panorama bungalows

Miejscówki Kitesurfingowe
TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post26 wrz 2010, 20:30

wszelkie info mile widziane :)
pozdro
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2010, 16:47 przez TIKKO_aloha, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post27 wrz 2010, 14:33

jeśli mówisz o panoramie w El Gounie, to tam wszyscy czują się jak w domu. baza RedSeaZone (www.redseazone.pl), jest super, polska obsługa i w dodatku po prostu przemiła... na forum znajdziesz wiele informacji na ich temat.
w panoramie wszyscy mówią po polsku (włącznie z egipską obsługą, he, he... spoko można się dogadać nawet bez jęz. language) a i polskich turystów przewaga...
ten hotel to, powiedziałabym, rozwiązanie ekonomiczne. narzekałam tam na mało urozmaicone jedzenie (co w egipcie jest ważną zmienną) i ogólną staranność obsługi. na fotkach wygląda duuuużo ciekawiej, niestety.
choć mogłam trafić na spadek formy w tym hotelu (byłam rok temu) - dowód: wyraźnie mniej touroperatorów oferujących ten hotel w tym roku.
dodatkowym minusem jest słaby ruch tok-toków rano - jak chcesz się wcześnie dostać do bazy, to normalnie musisz na transport polować.
w tym roku, z tańszych propozycji, wytestowałam Rihannę Inn i mimo, że cena niewiele wyższa, to standard hotelu nieporównywalnie wyższy (jedzonko super wybór i dobre), czysto, super (3) baseny. Hotel położony w centrum, więc TokToki co chwila.
Ludzie chwalą też Arenę, może ktoś, kto tam był się wypowie.

Panorama w Hurghadzie (czyli tak naprawdę po drodze z Hurghady do El Gouny) jest pozbawiona bazy. Widziałam, jak latają tam ludziska na kitach, ale nie ma rescue.
Pasek płytkiego cieńszy i rafka tu i ówdzie. Jak jechać tam - to już do El Gouny, bez dwóch zdań.
cheers!

Awatar użytkownika
leszcz007
Deska: Su2 Prorider
Latawiec: Naish Park/SS RPM
Postawił piwka: 4 razy

Post29 wrz 2010, 19:43

ja bylem we wrzesniu w panoramie i dzien w dzien kladlem sie do lozka z bananem na twarzy:P jedzenie w hotelu troche nudne, ale czasami mozna bylo upolowac cos fajnego(kalmary, ryba itp.). mielismy w planch plywac w rsz, ale wizja lunchu i piwka na plazy w trakcie przerwy w plywaniu... przkonaly nas do sprobowania w bazie(5euro za dzien, mega spoko ludzie, murzynki POMPUJA LATAWKE, ROZPLATUJA LINKI itp bez bakszyszu!) przy plazy hotelowej(doplywa sie lodzia) i tak juz zostalo:P
na minus ciepla wóda... oj, zabija.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2010, 11:06

leszcz007 pisze:mielismy w planch plywac w rsz, ale wizja lunchu i piwka na plazy w trakcie przerwy w plywaniu... przkonaly nas do sprobowania w bazie(5euro za dzien, mega spoko ludzie, murzynki POMPUJA LATAWKE, ROZPLATUJA LINKI itp bez bakszyszu!) przy plazy hotelowej(doplywa sie lodzia) i tak juz zostalo:P

a gdzie ta baza przy hotelu. moglbys zaznaczyc na mapie?

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post30 wrz 2010, 11:21

panorama ma swoją plażę z dojazdem łodzią na Zeytona Island. a tam, rzeczywiście widziałam murzynki na plaży :wink: . zejście wąskie, trochę kamieni (w mojej ocenie startowanie/lądowanie takie sobie). przeszkody: pomost (molo) Zeytony i dalej wystająca wysepka Movenpicka z prawej strony. można pływać przed molo (na nawietrznej molo), tu ok. 300m płytkiego, dalej linia rafy i i dalej głęboko: http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 5&t=h&z=18.
da radę, jak kto lubi. ja jednak wolę RSZ - Czesio w barze pyszne drinki robi :wink:
cheers :thumbsup:
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2010, 15:54 przez surfbabe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2010, 11:26

dzieki za mapkie
ciekawe czy mozna z np z rsz splynac na lunch do tej wysepki bedac w panoramie?
a potem troszke halsoweczki :)

Awatar użytkownika
leszcz007
Latawiec: Naish Park/SS RPM
Postawił piwka: 4 razy

Post30 wrz 2010, 15:20

my plywalismy po lewej stornie mola( jak sie patrzy w strone morza), rozkladalismy sie na tej malej wysepce i startowaly nas murzynki z wody. po prawej byla beginners zone, a po lewej advance(wystarczy jak sie halsujesz to juz to takowych sie zaliczasz:P). kilka halsow i ma sie mase miejsca do skakania itp, dodatkowym plusem jest liczba ludzi na spocie my plywalismy w 4, jeszcze jedna fajna rzecza jest to ze w tej strefie przed rafa jest praktycznie tylko piaseczek, naprawde ciezko trafic tam na jakas rafe:) jak juz pisalem taniej i ma sie bar all in 100m od spotu.

TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2010, 19:18

a ja nie o tej panoramie mówiłem ;)
o tej blizej hurghady, ale cii....
juz wszystko wiem ;)

Awatar użytkownika
leszcz007