Zima wróciła - czy komuś sie jeszcze udało???

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post24 mar 2008, 21:16

i co ktos jutro sie gdzies wybiera...

ja zabieram sie za analize pogody:)

ps kamerka koło pustego hilla tez ladnie wygląda:)

Awatar użytkownika
mizu

Post25 mar 2008, 01:51

bigfoot gt pisze:i co ktos jutro sie gdzies wybiera...

tak....do pracy :lol: chociaż nie wiem czy śmiać się czy :cry:
a tak na poważnie, to sprawdzaj prognozy wiatrowe...ze śniegiem jutro nie powinno być problemu, bo dzisiaj w Kotlinie Kłodzkiej sypało (ale było bezwietrznie...więc snb tylko), a stąd już rzut beretem np. na Pusty Hill.
upsss, poprawka -> wczoraj sypało, dzisiaj bez problemu ze śniegiem...w końcu już wtorek mamy... :roll:

Awatar użytkownika
mizu

Post27 mar 2008, 10:41

Przegląd prasy codziennej: "Śnieg w Karkonoszach zasypał kolejkę krzesełkową na Małą Kopę, aż po samą linę :shock: . By wyciąg mógł ruszyć, pracownicy musieli przez kilka h odśnieżać zasypane krzesełka i podpory (...) Niespodziankę dla biegaczy przygotował KPN. Na Równi pod Śnieżką wytyczono prawie 20 km tras biegowych. Ze Śląskiego Domu można przejść na nartach do Małego Szyszaka lub na czeską stronę do schroniska Lucni Bouda. (...) Dotąd uprawianie narciarstwa biegowego w wyższych partiach polskich Karkonoszy było niemożliwe."
Źródło: Polska Gazeta Wrocławska, 26.03.2008r, str. 3
Bez komentarza...zwłaszcza ilość puchu :roll: ....poza tym, może w przyszłym roku, po biegówkach, przyjdzie pora na snowkite? :wink:
uprzedzę komentarz niektórych forumowiczów -> tak, pamiętam, że to I zona...ale pomarzyć zawsze można...
to co Przemass??? Za 2 tyg. w planach mamy Śnieżkę?
Bigfoot gt -> udało Ci się zaliczyć jakiś spot we wtorek?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post27 mar 2008, 11:03

mizu pisze: "Śnieg w Karkonoszach zasypał kolejkę krzesełkową na Małą Kopę, aż po samą linę :shock: . By wyciąg mógł ruszyć, pracownicy musieli przez kilka h odśnieżać zasypane krzesełka i podpory (...)

..to po co do żabojadów ciśniemy? :wink:

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post27 mar 2008, 12:09

Będzie można kogoś spotkać na Równi w sobotę lub niedzielę? (o ile da rady dojść na spot) 8) I czy ktoś orientuje się, czy jeziorko w Zell am See jest zamrożone? :twisted:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 mar 2008, 13:13 przez michu_wrc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mizu

Post27 mar 2008, 12:51

Ziomek. pisze:..to po co do żabojadów ciśniemy? :wink:

Ponieważ mi się Asthy red&green w bagażniku obijają od Wielkiej Soboty i trzeba by je opróżnić ;-) gdyby nie żabojady, to by się do maja kurzem pokryły ;-)

Apropo zdjęcia z kamerki z Lucni Boudy -> rozkłada mnie ta nitka Łaby...dzięki niej "na oko" widać grubość świeżej pokrywy śnieżnej.

pozdro
(niektórym: "Do jutra")

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post28 mar 2008, 18:13

Oczywiście, przy tej ilości sniegu snowkite nie odpuszczamy do konca kwietnia!
Zwłaszcza że będzie nowe Ocean Rodeo do testowania...i do sprzedania!

Potem "niestety" pół roku na Hellu;)

A do żabojadów ciśniemy pojeździć w ludzkich warunkach na desce:P

Ziomek bierze też jakieś latawce, więc będzie ciasno...

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2008, 16:09

ja byłem w Sobote :)

w piątek o 22 godzinie live cam na śnieżce pokazywała 22km/h , na sobote windguru pokazywal okolo 12 knotów.

po przejechaniu prawie 300km okazuje się ze wieje na kopie gruubo ponad 25 m/s a na śniezce 95km/h. a na dole śnieg jak kisiel :)
wiec szybka decyzja : Szklarska Poręba

po zamknięciu wyciągów udało się troszeczke ;) pośmigać na Hali Szrenickiej (ponizej schroniska) - mało miejsca ale ciśnienie było ogromne:)

Obrazek

Obrazek

niestety tylko jeden dzien sie udało byc a niedziela na Równi wyglądała na kamerce cudowanie ktoś tam wogóle walczył na jakimś FS COOL chyba

ps. nie ukrywam ze jak w niedziele widziałem tego COOLA to zacierałem ręce by strażnicy go przegonili bo ZAZDROŚĆ była ogromna :twisted: :twisted: żarcik

ehhh szkoda ze taki wiater był :) ale pewnie jeszcze bedzie próba w tym sezonie :)

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2008, 17:02

A mnie się udało zaliczyć krótką snowkajtową sesyjkę w Obertauern.
Jeśli chodzi o śnieg, to w Obertauern jest go zawsze pod dostatkiem (180 cm dół/280 cm góra), tylko trole każą sobie płacić 10 eur/ dzień za możliwość jeżdżenia :(.
Ale nie żałuję tych 10 eurasów, bo wypociłem się solidnie przy nienajmocniejszym akurat wietrze, ale za to oblukałem dobrze spot i na pewno w następnym sezonie wykupuję sezonowy skipass na Karyntię i być może sezonówkę (80 eur) na Kite-Obertauern. Jakby kogoś interesowały przyszłoroczne wypady na narty+kite to zapraszam :)
Heeej!!!

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post10 kwie 2008, 11:55

Jakby ktoś się wybierał na Śnieżkę to do 25-26 kwietnia wyciąg na Kopę jest nieczynny (modernizacja) :(

Wróć do „Snowkiting Forum”