całej grupy

czyli przy grupie 10 osob jak np. 2-4 beda chcialy wiecej latac, a inne nie, to po zawodach?

7. przy indywidualnym transferze do Tbilisi koszt wyprawy to 3000pln.

Jest w ogole opcja z wyzywieniem? czy w tej cenie jest transport Tbilisi - rejon ski? Ile trwa transport lotnisko - baza?

z kim w ogole w razie decyzji jest podpisywana umowa? To jest jakis oficjalny wyjazd czy bardziej 'kumple organizuja wypad w Kaukaz'?
Co jezeli uzbierasz grupe np. 5-7 osob? Wyjzad aktualny?
Kto i kiedy planuje kiedy jest dzien z helikopterem? Jezeli byloby to z gory ustalone, to co jezeli pogoda bedzie zla? A w ladny dzien helikopter zajety?

Pytam, bo 'oficjalne' oferty sa mocno poza moim budzetem (np. Austryjacy oferuja heliskiing w Gruzji, cena za tydzien od 5000-6000EUR, ale opcja "all-in" - codzinnie latanie, jedzenie, wyposazenie, asekuracja). Twoja oferta mimo, ze tania nie jest (szczegolnie gdy chce sie wiecej latac), to jednak z bolem jest w bardziej realnym zasiegu finansowym...

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 11:59

MArcinBe pisze:Czy przy pelnym dniu na sniegu z helikopterem organizator zapewnia wyzywienie?

tja, zapewnia "wino, konserwy i k. bez przerwy" :wink:

Ty tu Marcin mnóż pytania - a my w kwietniu fotki z tego wypadu wstawimy :wink:

przepraszam - cisnęło mi się..
sporo masz pytań , bardzo dobrze - konkretne są :idea:
ale i wymagań sporo - nie NAZBYT?
spontan często jest DUŻO LEPSZY :idea:
..zwłaszcza że jak sam piszesz - BUDŻETOWA opcja Cię interesuje..
HELI jakoś nie chce iść NIGDY w parze ze "studencką kieszenią" :/
a opcja Cubano JEST nieźle finansowo skrojona
więc pytania o "ABS'y" ,kawior itd być może są już nie na miejscu..

pzdr

MArcinBe

Post03 lis 2009, 15:07

Darek, jako osoba 'sprzedajaca' uslugi powinienes wiedziec, ze kiedy klient placi to tez wymaga... 8) chociaz ja na razie pytam, a nie wymagam.... I dotychczasowe informacje Kubano sa bardzo, ale to bardzo skrotowe i podstawowe - wiec nie wiem jak ta oferta jest 'skrojona'.

nawet gdybym z kumplami organizowal 'spontan na pale' to i tak mialbym pytania ktore zadalem, tylko pewnie do kogos innego. Skoro Cubano oferuje cos, i mam mu za to placic, to chce wiedziec na czym stoje. i racja -ja rownierz lubie spontan, ale nie gdy ktos mnie za to kasuje.

Co do plecaka abs, moze to i 'extras', ale na takich wypadach, to raczej standard, a ja nie mam swojego. Tak na marginesie, w Alpach jezdzisz w terenie z piepsem, lopata i sonda?, czy to tez dla ciebie zbedny 'kawior'?

Co do "jedzenia z helikoptera" to nie jest moj pomysl, tylko opcja z innej oferty i uwazam ja za fajna, przynajmniej moj plecak nie jest ciezszy o pare kilo, o termos, kanapki i inne pierdoly. - sam kiedys gdzies nazekales na ciezar plecaka abs przy frirajdzie.

Zycze ci zebys w kwietniu tu wstawil foty, powaznie. Zycze sobie rownierz, zebym to ja np. tobie pare zdjec zrobil :wink:, a wieczorami mozna by podyskutowac o dokrecaniu bekroli :lol:

aha, i jeszcze co do budzetowej opcji, to wiesz, za 4000pln to bez wiekszego kombinowania np. kolo Matternhorn wyrobisz sie z tygodniem jazdy na desce w mega gorach (nie, nie SchmittenGorka, ani GerlitzenGorka 8) ) na wyciagach + jedzien pelny dzien heliskiing. Dlatego opcja Cubano bedzie interesujaca (dla mnie) jezeli bedzie realna szansa 3-5 dni heliskiing.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 21:43

MArcinBe pisze:
Co do plecaka abs, moze to i 'extras', ale na takich wypadach, to raczej standard, a ja nie mam swojego. Tak na marginesie, w Alpach jezdzisz w terenie z piepsem, lopata i sonda?, czy to tez dla ciebie zbedny 'kawior'?

Co do "jedzenia z helikoptera" to nie jest moj pomysl, tylko opcja z innej oferty i uwazam ja za fajna,

dość fajna
tylko zwróc uwagę że oferta Kuby wynosi 4500 PLN
a oferta TWOJA ( = TA o której piszesz) 5000-6000 ...EURO :shock:
a więc parafrazując, bo ktoś mnie tu za cytaty łapał :
"nie mieszajmy tu dwóch różnych systemów walutowych"
i nie wymagajmy ZBYT wiele - za niezbyt dużo
jeśli chcesz te wszystkie frykasy - masz tę austriacką ofertę :idea:

podobnie plecak ABS - jak wiesz koszt tej "zabawki"
to już około połowa ceny Kuby..
więc nie wymagajmy wyposażenia S klasy w cenie klasy C

pzdr

MArcinBe

Post03 lis 2009, 22:04

Darek, powiedz mi po co sie czepiasz slowek teraz? po co w tym temacie? Nadepnalem ci tutaj na odcisk? malo ci tematow innych gdzie mowa o twojej szkolce? gdzie mi mozesz pokazac, ze jestem leszcz kajtowy? Co ci wadzi, ze pytam o pieps, albo o abs, albo o warunki umowy, albo o jedzenie i transport??

Znasz odpowiedzi ma moje pytania ->to odpowiedz,
nie znasz -> to nie czepiaj sie, ze chce cos dowiedziec. A moze to nie sa tylko moje pytania, tylko tez moich przyjaciol ktorzy tez by chcieli sie zalapac na heli za jeszcze realna/osiagalna cene, a ich podesjcie do oferty nie jest 'juhu, wyskakujemy z mega kasy i jedziemy na pale do Gruzji'

Kuba chce cos zorganizowac i zarobic, ja chcialbym zaliczyc heliskiing i nie wydawac na to fortuny.
Heliskiing w Gruzji to nie wypad autem do Livigno i jazda na hurra po trasach albo obok nich.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 22:09

MArcinBe pisze:wyskakujemy z mega kasy i ..

..no właśnie w ofercie Kuby nie widziałem wzmianki o megakasie
jak za latanie śmigłowcem..
coś mi się za to na ten temat przewinęło w TWOIM poście o ofercie Austriaków
którzy dodają sporo super opcji ..
oceniajmy oferte REALNIE
fajnie że zadajesz konkretne pytania
(z każdym postem coraz ich więcej mnożysz)
ale nie wymagaj ZBYT wiele za zbyt niewiele..

pzdr

Smokie
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 22:18

piepsy i sondy mozna sobie tanio ogarnac w kraju z plecakami raczej slabo ale chyba tez gdzies widzialem... ja chyba wybral bym avalung niz abs ale jak jest opcja to jeden i drugi....
dawaj Cubano jakas konkretna oferte gdzie bedzie wszystko od a do z .... no moze bez kawioru i wkładki do termosa ;)

MArcinBe

Post03 lis 2009, 22:18

oferta o ktorej najpierw wspomnialem to bylo 'all-in', a przedewszystkim 6-7dni latania vs 1 dzien latania u Kuby, widzisz subtelna roznice?.. :roll:

za 4000-4500PLN - ok. 1000EUR moge miec bez problemu tak samo jak u Kuby: np.:dojazd, tydzien jazdy na wyciagach w Zermatt/Cervinia, spanie bez jedzenia i jeden pelny dzien konkretnego heliski, i z mocnym zapleczem i wiem na czym stoje.

Z tym, ze ze znamomi mazyl nam sie TYDZIEN heliski, dlatego pytam Kube, bo gdyby sie dalo do jego oferty dorzucic z 3-4 dni latania za cene ktora podal, to wtedy by sie zrobila to fajna oferta, tylko nie na zasadach rosyjskiej ruletki.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 23:35

Marcin - to jedź może faktycznie do Zermatt
bo JEŚLI porównujesz komercyjne Alpy w których zapewne obaj byliśmy już po ponad 100 razy (tam się zresztą poznaliśmy :wink: - gdyby 95% forum sądziło że nie znamy się z reala :lol:)
do KAUKAZU
to my się faktycznie NIE dogadamy :idea:

co do "subtelnych różnic"
to najbardziej "filigranowa" jak dla mnie pozostaje jednak różnica w cenie..
pzdr

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2009, 00:07

MArcinBe pisze:Darek, powiedz mi po co sie czepiasz slowek teraz? po co w tym temacie? Nadepnalem ci tutaj na odcisk? malo ci tematow innych gdzie mowa o twojej szkolce? gdzie mi mozesz pokazac, ze jestem leszcz kajtowy? Co ci wadzi, ze pytam o pieps, albo o abs, albo o warunki umowy, albo o jedzenie i transport??

Znasz odpowiedzi ma moje pytania ->to odpowiedz,
nie znasz -> to nie czepiaj sie, ze chce cos dowiedziec. A moze to nie sa tylko moje pytania, tylko tez moich przyjaciol ktorzy tez by chcieli sie zalapac na heli za jeszcze realna/osiagalna cene, a ich podesjcie do oferty nie jest 'juhu, wyskakujemy z mega kasy i jedziemy na pale do Gruzji'

Kuba chce cos zorganizowac i zarobic, ja chcialbym zaliczyc heliskiing i nie wydawac na to fortuny.
Heliskiing w Gruzji to nie wypad autem do Livigno i jazda na hurra po trasach albo obok nich.

Generalnie wydaje mi się że tak jak jedni promują swoje biznesy na forum i Tobie wydaje sie to bardzo irytujące, co niejednokrotnie dawałeś do zrozumienia, tak równie irytujące mogą być UPIERDLIWE ( delikatnie mówiąc ) pytania zadawane w każdym wątku dotyczącym tematów powyższych ;)

Po drugie znając Kubę on na tym nie chce zarobić tylko pojeździć taniej co najwyżej, co się jako organizatorowi słusznie należy...

Po trzecie i najważniejsze - KUBA jesteś przepozytywnie zakręconym świrem i kurde stary zazdroszcze Ci takiego podejścia do życia ! :idea: Mam szczerą nadzieję że jeszcze na niejednego pokera i gruzińskie (!) winko z sziszką się ustawimy;)

Powodzenia!

P.

MArcinBe

Post04 lis 2009, 10:13

Dariuszu, Przemyslawie, widze, ze kto sie lubi to sie czubi, haha.
Ja wam...
Wy mi....
Choc Przemku, twojej szkolki sie chyba na razie nie "czepialem", co?Jak i wielu, wielu innych szkolek i ofert na forum... Jak myslisz dlaczego?I jak myslisz dlaczego "czepiam" sie czasem Darka?

Dobra,
Jak Smokie napisal, Kuba zapodaj troche pelniejsza, z konktretniejszymi opisami oferte. A przedewszystkim jaka jest realna szansa na wiecej latania, oraz od ilu osob akcja w ogole dochodzi do skutku i co "w razie czego". I czy jest to oferta komerycyjna, czy moze jak Przemek pisze, szukasz bardziej 'luznych kumpli' na wspolny wypad, zeby koszty obnizyc, albo pojechac za darmo. Bo wtedy tez podejde do tego inaczej.
Chyba, ze tacy upierdliwy goscie jak ja - nie interesuja cie 8) ??

w razie dodatkowych pytan, bede Kube meczyc na priva, obiecuje.

Smokie:
pieps, sonde i lopate to ja mam od dawna, abs, albo cos innego mozna w Austrii tanio pozyczyc w "Alpen Verein" - to nie sa jakies mega luksusy...Dlatego dziwi mnie tez podejscie Darka do tego tematu - jako doswiadczonego instruktora snowboardu...
Gdyby wszystko doszlo do skutku i ja bym tez jechal, to ze dwa dodatkowe zestawy pieps, sonda, lopata bez problemu bym mogl zabrac - jezeli "gruzinski parnter" tego nie jest w stanie zalatwic.

Wróć do „Spoty”