** KKŚ Aeroklub Gliwice **

Miejscówki Kitesurfingowe
starplanet
Postawił piwka: 1 raz

Post01 lis 2011, 21:47

Poniżej nowe na dzień 01.11.2011 zasady użytkowania spotu KKŚ Aeroklub Gliwice.
Poniższe zasady obowiązują wszystkich kajciarzy którzy korzystali bądź będą korzystać z płyty lotniska.

Aeroklub Gliwicki - Spot Kite Klubu Śląskiego

Aeroklub Gliwicki to lotnisko położone niedaleko centrum Gliwic w bezpośrednim sąsiedztwie autostrady A4 (węzeł Rybnicka). Na co dzień płyta lotniska jest wykorzystywana przez ruch powietrzny General Aviation oraz szybowce, sekcje skoków spadochronowych i paralotniarzy.

Jak dojechać do budynku Aeroklubu ?
Najłatwiejszy dojazd jest od strony autostrady A4 (lotnisko znajduje się w sąsiedztwie). Zjeżdżamy z autostrady na zjeździe "Rybnicka" i jedziemy dalej w kierunku centrum Gliwic.
Za stacją Shell'a skręcamy w prawo i cały czas prosto aż znajdziemy się pod budynkiem Aeroklubu.

Więcej w filmiku:

phpBB [video]

Jak dojechać do Spotu KKŚ - Aeroklub Gliwice

Wyruszamy spod budynku Aeroklubu Gliwickiego i wracamy w kierunku ulicy Rybnickiej..

więcej na filmiku (sorry za jakość :) )

phpBB [video]

Zasady użytkowania lotniska dla kajciarzy

Znajomość poniższej tablicy jest obowiązkowa.

Obrazek

Kto korzysta ze spotu i jak się umawiamy ?

Spod pod swoją opieką mają członkowie Kite Klubu Śląskiego. Umawiamy się najczęściej na profilu w serwisie facebook oraz forach kajciarskich (linki na stronie).

Wszystkie niezbędne rzeczy dotyczące klubu, linków, zjazdów, zasad i innych znajdziecie na:http://www.kiteklubslaski.pl

starplanet

Post01 lis 2011, 21:53

Informacja: do 15 Listopada zbieramy składki na identyfikatory. Zainteresowanych prosimy o przesłanie swoich danych tj:

Imię
Nazwisko
Ksywa
Numer Telefonu
Link do profilu na facebook'u (o ile ktoś ma)

na adres email: obsluga@kiteklubslaski.pl

Koszt identyfikatora to: 25 zł

Dane do przelewu przesyłamy w odpowiedzi na email.

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post07 lis 2011, 22:04

Gratuluję inicjatywy. Temat dopracowany perfekcyjnie. Komuś mogą nie podobać się formalności, identyfikatory etc.
Ale to o niebo lepsze niż jazda cichaczem na dziko na Muchowcu lub w Bielsku z obawą: przegonią czy nie.
Trcochę mi daleko do Gliwic ale trzymam kciuki i nie mówię, że Was nie odwiedzę gdy na moim domowym zaoranym spocie będzie za mało śniegu :thumbsup:

starplanet

Post11 lis 2011, 22:47

Zapraszamy i dzięki za szacun :)

starplanet

Post14 lis 2011, 19:11

Przypominamy że zostały ostanie chwile zbiórki kasy na identyfikatory. Bez identyfikatorów wstęp na spot KKŚ Aeroklub Gliwicki będzie niemożliwy.

Dla spóźnialskich:
.........................................

do 15 Listopada czekamy na zgłoszenia.

Zainteresowanych prosimy o przesłanie swoich danych tj:

Imię
Nazwisko
Ksywa
Numer Telefonu
Link do profilu na facebook'u (o ile ktoś ma)

na adres email: obsluga@kiteklubslaski.pl

Koszt identyfikatora to: 25 zł

Dane do przelewu przesyłamy w odpowiedzi na email.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post16 lis 2011, 17:39

Sorry ale nie mogę się powstrzymać... chyba Was powaliło.. z całym szacunkiem :D
Ja kompletnie nie pojmuję idei jeżdżenia po płaskim kawałku lotniska na dodatek obwarowanym tyloma formalnościami, których nawet mi się nie chce czytać. A żeby było śmieszniej to dosłownie 300-500 metrów dalej są ogromne puste i oświetlone nawet w nocy (od węzła gliwickiego) przestrzenie gdzie można jeździć do woli od rana do nocy. Abstrahuję już od faktu, że w okolicach są dużo ciekawsze pagórkowate tereny niż ten płaski kawałek lotniska (osłonięty od wiatru drzewami i wałkiem). Powodzenia Wam życzę i podziwiam uporu :D

starplanet

Post20 lis 2011, 21:11

Masz pełne prawo się od tego odcinać. Pytanie tylko czy chociaż raz zapytałeś o zdanie rolnika, który jest właścicielem pola o którym piszesz ?

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post20 lis 2011, 22:27

Kolego.. ja nie wiem skąd Ty się urwałeś :D . A Ty pytałeś? Pewnie nie. Bo gdybyś pytał to byś wiedział, że na zimę się pola ora i rolnikowi wisi czy biega po jego zaśnieżonym polu stado dzików czy też jacyś dziwni kolesie z parasolkami od czasu do czasu.
Więc ujeżdżajcie sobie lotnisko z identyfikatorami na szyji, a my sobie będziemy jeździć po polach, łąkach i nieużytkach i wszyscy będą zadowoleni :wink:

starplanet

Post22 lis 2011, 08:51

Szed z całym szacunkiem ale mam kilku rolników i oni wcale nie orają pól na zimę i co gorsza na pewno im nie wisi kto biega po ich polu. Tobie też zapewne nie jest jedno kto biega po twoim mieszkaniu czy domu...

Zresztą daleko szukać nie trzeba znam właściciela pola nieopodal Gliwic, który w lecie już mi zapowiadał że jak mu w tym roku będą cytuje:
jacyś "paralotniarze" biegać po polu to będzie do nich strzelać ze śrutówki.

Podsumowując myślę że to kwestia podejścia - ja chce żeby inni szanowali moją własność - więc szanuje cudzą.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post22 lis 2011, 12:25

Dobra.. ale poprostu mówisz o rzeczach NIEREALNYCH i tyle.
Co.. wydaje Ci się, że teraz wszyscy przestaną jeździć po polach, łąkach, zamarzniętych zbiornikach (które też są czyjąś własnościa notabene) i przeniosą się na 'spot' pt. lotnisko w Gliwicach kupując identyfikator za 25 zł :D No proszę Cię...
A Twój rolnik jak zacznie do nas strzelać z wiatrówki to on będzie miał nieprzyjemności, a nie my. Proste.
ps. jakoś sobie poza tym nie wyobrażam żebym jeźdżąc gdzieś w zimie na dziko gdzie wszystko jest przysypane śniegiem zastanawiał się czy jeżdżę teraz po polu czy nieużytku, a jeśli po polu to czy od rolnika A, czy może już przejechałem na pole od rolnika B. Miałbym najpierw zrobić wywiad środowiskowy aby ustalić czyje jakie pole jest? A potem może oznaczyć czerwoną farbą w sprayu, które pole od kogo jest i po którym mam zezwolenie jeźdźić, a po którym nie? Zastanów się proszę o czym mówisz i nad realnością tego o czym piszesz.. Realia są trochę inne i dotyczą zarówno zimy jak i lata (tu też pływamy po zbiornikach, na których są wszelakie możliwe zakazy). Mamy nie pływać? A w zimie co.. wszyscy się przenieść na lotnisko do Gliwic? :wink:
Zresztą Twój zajebisty 'projekt' zweryfikuje niebawem samo życie i wówczas sam zobaczysz co myślą o tym Twoim super pomyśle inni :hand:

Awatar użytkownika
Pain IQ
Deska: 50/50
Latawiec: AIRUSH
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post22 lis 2011, 19:21

Od przyszłego sezonu zbieram po 150 pln na identyfikator + czapka + brelok do kluczy + pamiątkowe zdjęcie + reklamówka -> kiteklubpogoriaalbotamgdziewiejeimamyczasdojechać.pl. To bardzo ważne, gdyż od przyszłego roku trzeba mieć identyfikator aby móc pływać na akwenach typu goczały, p4 itd. BEZ IDENTYFIKATORA NIE WIEJE!

Ale co jak co...krzywda się nikomu nie dzieje w związku z KKŚ, ale mamy tu do czynienia z typowym przerostem formy nad treścią.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post22 lis 2011, 20:12

Pain IQ pisze:Ale co jak co...krzywda się nikomu nie dzieje w związku z KKŚ, ale mamy tu do czynienia z typowym przerostem formy nad treścią.

Krzywda może i nie (no chyba, że tym wszystkim co będą usiłować jeździć po zasłoniętym od wiatru lotnisku) natomiast jak dla mnie to trochę obciach dla nas wszystkich kajciarzy ze Śląska. Ktoś wchodzi na ich stronę szumnie nazwaną Kite Klub Śląsk, widzi logo z dupnym napisem Kite i latawcem pompowanym, a więc raczej nie do landkiting'u tylko do kitesurfingu, wchodzi na spoty, patrzy... przeciera oczy ze zdumienia :shock: i widzi, że główny spot kajciarzy na Śląsku to jest kawałek płyty lotniska :D :clap: .. to qwa.. jakaś porażka jest po prostu.. :lol:
To, że to przerost formy nad treścią to jest oczywista oczywistość.. natomiast kompletnie nie pojmuję czemu sobie chłopaki taką nazwę przyjęli i takie logo :?: :?: Byłoby zrozumiałe gdyby w nazwie i logo było Landkiting i jeśli już to forma graficzna latawca pociągowego jakich używają. Po co wprowadzać ludzi i odwiedzających w błąd? i wystawiać się na pośmiewisko? Nie kumam..

TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post22 lis 2011, 21:55

mniejszy tlok na rybnickiej bedzie ;) wiecej placu pod latarniami
niech kazdy sobie robi co chce
;)

Punix

Post23 lis 2011, 23:10

Zimą - w pełni się zgadzam. Zawsze wygodniej i lepiej pośmigać po polach. Dużo więcej miejsca i większy wybór miejscówek. To jest oczywiste. Ale co kiedy nie ma śniegu? Na tym spocie sezon nie ogranicza się jedynie do zimy. Po polach ciężko latać gdy rośnie na nich zboże lub są zaorane. Niełatwo znaleźć w miarę regularnie koszoną, wystarczająco równą i rozległą łąkę, by dało się ją wykorzystać na potrzeby landkitingu. W zimie w okolicy mam pola, z których na pewno będę częściej korzystał niż z lotniska. Lecz poza tym okresem, pewnie wybiorę się na lotnisko, bo ma dużo lepszą nawierzchnię (choć nie idealną) i to jest jego plus. Warunki wiatrowe to już inna sprawa. Nikt nikomu nie broni latać na innych miejscówkach, ale gdy ktoś chce skorzystać gliwickiego lotniska to musi się, niestety, podporządkować zasadom. Narzucone są one przez aeroklub, a nie wyssane z palca. To chyba tyle z mojej strony...
Pozdrawiam i życzę pomyślnych wiatrów

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post23 lis 2011, 23:48

Punix pisze:Zimą - w pełni się zgadzam. Zawsze wygodniej i lepiej pośmigać po polach. (...)

nie zawsze - na początku zimy a czasem i w trakcie gdy mało śńiegu nie ma nic lepszego od lotniska :thumbsup:

Wróć do „Spoty”