Wrocław Snowkite.

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Beny

Post20 gru 2013, 09:15

Piotrbyku pisze:
Filmik zrobiony, odpoczołem , nawodniłem się , to jutro jadę na SK :D

A jaki kierunek jutro? Zieleniec, Orlickie? Może bym się podłączył.
pzdr

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post20 gru 2013, 11:22

Średnio co tydzien o podobnej porze część środowiska zamaga sie z dylematem co w weekend. Jedni już wiedzą że nic z tego nie bedzie a inni nerwowo zaglądają do smartfona. Snieg, wiatr, pogoda, rzut oka za okno, znowu pogoda, telefon do znajomych, może post na forum... Zalew informacji obciąża łącza.

Piotr B. przykuł niedawno uwagę społeczności SK że SK jest nawet teraz. Czy to możliwe w realu, czy tylko przy użyciu potoshopa, bo i takie domniemania sie pojwiły, nie wiadomo. Zaktywizował natomiast środowisko kite do stawiania sobie pytań i kontynuowania poszukiwań w takim piątym sezonie roku nastepujacym po jesieni ale jeszcze przed zimą, w sezonie beznadziei.

Odpowiedzi jednak nigdy nie były jednoznaczne a zawsze kosztują wiele wysiłku. Przejazd wte i na zad to wydatek bez mała z przekąską i opłatą toaletacyjną za siusiu po drodze. Czy nie lepiej te środki zainwestować na w porównaniu przytulnej siłowni z szafkami i darmową toaletą?

Na miejscu zaś bywa róznie; ato zimno, ato wiatr wieje z przeciwnej strony albo w ogóle latawiec przysiadł na gałęzi i nie chce dalej latać. I nie pomogą tu żadne ckliwe nawoływania.

CDN

Beny

Post20 gru 2013, 12:58

Fikus pisze:
CDN

Parasz się zawodowo pisarstwem, czy tylko coś wciągasz ...? :clap:
Oby tak dalej, bo miło się to czyta. :thumbsup:

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post20 gru 2013, 13:25

Fakt przed niedzielą forum ożywa i czuć napięcie oczekiwania ,chociaż w ten weekend kite może przegrać z karpiem i choinką :D

Awatar użytkownika
frubel

Post20 gru 2013, 13:50

Piotrbyku pisze:Fakt przed niedzielą forum ożywa i czuć napięcie oczekiwania ,chociaż w ten weekend kite może przegrać z karpiem i choinką :D

No właśnie dlatego ja piszę się na wyjazd w niedzielę rano, wcześnie rano (6-7) i będziemy szukać śniegu :) Jest nas 2 na razie, może 3. Ktoś chętny?

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post20 gru 2013, 14:31

Gdzie jedziesz?? jakie plany?

Awatar użytkownika
frubel

Post20 gru 2013, 15:28

Piotrbyku pisze:Gdzie jedziesz?? jakie plany?

Myślimy, żeby na Pusty wyskoczyć. Ryzoviste raczej słabo ze śniegiem chyba... liczymy też na Twoją opinię Piotr. Fajnie by było jakbyśmy zabrali się razem.

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post20 gru 2013, 15:39

frubel pisze:

Myślimy, żeby na Pusty wyskoczyć. Ryzoviste raczej słabo ze śniegiem chyba... liczymy też na Twoją opinię Piotr. Fajnie by było jakbyśmy zabrali się razem.

Duża odpowiedzialność i trochę mi ciążą pokładane we mnie nadzieje , ostatnio często mnie pytacie gdzie jechać i gdzie są warunki , zdradzę swój algorytm postępowania .Sprawdzam na WG , zaglądam na ICM , konsultuje wiedzę z Pogodynką , a potem jadę tam gdzie mi wskaże Harnaś :D :thumbsup:

Na niedzielę najlepiej wygląda Pusty, a dokładnie taka polana koło niego , możemy się zgadać najlepiej w niedzielę rano zadzw. Wszystrko zależy - może gdzieś spadnie śnieg , było by miło platać na świeżym puszku.

Awatar użytkownika
frubel

Post20 gru 2013, 15:52

Piotrbyku pisze:
frubel pisze:

Duża odpowiedzialność i trochę mi ciążą pokładane we mnie nadzieje , ostatnio często mnie pytacie gdzie jechać i gdzie są warunki , zdradzę swój algorytm postępowania .Sprawdzam na WG , zaglądam na ICM , konsultuje wiedzę z Pogodynką , a potem jadę tam gdzie mi wskaże Harnaś :D :thumbsup:

Na niedzielę najlepiej wygląda Pusty, a dokładnie taka polana koło niego , możemy się zgadać najlepiej w niedzielę rano zadzw. Wszystrko zależy - może gdzieś spadnie śnieg , było by miło platać na świeżym puszku.

W kimś trzeba Piotr ;) Spoko, zdzwonimy się w takim razie. O której Ty chcesz startować? Bo my na prawdę rano...

Awatar użytkownika
blow22
Deska: SU-2,77project
Latawiec: north rebel
Postawił piwka: 1 raz

Post20 gru 2013, 15:57

Rano bedzie beton :(

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post20 gru 2013, 16:24

blow22 pisze:Rano bedzie beton :(

Chyba ,że dopada . Na co liczę . a jeśli nie to nie ma się co spieszyć , lepiej niech ktoś pzred nami rozjeździ beton .

Awatar użytkownika
frubel

Post20 gru 2013, 16:40

Piotrbyku pisze:
blow22 pisze:Rano bedzie beton :(

Chyba ,że dopada . Na co liczę . a jeśli nie to nie ma się co spieszyć , lepiej niech ktoś pzred nami rozjeździ beton .

Teraz we Wrocławiu deszcz atakuje, więc miejmy nadzieję., że tam śnieg :(

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post20 gru 2013, 16:44

Deszcz to taki można powiedzieć .....śnieg , tylko trochę cieplejszy . We Wrocku deszcz a w górach śnieg :D

Awatar użytkownika
harnaś
Deska: Aboards Z-series
Latawiec: Nobile 555 RRD Addiction
Postawił piwka: 23 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post20 gru 2013, 20:12

w górach posypało tyle co nic, ale dobre i to zawsze lepiej będzie trzymało krawędź :wink:

Beny

Post21 gru 2013, 10:18

W zielencu do 31 wezlow, tylko nie bardzo jest po czym jezdzic :-(

Wróć do „Snowkiting Forum”