Szklarska poręba okolice 29.12 - 01.01

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
Klimek
Deska: North TS
Latawiec: North Neo 7,10,12
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post18 gru 2007, 19:37

Cześć

W przerwie świątecznej trafił mi się wyjazd do Szklarskiej, a dokładniej do schroniska na śnieżnych kotłach (tam raczej nie pośmigam :) ), z kitem jadę sam - na śniegu jeszcze z kitem nie jeździlem, ale na wodzie jakoś sobie radzę.
Może Ktoś będzie w tym terminie w okolicach próbował kita ? Chętnie bym się podłączył.

Awatar użytkownika
mizu

Post21 gru 2007, 00:49

Upppsss, Klimek.... budynek Centrum Nadawczego RTV Śnieżne Kotły jest zamknięty dla turystów....jedynie w skrajnie trudnych warunkach każdy, kto tylko jest w stanie tu dotrzeć (czasami czołgając się, bo za mocno wieje...), może liczyć na pomoc. Dawna nazwa Schronisko nad Śnieżnymi Kotłami jest więc nadal uzasadniona, ale nie życzę Ci korzystać ze schronienia w tym miejscu....
Zapewne chodzi Ci o schronisko Pod Łabskim Szczytem...myślę, że jak pojawisz się z latawką na Puchatku to zrobisz najlepszy interes swojego życia ;-) przynajmniej nie zamarzniesz w kolejce do wyciągu, jaka zwykła się tam tworzyć w sezonie...
Powodzenia przy pierwszych startach :-)

Awatar użytkownika
Klimek
Kontaktowanie:

Post21 gru 2007, 08:50

Hej
Pisałem właśnie o budynku Centrum Nadawczego RTV (nie umiałem tego nazwać), ale z tego co piszesz to potwierdziłeś moje obawy, że tam to raczej nie pośmigam :).
Transport mam ponoć zapewniony: bo Znajomy - Znajomej :) ma Nam transport rartakiem zapewnić ;).
Dzięki za info.

Awatar użytkownika
mizu

Post21 gru 2007, 09:17

Uno:
Fajno...tylko jak tam wjedziesz ratrakiem ? :think: nie przestawcie po drodze Trzech Świnek.... (nie wyobrażam sobie innego dojazdu na kotły niż od strony Szrenicy lub od naszych południowych sąsiadów...ale mogę się mylić oczywiście...ludzka rzecz...).
Due:
nie potwierdziłeś a potwierdziłaś :oops: kobietą jestem :D
Tre:
jest trochę wolnej przestrzeni pomiędzy Szrenicą a Kotłami.... :lol:
można spróbować... kto podsunął Ci pomysł na spot w tym miejscu?
Pozdro

Awatar użytkownika
Klimek
Kontaktowanie:

Post21 gru 2007, 10:15

Uno:
Jak wjedziemy to nie wiem ;) - Znajomy znajomej co to załatwia to miejscowy i zostawiam to na jego głowie ;)
Due:
Ups :) sorki
Tre:
Pomysł podsunął mi się sam - skoro już mam tam nocować, aczkolwiek dosyć sceptycznie do tego podchodzę cały czas ;)
Jakoś jak na pierwsze kroki z kitem na śniegu to zbyt trudne warunki chyba tam mogą być - zwłaszcza słysząc opowieści o sile wiatru na górze ;).
Generalnie będę raczej szukał miejsca do kita gdzieś bardziej na dole.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post22 gru 2007, 02:08

mizu pisze:Uno:
Fajno...tylko jak tam wjedziesz ratrakiem ? :think: nie przestawcie po drodze Trzech Świnek.... (nie wyobrażam sobie innego dojazdu ...

skutery śnieżne ponoć jeszcze lepsze a i tańsze :idea:

:wink:

pozdro

Awatar użytkownika
mizu

Post22 gru 2007, 12:13

Ziomek... a może znajomy znajomej zrobi im to za friko :wink: , mówię o transporcie :lol: , a za skutery musieliby płacić i do tego jeszcze je namierzyć w Szklarskiej....a tak przyjeżdżasz na gotowe... poza tym JA wolałabym karnąć się ratrakiem, niż jakimś tam skuterkiem....skuter jakiś taki pospolity i łatwo dostępny... :wink:

Wróć do „Snowkiting Forum”