dolny śląsk/wrocław - SPOT treningowy?

Miejscówki Kitesurfingowe
piopa

Post07 paź 2013, 01:14

aloha,
jestem szczęśliwym posiadaczem małej trenażówki. po pierwszych zabawach z latawcem w te wakacje, chce dalej szlifować umiejętności przez jesień. w tym celu szukam miejsca w okolicach wrocławia lub dalej (trudno, najwyżej będę jeździć - zajawka kipi), żeby połapać trochę wiatru. nie mam swojego sprzętu, jedynie kite hq hydra 350; duży plus taki, że spot nie musi być totalnie suchy bo można go puszczać z wody w pojedynkę. poprostu szukam szczerego pola z jako takim wiatrem. szukałem miejsce gdzie trochę wieje na stronach takich jak windalert, ale wiadomo, lepiej jak ktoś wskaże coś konkretnego.

czekam na koordynaty i porady! z góry dzięki!
piątka

Awatar użytkownika
pawbuh
Latawiec: BEST
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post07 paź 2013, 07:41

piopa pisze:aloha,
jestem szczęśliwym posiadaczem małej trenażówki. po pierwszych zabawach z latawcem w te wakacje, chce dalej szlifować umiejętności przez jesień. w tym celu szukam miejsca w okolicach wrocławia lub dalej (trudno, najwyżej będę jeździć - zajawka kipi), żeby połapać trochę wiatru. nie mam swojego sprzętu, jedynie kite hq hydra 350; duży plus taki, że spot nie musi być totalnie suchy bo można go puszczać z wody w pojedynkę. poprostu szukam szczerego pola z jako takim wiatrem. szukałem miejsce gdzie trochę wieje na stronach takich jak windalert, ale wiadomo, lepiej jak ktoś wskaże coś konkretnego.

czekam na koordynaty i porady! z góry dzięki!
piątka

54.736515,18.509102 :)
meteo.pl
windguru.cz
windfinder,com

piopa

Post12 paź 2013, 18:02

to mnie nie załatwia, ale dzięki.

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post15 paź 2013, 19:14

Cześć.
Zawsze jak wieje to Wrocław i okolice umawiają się tu:
viewtopic.php?f=7&t=16062&start=99999

Najczęściej pływanie na mietkowie.
Przy tamie w miejscowości Maniów Mały jest niewielka, ale koszona łąka gdzie możesz polatać i potrenować.
We Wrocławiu na ul. ceglanej jest mało uczęszczane wzgórze gdzie można potrenować z kite. Jest dość wysokie i nic nie zasłania wiatru.

Wróć do „Spoty”