SNOWKITE, OPOLE i okolice, gdzie i kiedy?

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
Góral
Deska: Skim
Latawiec: Rebel
Dostał piwko: 1 raz

Post22 gru 2008, 15:56

To napiszcie jak było w niedzielę i może jakieś fotki dajcie?

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post22 gru 2008, 22:53

Czy w Ramzovej jest juz odpalony snowpark (tzn. box, banan itd. :D)?

Awatar użytkownika
Góral

Post23 gru 2008, 17:28

michu_wrc pisze:Czy w Ramzovej jest juz odpalony snowpark (tzn. box, banan itd. :D)?

Niestety nie, totalnie niczego tam jeszcze nie ma :/

Awatar użytkownika
Tomo_ex
Kontaktowanie:

Post23 gru 2008, 17:41

Witam, w zeszłą niedziele warunki do kajtowania żadne, wiatr przedzierał sie od drogi przez lasy i góry tracąc kompletnie moc, kolega z mantą 10 m2 nie mógł jej zbyt długo w powietrzu utrzymać, a gdzie tu się jeszcze pociągnąć... ja podszkoliłem się znów w rozkładaniu latawki i przedmuchałem zawory, na tym sie skończyło.Jakie są teraz warunki? niewiadomo.Dajcie znac jak niebawem ktoś gdzieś coś .pozdro

Awatar użytkownika
Góral

Post27 gru 2008, 13:21

Ja jadę w niedzielę na Ramzovą wiec wpadać chłopaki!!

Awatar użytkownika
Tomo_ex
Kontaktowanie:

Post29 gru 2008, 11:47

Góral pisze:Ja jadę w niedzielę na Ramzovą wiec wpadać chłopaki!!

jak tam było w niedzielę? jak z warunkami? Ja już w tym roku nie dam rady pojechać, ale w piątek planuję wyjazd, jak warunki pozwolą oczywiście.

Awatar użytkownika
Góral

Post29 gru 2008, 16:40

W niedzielę nic nie pojeździłem. Totalnie nic nie wiało, a dymy z kominów szły pionowo, za to było bezchmurnie i bardzo bardzo słonecznie i mega dużo ludzi na stoku, że jeździć mi się odechciewało.
Co do śniegu to warunki bardzo dobre.
PS. Tomek ja też chce wybrać się w piątek jak będzie prognoza to możemy coś razem pokombinować :)

Awatar użytkownika
Tomo_ex
Kontaktowanie:

Post29 gru 2008, 17:51

Góral pisze:W niedzielę nic nie pojeździłem. Totalnie nic nie wiało, a dymy z kominów szły pionowo, za to było bezchmurnie i bardzo bardzo słonecznie i mega dużo ludzi na stoku, że jeździć mi się odechciewało.
Co do śniegu to warunki bardzo dobre.
PS. Tomek ja też chce wybrać się w piątek jak będzie prognoza to możemy coś razem pokombinować :)

Dobra to sie jeszcze w czwartek dogadamy,co prawda niespodziewanie się okazało że jutro też jade ale raczej w roli nauczyciela sb,no ale kite będę miał oczywiście pod ręką żeby chociaż 1h może między czasie pośmigać, jak chcesz to możesz się z nami zabrać wyjazd 7h rano.

Awatar użytkownika
Tomo_ex
Kontaktowanie:

Post03 sty 2009, 20:39

Dzisiaj byłem w Zieleńcu,sniegu narazie niewiele, ewentualnie na sb ale gdzie niegdzie kamienie wystają.
Są tam dwa miejsca gdzie wg mnie można pojeżdzić na kite., Czy jeździł tam ktoś kiedyś?Znacie jakieś ciekawe miejsca na snowkite w tych rejonach?

Obrazek
Obrazek

A jutro jadę na ramzową jak zawieje, a jak nie powieje to wylądujemy kawałek dalej w Brennej bo tam mniejsze kolejki , :wink: na krótkiej kanapie z grzanym winem,

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post03 sty 2009, 21:31

Ja śmigałem w Zieleńcu ale jeszcze nie w tym roku. Generalnie spot jest po przeciwnej stronie drogi od wyciągów.Najlepiej zaparkować na tym największym parkingu po lewej i pójść za budynek hotelowy i tam sie rozkładać. Nie pamiętam jaki kier. wiatru jest najlepszy.
Obrazek
Jutro też sie wybieram do Ramzovej.

Awatar użytkownika
Tomo_ex
Kontaktowanie:

Post04 sty 2009, 11:13

Ja dziś rano obudziłem sie z spuchniętym kolanem po zieleńcu,nie dam rady pojechać do ramzowej.Za to dzisiaj wiaterek chyba tam powieje, oby kierunek podpasował.
Za to cieszy mnie fakt że wreszcie posypało sniegiem i oby tak dalej.!!!!!
A wszystko na to wskazuje że jutro czekają wspaniałe warunki na LOTNISKU W Polskiej Nowej Wsi pod Opolem.

http://new.meteo.pl/php/meteorogram_lis ... name=Opole

Jak prognozy wiatrowe dopisza ja po dzisiejszej pełnej rehabilitacji się tam jutro zjawiam. :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Góral

Post04 sty 2009, 14:06

Siema.
Co do Zieleńca to bardzo dobrze to QBAepp11 pokazałeś.
Jest to jedyne miejsce gdzie w zieleńcu się jeździ i dobre na każdy kierunek wiatru. Swego czasu nawet odbywały się tam jedyne zawodny w Polsce na snowkite.
Trochę o tym spocie i zawodach na nim:
http://www.sieplywa.pl/nawypasie.php?id=34

Dziś w PNW jest jeszcze mało śniegu, ale na jutro Tomo jak by warunki były ok, to też się pisze :)

Dziś w ramzovej ponoć były 3 kite'y i wiało. (tak pisali mi znajomi co tam byli/są)

aiko

Post04 sty 2009, 21:04

ja jutro ok 11 zapraszam na górki do Ligoty Dolnej, z Opola to ok 30 km. Przy tym kierunku to przyjemniej będzie za autostradą od strony Oleszki, lub możemy umówic się u mnie i pojechać jednym wozem na stok

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post05 sty 2009, 12:28

Góral pisze: Dziś w ramzovej ponoć były 3 kite'y i wiało. (tak pisali mi znajomi co tam byli/są)

Czy wialo to bym polemizowal :D Generalnie wiatr byl taki ze dalo sie odpalic Waroo 11 ale zeby nie spadl trzeba bylo caly czas wachlowac.
Dawalo sie wjechac pod gore, z gorki nawet 2-3 m skoki wychodzily ale bez rewelacji, choc jak na panujace warunki to i tak bylo super. Padalo caly dzien i chyba noc wiec sniegu przybylo troche. Bylem ja na pompowancu, dwoch kolegow chyba z Nysy na Ozonie i Evo i ktos na manetkach. Jak sie rozkladalem to zwijal sie jakis Czech na Ozonie i w sumie dal ciala bo jak odpalilem to wtedy zaczelo "wiac" :wink:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 sty 2009, 13:13

Góral pisze: Swego czasu nawet odbywały się tam jedyne zawodny w Polsce na snowkite.

nie tyle jedyne - co JEDNE z całego cyklu SNOWKITETOURU :idea:

wszedzie udało sie przeprowadzić całe zawody :shock:

włącznie z Białką i ..ZEGRZEM :idea:

jakiś cudowny sezon był :idea:

pozdro

Wróć do „Snowkiting Forum”