Chrowacja Viganj

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
Iwan
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Crossbow
Postawił piwka: 4 razy
Kontaktowanie:

Post13 mar 2012, 22:34

Planujemy w kilka osób Chorwację na majówkę i zastanawiamy się nad Viganj. Na kf jest trochę informacji na ten temat i generalnie wiele osób poleca. Może jednak ktoś ma jakies aktualne info, np. wlasne doświadczenia z wiatrem w tym okresie roku, fajnymi kwaterami lub innymi tematami, na które warto zwrócić uwagę. Podobno warto też rozważyć Rogotin, jako znacznie przyjemniejsze miejsce, z piachem i nie tak zawielorybione. Ktoś potwierdzi? Planujemy jechac z Wrocławia.

Awatar użytkownika
feel
Latawiec: Core XR2, GTS
Postawił piwka: 53 razy
Dostał piwko: 64 razy
Kontaktowanie:

Post13 mar 2012, 23:24

Bylem kilka dni na poczatku wrzesnia i bylo bardzo fajnie, wialo praktycznie codziennie (jakos po 14 sie wlaczalo - termika?). Tylko tak szybko jak sie wlaczalo lubilo tez przestac, wiec warto byc czujnym zeby nie zostac w polowie drogi do Korculi. Co prawda motorowka szkolki jest w gotowosci, ale nie wiem czy za to kasuja (mnie ratowali polscy kajciarze pontonem :D ). Kite'y startuja z wyznaczonych plaz (kamienistych).

Kwatery znalezlismy na miejscu, calkiem tanio w porownaniu z innym miejscowkami w CRO.

Generalnie polecam :thumbsup:

mateusz-77
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz

Post14 mar 2012, 00:01

Wiatr - termika, jak jest ciepło to z reguł wieje. Ja na 8 dni pobytu (sierpień) miałem 7 pływania na 11,5m, ale ZAWSZE po 13-14 przez jakieś 4 godziny potem w kilka minut gaśnie... Warto dodać, że Windguru pokazuje zwykle mniej niż jest w rzeczywistości! Plaże kamieniste, od razu robi się głęboko i jest spory nurt. Na campingu w Orebiću Polacy prowadzą swoją bazę windsurfingową (SurfClub), z nimi możesz załatwiać noclegi :) Pozdr.

Awatar użytkownika
zaaaak
Deska: SU2
Latawiec: FX
Postawił piwka: 60 razy
Dostał piwko: 90 razy

Post14 mar 2012, 07:06

hej,
podepnę się do wątku...
Jedziemy z rodzinką w drugiej połowie lipca do Kuciste(2 ost tyg), pewnie wezmę swoje zabawki co by się z nudów nie zapłakać 8)
Może wybiera się tam kto w tym czasie? :)

pozdrawiam
Krzysiek

Awatar użytkownika
desperadek
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 12:33

Iwan pisze:Planujemy w kilka osób Chorwację na majówkę i zastanawiamy się nad Viganj. Planujemy jechac z Wrocławia.
Raczej ciężko będzie z informacją w sprawie wiatru w maja, bo to kierunek wakacyjny. Proponuję kontaktować się z polską bazą windsurfingu w Kuciste.( http://www.windsurfing.pl/post/346,pol3 ... -chorwacja ) Byłem w drugiej połowie sierpnia w Viganj i raczej rozmiary od 11 do 16 chodziły. Rogotin z racji ukształtowania terenu jest na pewno słabszy wiatrowo, ale może w maju tam mocno pizga i Rogotin zadziała. Krajobrazowo dużo ładniej jest na Peljesaku, ale Hel pięknymi górami też nie przyciąga :D .
Inną sprawą jest odległość. Jechałem jak najwięcej autostradami (z wyjątkiem Słowenii) żeby oszczędzać czas a nie kilometry i wyszło mi do Viganj 1550km więc Tobie wyjdzie podobnie. Promem z Ploce będzie bliżej i dosyć przyjemnie, ale kosztuje, trochę dłużej i nie zatankujesz w BiH a tam najtaniej :D
W tym roku pojadę pewnie znowu do Chorwacji, ale raczej do Nin lub w okolice i dla mnie Kite jest dodatkiem do wczasów, a nie priorytetem.

Awatar użytkownika
Iwan
Latawiec: Cabrinha Crossbow
Postawił piwka: 4 razy
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 08:52

Ok, dzięki za informację. Rzeczywiście, głównie chodzi o pływanie, jakaś odmiana od Helu, który na początku maju jest na pewno ładny ale nikt chyba nie powie, że jest tam wówczas ciepło.

kitesurfing-croatia

Post15 mar 2012, 18:43

hello if you need more information kontact us
http://www.windsurfing-kitesurfing-viganj.com/
we have also special offer in summer
kitesurfing package 299€
We invite you to spend unforgettable, full of adrenaline holiday with us . We will teach you one of the most exciting sports that will impress both recreational as well as real adrenaline freaks. After the course you will become a real kitesurfer.
The program, which we prepared for kitesurfing holidays include:
- 10 hour IKO KITESURFING beginner course (theory, controling the kite, riding with board)
- 7 NIGHT in apartment house (Internet, kitchen, terrace, near the center and shops)
- USE OF KAYAK AND SUP
- SOCIALIZING AND HAVING FUN

and windsurfing package 229€
We invite you to spend unforgettable, adventure holidays with us . We will teach you one of the most popular water sports that will impress them all, from the youngest to the oldest.After the course you will become a real Windsurfer.
The program, which we prepared for WINDSURFING holidays include:
-WINDSURFING Beginner course 3-day(theory, riding and turning upwind, riding and turning downwind)
-WINDSURF EQUIPMENT RENTAL after the course
- 7 NIGHTS in apartment house (Internet, kitchen, terrace, near the center and shops)
- USE OF KAYAK AND SUP
- SOCIALIZING AND HAVING FUN
Optional extra for half board 11€ per person per day. .
Info: maritimosurfer@gmail.com gsm: 00385989270470

Wróć do „Spoty”