dedykuje ten temat głównie wszystkim początkującym i rozpoczynającym przygodę z latawcami pociągowymi - czyli właśnie takim jak ja
mam zamiar podzielić się z Wami moimi doświadczeniami z snowkitingiem (i nie tylko), właśnie zaczynam - pewnie zacznę dopiero w przyszły weekend

dziś otrzymałem przesyłkę a w niej HQ Beamer IV 5.0 R2F, jest to mój pierwszy powakajt, wcześniej tylko była zabawa z treningowymi... ogólnie zamierzam używać go z deską SB (latem z deską MB)
w tym temacie będę opisywał moje boje z kajtem, umieszczał materiały dokumentujące moje poczynania...
kilka uwag wstępnych:
waga : ~110kg (duży chłop, aktywny fizycznie)
wzrost : 181 cm
kajt : HQ Beamer IV 5.0 R2F (na manetkach) + trapez
deska : dobrej klasy SB freestajlowy
doświadczenie z deską/nartami (sezony) : 1/kilka - obecnie już tylko deska... narty mnie "znudziły"
doświadczenie z kajtami : bardzo podstawowe, głównie zabawa z treningowymi
podstawy teoretyczne : głowa pęka... chłonę wszystko co znajdę w necie na temat kajtów itp
cele : snowkiting, landkiting (deska MB) no i oczywiście typowy kitesurfing, w przyszłości nastawiam się na zakup porządnego uniwersalnego kajta (zamknięto komorowego z depowerem), dlaczego od razu nie lepszy kajt ? stwierdziłem, że do nauki wystarczy prosty powerkajt (tym bardziej, że zaczynam naukę na lądzie) a jeśli go zniszczę czy uszkodzą to nie będzie tak to mocno finansowo bolało...
to by było tyle na wstępie, pozdrawiam