Vietnam - Mui Ne - Kiteboarding Asia

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
KBA - Piotr

Post12 lis 2011, 11:06

Cześć,

Sezon w Vietnamie powoli się zaczyna. 2 ostatnie tygodnie października wiało cały czas, potem mieliśmy tydzień przerwy i teraz już powinno kuć cały czas. Warunki oczywiście na pływanie bez pianki i latawce 8-12m. Jak nie wieje to i tak można podsmażyć się na tropikalnej plaży, więc żyć nie umierać.
Wszystkich których interesowałby przyjazd zapraszam do naszej bazy Kiteboardingasia.com - możliwość szkolenia, zakupu sprzętu Cabrinha, Slingshot, North po okazyjnych cenach, pomoc w znalezieniu zakwaterowania i transportu z Sajgonu. Ja chętnie odpowiem na wszystkie pytania na forum i PW. W najbliższym czasie postaram się wrzucić kilka fotek, które mogą zaostrzyć apetyt na przyjazd.
Jeżeli chodzi o warunki to:
Nie ma co liczyć na płaską i płytką wodę, ale po przyzwyczajeniu się do fal i przechodzenia przez shore break nie tylko wave riderzy będą tu mieli zabawę. Wiatr za to jest pewny, wieje codziennie - rano trochę słabiej (wtedy też są mniejsze fale i dobre warunki do nauki) 15kts, a popołudniami rozwiewa się do 25-30kts (fale robią się większe).
Koszty pobytu:
Koszt pokoju jednoosobowego zaczyna się od 8$ za noc, ale można też znaleźć rozwiązania bardziej eksluzywne za kilkadziesiąt $ dziennie. Za posiłek trzeba liczyć 2-3$, a ceny w sklepach są trochę niższe niż w Polsce.

Pozdrawiam z Mui Ne
Piotrek

Spooky
Deska: ręczna robota...
Latawiec: dmuchany...
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post02 gru 2011, 10:52

oo dobre info, kolejny polski 'przyczółek' w Viet :thumbsup:
chyba spotkaliśmy się w Soma Bay na 'najlepszym spocie w całym wszechświecie' pod Carabieenem :D we wrześniu .
o ile pamiętam to własnie Ty wspominałeś o KBA , jeśli zbieg okoliczności to sori. niewykluczone :pray: że się stawię wkrótce w Mui Ne , i zajrzę do Was poszukując do wypożyczenia jakiejś dechy właściwej dla tego spotu . czyt. wave'ówki dla lajkonika 8)

Awatar użytkownika
KBA - Piotr

Post17 gru 2011, 12:04

Zgadza się, najlepsze Soma Bay z wiatrem na 10-13m2 :/. Tutaj spokojnie można nie brać nic większego latawca od 10m, zwłaszcza na deskę wave. Aktualnie zbliża się do nas sztorm, który zrobił pewne zamieszanie na Filipinach i dzisiaj fale urosły do ponad 3m, a jutro powinno być ponad 4m.

mistic14
Kontaktowanie:

Post02 sty 2012, 15:58

Cześć,

powiedz mi jak wygląda u was statystyka roczna wiatru oraz jakie są ceny wypożyczenia sprzętu na jeden tydzień, cennik możesz mi podesłać na maila adam.dudzik20@gmail.com . Jakbyś jeszcze się orientował jakimi liniami najlepiej jest dolecieć do Vietnamu z Korei Pd:D

Pozdro,

Adam

piter78
Postawił piwka: 17 razy

Post25 sty 2012, 01:17

Hejka
Niedługo będe w Mui Ne,jakie latawce brać 8-12 ?jak wieje teraz?
Będziemy z ekipą z tego kilka osób chce się uczyć,a ja ogarniam już trochę.
pozdro

MiloRD
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post26 sty 2012, 04:16

Hej Piotrek,

spokojnie możesz brac 8 - 12 to bardzo dobry tutaj set up. pływam ciągle na 9 - 12 i dzieki nim moge plywac prawie codziennie. Jak sie bardzo boisz o warunki to mozesz wziasc jeden wiekszy typu 14 - 15 ale jak myslisz tylko nad dwoma latawcami to spokojnie bierz 8 - 12.

Jesli znajomi szukaja Polskiego instruktora to ja zapraszam do mnie na lekcja do Storm Kiteboarding, jakby co to pisz na priv i się dogadamy. Jakbyscie potrzebowali jakies pomocy na miejscu to tez smialo pisz, chetnie pomoge.

Pzdr!

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 lut 2012, 08:34

hej,jak teraz wieje w mui ne?sprawdza sie windguru?

Wróć do „Spoty”