Sulejów

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
Bax
Deska: SU-2 ProSeries 2013
Latawiec: Ozone Enduro 12 i 8m
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post27 maja 2010, 11:09

Jako świeży zajawkowicz witam wszystkich na forum :D

Przeszukałem forum szukając konkretnych informacji o spotach Zalewu Sulejowskiego i za wiele nie znalazłem.

Jestem z kolegą po kursie IKO 2 , niestety z braku wiatru zakończyliśmy na próbach pierwszych ślizgów ( co to był za widok :pray: ).
Szukamy miejsca do dalszego samodoskonalenia jak najbliżej Pabianic , więc pierwszym pomysłem jest Zalew Sulejowski.
Jeśli ktoś tam pływa i ma ochotę pomóc początkującym to będzie super :clap: .
Jeśli ktoś ma propozycję innego spotu i wspólnego pływania w podobnej odległości to też będzie super.

Na marginesie powiem że brakuje rzetelnego opisu zalewu ( np. takiego jak o Jeziorsku ) i trochę mnie to martwi bo może do pływania jest zbyt kiepsko ?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post27 maja 2010, 22:35

Sam sobie odpowiedziałeś. Drzewa przy brzegu dajątakie zawirowania, że nie warto. Tym bardziej, że niedaleko jest jeziorsko.
Czy się da? Da.
Czy warto - brak wielu opisów wyjaśnia wszystko. Jedź nad Jeziorsko. 20min dalej.

Awatar użytkownika
Bax
Deska: SU-2 ProSeries 2013
Latawiec: Ozone Enduro 12 i 8m
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post27 maja 2010, 22:51

Dzięki onzo za podpowiedź :thumb:
W takim razie trzeba będzie popytać pływających na Jeziorsku o najlepszy spot dla początkujących.

pozdro

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post31 maja 2010, 11:42

W opisie Jeziorska jest kilka wskazanych miejsc. Jak szukasz najlepszego aktualnie do różnych warunków to najlepiej zapytaj airmana - szkoli tam jak jest w PL (a teraz chyba go nie ma) więc pewnie ma wszystko rozeznane.

Wróć do „Spoty”