CHORWACJA OKOLICE SPLITU

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
frubel

Post26 kwie 2013, 10:34

Cześć,
Czy ktoś zna jakieś dobre spoty w okolicach Splitu, Primosten w Chorwacji? Najlepiej o tej porze roku. Lecimy tam dzisiaj i każde info będzie pomocne.

Wiem, że na bolu (zlatni rat) na pewno jest...

Pozdro!
W.

Awatar użytkownika
s0828
Deska: SU2
Latawiec: FS Sp4: 8, 12, 21
Dostał piwko: 1 raz

Post26 kwie 2013, 12:00

Pływałem na wyspie Bol. Przy szkole kite-owej jest malutka, trudna przestrzeń na startowanie latawcy, blisko drzewa, trochę też wiatr wiruhe na zabudowaniach bazy. Szkoła wywozi potonem swoich kursantów, a instruktorzy startują i lądują latawce, potem na wodzie zamieniają się. Jeździłem też na drugą stronę wyspy, startując z dzikich plaż, ale jak siadło to miałem długi spacer z miejsca gdzie udało mi się wylądować, poprzez rożne haszcze.

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2013, 13:49

w Primostenie i okolicy raczej słabo, pare lat temu byłem tam kilka dni - ani jednego kita nie widziałem w okolicy.

angyoung
Postawił piwka: 1 raz

Post27 kwie 2013, 11:55

tak, tak... bol zawsze byl niewdziecznym spotem. niemal kazdy wietrzny dzien konczyl sie dwoma, trzema drfyujacymi kajciarzami kilometr w glab morza bez deski, ktorych pozniej sciali motorowkami. ogolnie to plywa sie w godzinach od poranka do poludnia(lub troche po), bo wtedy wieje najbardziej prawidlowy wiatr z prawidlowego kierunku (mistral). bywa, ze przywiewa bora (nierowny, porywisty wiatr z gor, ktory byl przyczyna przypadkow smiertelnych) lub tramontana (to juz w ogole rozp*** - na wodzie tworzyly sie male tornada). ale jak jestes doswiadczony to bol bedzie dosc fajnym spotem, albowiem mistral jest bardzo przyjemnym wicherkiem. jescze jedna rzecz, ze za sam start latawca kutafony braly kilka euro (?!)

abig
Deska: Nobile
Latawiec: Flysurfer :)
Kontaktowanie:

Post30 kwie 2013, 23:43

Hej
Byłem dwa lata temu w czerwcu w miejscowości Viganij na Półwyspie Peljesac.
Pływałem praktycznie codziennie ponieważ przez dwa dni wiało na Kita 6-8 m2 a ja używałem wtedy speeda 15 i psycho 12 metrów.
Miejsce mogę polecić ale raczej nie dla początkujących.Jest głęboko, mało miejsca do startu, skały i jeżowce.
Mimo to wypływałem się rewelacyjnie.
Polecam camping Antony Boy fajny klimat , niedrogo i wyjście na spot przez drogę.
pozdro

Wróć do „Spoty”