**SILESIA SNOWKITE**

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post13 lut 2009, 09:34

Dobre wiadomości :D :D :D
Cytat wróżby meteo:
"Przed nami mroźne i bardzo śnieżne dni i chociaż zima powraca do całej Polski, bez wyjątków, to jednak nie wszędzie będzie miała takie same oblicze. Kolejne dni i noce na zachodzie i północy kraju przyniosą słabe opady śniegu. Do końca tygodnia nie spadnie tam więcej niż 5-10 centymetrów białego puchu. Zupełnie inna sytuacja czeka mieszkańców wschodniej, południowej i środkowej części Polski. Tam zapowiada się naprawdę solidne uderzenie zimowej aury, szczególnie pod względem śniegu. Już dzisiaj występują tam intensywne opady białego puchu, przy silniejszym wietrze o charakterze zawiei i zamieci śnieżnych. Do końca dnia może tam spaść od 10 do ponad 20 centymetrów śniegu. Jutro mocno poprószy w całym kraju, ale nadal najsolidniej na południu, w centrum i na wschodzie. Pokrywa znów podniesie się tam o 5-10 centymetrów. W niedzielę (15.02) opady zaczną słabnąć i zanikać, ale wciąż będzie silnie padać na południu i wschodzie, a szczególnie na Podkarpaciu i południu Lubelszczyzny. Przybędzie tego dnia 5-10 centymetrów śniegu. Oznacza to, że do ostatnich godzin tego tygodnia na południu i wschodzie Polski będziemy mieć pokrywę śnieżną o wysokości 20-40 centymetrów, a w górach do nawet 50 centymetrów. Przy takich ilościach śniegu z pewnością nie obejdzie się bez paraliżu na drogach. Poza opadami śniegu będzie się robić coraz zimniej. Jutro najwyższą temperaturą w ciągu dnia będzie zero stopni, zaś od niedzieli (15.02) już wszędzie temperatura ujemna, popołudniami przeważnie na poziomie 1-3 stopni poniżej zera. Zimniej będzie nocami i o porankach, kiedy przy pogodnym niebie możemy się spodziewać kilkunastu stopni mrozu. Najzimniej będzie we wtorek (17.02) i w środę (18.02) rano, kiedy na południu i południowym wschodzie zobaczymy na termometrach nawet minus 15 stopni, a niewykluczone, że lokalnie na terenach podgórskich do 20 stopni mrozu. W większości kraju jednak noce nie będą bardzo mroźne, przeważnie z temperaturą w okolicach minus 5 stopni. Nie musimy się więc obawiać fali potężnych mrozów. O sytuacji związanej z powrotem zimy do Polski jak zwykle będziemy informować na bieżąco. Poniżej mapa spodziewanego wzrostu pokrywy śnieżnej w następnych dniach."

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post13 lut 2009, 09:42

..ja wiem czy dobre..:)
Dla mnie jeden tylko wniosek z tego plynie.. trza sie pakowac i jechac tam gdzie woda blekitna, a kobiety gorace :). Kto chetny niech sie zglasza bo wyjazd wisi na wlosku :)

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post13 lut 2009, 10:15

co tu więcej gadać weekend zapowiada się sie fajowo także spokojnie pośmigamy lokalnie.
śniegu styknie i będzie dymało także proponuję ustawkę na lotnisku w Gliwicach ,albo Turawa :!:
jazda gawarantowana 8)

Awatar użytkownika
robinm

Post13 lut 2009, 10:21

szed pisze:..ja wiem czy dobre..:)
Dla mnie jeden tylko wniosek z tego plynie.. trza sie pakowac i jechac tam gdzie woda blekitna, a kobiety gorace :). Kto chetny niech sie zglasza bo wyjazd wisi na wlosku :)

Jak ktoś zimy nie lubi, trudno.
W końcu luty jest i trzeba korzystać bo w październiku jeszcze Ci zabraknie jazdy w świeżym puchu :!:
Będę dzisiaj na lotnisku ok. 15

Awatar użytkownika
robinm

Post13 lut 2009, 10:24

Czysto teoretycznie:
Te gorące kobity to gdzie :?:

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post13 lut 2009, 10:35

robinm pisze:Czysto teoretycznie:
Te gorące kobity to gdzie :?:

Czysto praktycznie to w u mnie dzisiaj wieczorem :).
A teoretycznie to np. na Cabo czy Fuercie, ewentualnie Egipcie (ale tutaj to gorace kobitki tylko na prognoze) :)

Awatar użytkownika
robinm

Post13 lut 2009, 11:15

Po co latać tak daleko :D Kryzys
Obrazek

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post13 lut 2009, 11:34

..qwa.. Robin.. bier mi te niemieckie pasztety!!! :). Chcesz zebysmy wszyscy mieli przez Ciebie meskie problemy?:). Przyznaj sie, ze im przeorales rowa hehehe:)..

Awatar użytkownika
robinm

Post13 lut 2009, 11:46

No Szed przesadziłeś i nie obrażaj się na rzeczywistość, tak przecież wygląda 90% plaży. I co z tego powodu nie będziesz pływał :?: A poza tym ja nie rzucam się na wszystko co po plaży chodzi i Tobie też bym radził dłużej tego nie robić :D
I tutaj zdecydowanie punkty dla snowkita czegoś takiego na spocie jeszcze długo nie zobaczysz (tak do maja jesteś bezpieczny), więc pakuj się w beemke swą i się stawiaj dzisiaj na spocie.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post13 lut 2009, 11:49

dzisio nie do rady niestety. Jutro sie stawie (pod warunkiem, ze te damy beda ubrane) :)

Awatar użytkownika
robinm

Post13 lut 2009, 12:32

Jutro jakaś dalsza wycieczka na jakiś górzysty teren.
Ze względu na warunki drogowe chyba w tym tygodniu odpuszczam Pusty Hill i coś w okolicy 100km zaliczymy. W tych warunkach i po tej drodze to lekko z 4-5h jazdy w Orlickie Góry.
Znalazłem coś bliżej z fajnym dojazdem u naszych sąsiadów na stronie moshow.cz - miejscówka Klokocov
http://www.snowkiting.cz/snowkiting-lok ... arena.html
albo naszą Górę sw.Anny idealnie na NW.
A kończąc definitywnie temat Szed - jak dam nie ruszysz to pewnie same w zimie z ciuchów nie powyskakują na Twój widok :notworthy:, więc spokojnie możesz jutro kitować :idea:

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post13 lut 2009, 13:32

robinm pisze:..A kończąc definitywnie temat Szed - jak dam nie ruszysz to pewnie same w zimie z ciuchów nie powyskakują na Twój widok :notworthy:, więc spokojnie możesz jutro kitować :idea:

..dobra..dobra.. Ty sie lepiej przyznaj, ze byles z nimi w Egipcie :)
Jesli o mnie chodzi to ja ich tam ruszac nie bede, tak ze spokojnie mozesz je brac jutro ze soba :)

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post13 lut 2009, 13:37

.. o kur... Robin co to za leberwuszty :shock: :lol:
a wracając do tematu, tą świętą górę można obadać, :arrow: jestem za :idea:

:wink:

Awatar użytkownika
robinm

Post13 lut 2009, 18:41

Super jazda dzisiaj od 15 do 17.00. Śniegu przybywa cały czas :!: Gdzie i o której jutro ktoś będzie ?
Wiatru raczej nie zabraknie ma wiać z NW co wy na to:
http://www.windguru.cz/pl/index.php?sc=51187

Awatar użytkownika
robinm

Post13 lut 2009, 19:14

Sorry za to popołudniowe foto, widzę że strachliwe te nasze slunskie chopy
:shock:
No to dla polepszenia nastroju i za przeproszeniem