Gdzie na icekitting w Szczecinie?

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
bitter
Kontaktowanie:

Post05 sty 2008, 14:02

Zastanawiam się czy w Szczecinie można gdzieś bezpiecznie wyjśc na lód i pośmigać. Ostatnio jak pomagałem córce w nauce jazdy na łyzwach to ciągnąłem ją za sobądla zabawy za linkę od takiego ustrojstwa co się przypina karnet narciarski. Praktycznie zero siły a się rozpędzała maksymalnie. W takim przypadku wydaje mi się że na lodzie to nawet na moin treningowym 2m latawcu mógłbym pośmigać ... tylko jak to pszczołę opanować ;-) Próbował ktoś takich manewrów na dwumetrowym latawcu?

Awatar użytkownika
anglotom
Kontaktowanie:

Post07 sty 2008, 10:23

na 2 metrowym kite na lodzie nie próbowałem, natomiast na 12 m cabrinie c-shape się zdarzyło i ... łyżwy + 12 metrów latawca przy 4B to zdecydowanie za dużo :D

A tak serio to na dwa metry będzie potrzeba chyba trochę więcej wiatru żeby pojeździć, ale u was w szczecinie to chyba nie narzekacie na brak wiatru

Awatar użytkownika
kitelukas
Kontaktowanie:

Post08 sty 2008, 18:53

No właśnie czy jakiś akwen w okolicach Szczecina jest juz zamarznięty?

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post08 sty 2008, 21:52

kitelukas pisze:No właśnie czy jakiś akwen w okolicach Szczecina jest juz zamarznięty?

Przez najbliższe 5-7 dni nie ma szans żeby cokolwiek zamarzło w naszej okolicy...

Awatar użytkownika
bitter
Kontaktowanie:

Post08 sty 2008, 21:55

anglotom pisze:ale u was w szczecinie to chyba nie narzekacie na brak wiatru

jak to nie - ciągle narzekamy prawda chłopaki? ;-)

Wróć do „Snowkiting Forum”