Latawiec chuck

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
mokry21
Kontaktowanie:

Post28 gru 2006, 13:34

Witam wszystkich forumowiczów!!!

Zwracam się z prsbą o pomoc w zakupie latawca. Będę go używał raczej w zimie, żeby pobawić się na nartach ale dobrze by było aby nadawał się na wodę. Cena to ok 550 zł. Na allegro znalazłem latawiec chuck komorowy 4,8m2 + bar za 530 zł. Powiedzcie mi może coś o tym latawcu, czy jest on wart uwagi dla początkującego. Latawiec produkuje Wojtek Zysk. Z góry dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post28 gru 2006, 13:48

za 1000zł to kupisz sobie pompowańca używańca C i dasz radę na śniegu na lądzie i na wodzie a plusem na wodzie będzie TUBA. No chyba, że masz jakieś turbowiatraki, które pozwolą CI używać w POlsce 5m komórki na wodzie.

Poczytaj troszke forum to się dowiesz na jakich rozmiarach się pływa, na jakich snowkituje a na jakich landkitinguje.

Przejrzyj giełdę to się dowiesz co ile kosztuje używane bądź nowe.

A wogóle poczytaj całe forum to dowiesz sie dużo więcej

Proponuję też leksykon na http://www.kiteportal.pl i kilka innych tekstów zawartych pod w/wym url'em.

mokry21
Kontaktowanie:

Post28 gru 2006, 13:55

Z tego co napisałeś to widze, że pływanie na wodzie odpada, więc pozostane tylko przy opcji snowkiting. Forum juz troszke poczytałem, po aukcjach też się rozglądałem ale w cenie do 550 zł najlepsze co znalazłem to ten chuck i prosiłbym o kilka słów na temat tego latawca. Z tego co do tej pory wyczytałem to definitywnie odpada zakup nasy ale nie znalazłem nic na temat tego chucka.

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post28 gru 2006, 19:40

być morze dla tego, że nikt nie miał go w rękach.
Wojtek Zysk sam szyje latawce i nie wielu miało okazję ich spróbować także morzesz mieć problem ze znalezieniem takiej recenzji jak ma np frenzy, buster, radsails, czy inne latawce.

Najlepiej było by gdybyś miał okazję sprawdzić ten latawiec samemu a jeszcze lepiej skonfrontowac go z jakimś szytym seryjnie w podobnym rozmiarze.

Z tego co wiem Wojtek nie jest snobem i powinno dać radę skontaktowac się z nim i umówić na testy :)

Awatar użytkownika
Kicek
Kontaktowanie:

Post28 gru 2006, 23:03

Heja! Ja mam ten latawiec! Jako,ze jestes z Ropczyc (czyli 40km ode mnie) jesli chcesz mozesz wpasc to sobie zobaczysz co to za latawiec. Ja na niego nie narzekam. Na landkiting jest spoko a mysle,ze na snieg bedzie wysmienity ;-) Poskakac sie da a przy dobrym wietrze ciagnie jak 40-sto letnia dziwka ...(czyli dobrze:-) )

P.S. Jak cos to pytaj o szczegoly Pana Wojtka Zyska. On jest spoko i wszystko Ci wyjasni.

szyszek05
Kontaktowanie:

Post31 gru 2006, 16:11

siema
tez chcialbym kupic ten latawiec tylko nieiwem jaki rozmiar;]
waze 70 kg
wybrac 4.8m2 czy 7.0m2?

Awatar użytkownika
shefix
Kontaktowanie:

Post02 sty 2007, 18:18

na wode odpada gdyz jest to latawiec otwarto komorw znam wojtka i wiem ze to swój chłopak zagadaj do niego czy by ci wersji zamknięto komorowej nie zrobił nie jest to zbytnie utrudnienie a nawet profil bedziesz miał doskonalszy(wiem bo sam szyje latawce) a jak chcesz to zagadaj do mnie na tlena to ci powiem jak samemu uszyc ładną komórke
pozdro :D

Wróć do „Snowkiting Forum”