Pytanko o Zieleniec.

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post13 lis 2006, 14:12

W którym miejscu znajduje sie spot bo dawno tam nie byłem i nie potrafie sobie przypomnieć gdzie da sie sie tam śmigać. NIech już spadnie śnieg bo zwariuje:)

Awatar użytkownika
BATMAN
Deska: Slingshot Darko, Nobile NHP,77
Latawiec: Slingshot FUEL
Lokalizacja: "Huragan DIILGANG, ulicznej sztuki smak, dzieciaki przeznaczenia talenty z ciemnych bram"
Kontaktowanie:

Post13 lis 2006, 14:40

Spot znajduje sie dokładnie na przeciwko wyciagów
za sammym posterunkiem gopr i policji mozna taklowac sprzet i smigac.pozdrooooo

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post13 lis 2006, 21:30

macie moze jakies fotki z zielenca?

Awatar użytkownika
BATMAN
Deska: Slingshot Darko, Nobile NHP,77
Latawiec: Slingshot FUEL
Lokalizacja: "Huragan DIILGANG, ulicznej sztuki smak, dzieciaki przeznaczenia talenty z ciemnych bram"
Kontaktowanie:

Post13 lis 2006, 21:37

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post13 lis 2006, 22:23

Jak moglem zapomniec :oops: No to czekamy na snieg :?

Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post14 lis 2006, 19:08

Elo

Bylem dzis na malym rekonesansie w Zielencu Snieg z ostatnich opadow wlasciwie splynal lezy wszedzie warstwa kilkucentymentrowej breji Na lace powyzej parking zero sniegu Oficjlane otwarcie sezonu zaplanowane jest na okolo 5XII ale jeakos nie chce mi sie wierzyc ze do tego czasu bedzie snieg B the way dla tych ktory nie potrzebuja extra wrazen w postaci jazdy po nierownosciach/gorkach ajo wlasciwie locales moge polecic inne super miejscowki w Kotlinie Zieleniec to wg mnie lekka kupa strasznie nierowny i krecacy wiatr Nigdy nie zaliczylem tam fajnej jazdy Przy kierunkach pld/zach polecam pola bezposrednio przy Klodzku przy Orlenie Przy PLn okolice Zabkowic Slaskich Z tymze nizej snieg na polach pewnie bedzie dopiero w styczniu Pozdro

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post14 lis 2006, 22:44

Ja dziś lookałem na webcam schroniska na hali Szrenickiej.Śnieg leży ciekawe tylko jaka grubość. Ciekawi mnie też ile jest śniegu na spocie miedzy Szrenicą a Łabskim i ile musi go być żeby przykrył całą roślinność co by dało sie bezproblemowo jeździć?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post15 lis 2006, 12:56

Belzebub_Wro pisze: Zieleniec to wg mnie lekka kupa strasznie nierowny i krecacy wiatr Nigdy nie zaliczylem tam fajnej jazdy Przy kierunkach pld/zach polecam pola bezposrednio przy Klodzku przy Orlenie Przy PLn okolice Zabkowic Slaskich

- wiatr kręci - jak to w górach (ale bez przesady - niezbyt mocno)

- zwłąszcza przy kierunkach południowych w Zieleńcu tworzy siedysza i dokłada minimum 5 węzłów :idea:
o TO jest warte "świeczki" :wink:

- miejsce przy Orlenie też mam objeżdżone :wink:

= Zieleniec - z miejscówką za parkingiem przy GOPR'ze wbrew opinii ..."autochtonów" :wink: jest wg mnie BARDZO DOBRĄ miejscówką, zarówno dla początkujących (duużo płaskiego) jak i zaawansowanych (zbocze - mniam :wink: )

pozdro

Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post15 lis 2006, 13:39

Ziom

-sa dwa Orleny jeden na gorze drugi na Dole przed i za Klodzkiem zalezy od ktorej strony sie jedzie Lepsza mijescow to ta nie przy hotelu a przy burdelu Heidi ktory stoi centralnie przy drodze obok stacji beznynowej w kierunku na Kudowe :)) To jest ogrome chyba z 100-200 ha pole z dogodnym dojazdem autem pod sam spot W tym roku z kolem bede chcial sie dogadac aby postawic tam kicker i jakis slider

-co do smigania w Zielencu przez poczatkujacych to pozwole sie z Toba nie zgodzic bo same rotory to jedno a drugie to zmieniajac asie radyklanie sila wiatru Walorem Zielenca jest to ze polozony jest wyzej czyli zwykle jest jakas dokladka wiatru Czesto gesto jest tak ze w Kotlinie nie wieje albo slabo a wyzej tak Wiec uformowanie terenu i wysokosc sprzyja temu ze wiatr jest tam silnijeszy

Generalnie sam tam smigalem i pewnie bede smigal wielokrotnie ale jest to miesjce dosc wymagajace

Pozdro

Tom

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post15 lis 2006, 14:39

nie wiem co w nim wymagajacego :roll: to ze troszke gorki sa? czy to ze wieje?

Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post15 lis 2006, 15:41

Smokie to ze kopie i kreci Nie wiem jak bylo w trakcie zawodow a domyslam sie ze wiekszosc z Was buduje opinie o warunkach z tych konkretnych dwoch dni ale statystycznie wiecej wypraw na ten spot to bylo lekkie zmaganie sie z wiatrem przynajmniej w moim wypadku Nie twierdze ze nie da rady ale ja tam wole pojsc na latwizne i czesac na w miare rownym wietrze

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post15 lis 2006, 16:22

moze i masz racje. nie wiem jak tam jest jak wieje z innych kierunkow.
w Polsce jest full miejsc gdzie mozna jezdzic tylko trzeba czekac na pogode. coz juz takie uroki tej zajawki ;)

ps. 3 dni :P

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post15 lis 2006, 20:29

Zgadzam sie z opinia Belzebuba ze Zieleniec to wymagajacy spot, chociaz przyznaje, ze smigalem tam tylko raz, ale wystarczyło zeby mnie zniechecic. Wiało chyba z połnocy i było mega nierówno, był to najgorszy wiatr przy jakim miałem okazje w latac, nie była to walka o przetrwanie, ale przyjemności z jazdy tez nie było.
Pomijajac warunki wiatrowe to jak dla mnie jest tam za dużo kopnego śniegu, dla tych co smigaja na sb pewnio to zaleta, ale moje narty fs zakopywały sie i pomimo dosyc mocnego w szkwałach wiatru jazda była słaba.
Jedyny powod jaki moze mnie w tym sezonie sciagnac na SK do Zielenca to jest snieg, bo jest na Dolnym Slasku i pobliskich Czechach sporo lepszych miejscówek, tylko trzeba dobrze szukac. :wink:

Wróć do „Snowkiting Forum”