Specjalna deska do snowkitingu

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Mariusznia

Post17 sty 2006, 12:12

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81672910

Ja dopiero raczkuję w tym sporcie, ale nie wiedziałem, że są specjalne deski do tegoż... Czy to cos faktycznie jest potrzebne?

toudi
Kontaktowanie:

Post17 sty 2006, 14:50

Jak zawsze i ze wszystkim. Kiedyś jeździło się na nartach w skarpetach frotte a teraz są inne skarpety do snb i inne na narty. Mam też skarpety piłkarskie i do koszykówki. Kto wie, czy na wrotki nie używa się innych skarpet. Dlaczego więc nie miałoby być specjalistycznych desek?

Awatar użytkownika
pitoo
Kontaktowanie:

Post17 sty 2006, 15:29

toudi pisze:Jak zawsze i ze wszystkim. Kiedyś jeździło się na nartach w skarpetach frotte a teraz są inne skarpety do snb i inne na narty. Mam też skarpety piłkarskie i do koszykówki. Kto wie, czy na wrotki nie używa się innych skarpet. Dlaczego więc nie miałoby być specjalistycznych desek?

wiadomo że w skarpetach do koszykówki zagrasz w piłke nożną...ale z pewnością lepiej i bardziej konfortowo będzie ci się grało w skarpetach przystosowanych do konkretnej dyscypliny...
podobnie jest z deskami do snb i sk...

Awatar użytkownika
SZERYF
Kontaktowanie:

Post17 sty 2006, 15:30

hej , mam taką deskę . Jeździ sie na niej wysmienicie, jest dosc długa 165 cm ładnie sie ostrzy i nie trzeba co chwile kontrowac toru jazdy poniewarz backsideowa krawędz jest delikatnie taliowana , sprzedawca jednak zasugerował że nie nadaje sie za bardzo do zjeżdzenia z gór , co okazało sie mitem :) jeżdzi sie fajnie , płynnie i jest piekielnie szybka . polecam
Obrazek

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post29 sty 2006, 16:37

nie wierzę by skręt cięty byl skuteczny
zwlaszcza na beksajdzie
przy TAKIM promieniu skrętu jak ma RAPTOR..

deska z tego topiku
czyli ta z linku Allegro
to model z ..nie wiem kiedy
ale widzialem ją już w 2002 roku

TERAZ Fanatic a wlaściwie NOBILE
ma już wypaśniejszy model
którego fotka GDZIEŚ sie juz na kiteforum przewinela

pozdro

Awatar użytkownika
SZERYF
Kontaktowanie:

Post03 lut 2006, 14:36

ten raptorek to model 04 r , tydzien temu zajołem 4 miejsce na 40stu w slalomie równoległym amatorów , takie tam mini rozgrywki ale ale deska sie sprawdziła :P

Wróć do „Snowkiting Forum”