Hej. Niedawno pisalem ze chce kupic NASE no i kupilem

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
somsiad

Post12 mar 2005, 17:54

Pierwsze loty bardzo mi sie spodobaly i juz mysle o zakupie jakiegos komorowca i stworzeniu jakiegos wozka na wisone. Tylko mam jeden problem w mojej NASiE strasznie placza sie linki-te cieniutkie przy czaszy. Rozplatuje,latam ale gdy zloze i potem rozloze to znowu musze rozplatywac :/ Jakies rady ? Czy w komorowcach (4 linkowych( tez jest tak duzo linek przy czaszy ?

Pozdrawiam
Somsiad

Awatar użytkownika
xnyl

Post12 mar 2005, 22:46

tez jest, duzo, ale jeszcze mi sie nei zdazylo ich rozplatywac, generalnie jesli poprawnie zlozysz latawiec, to po rozlozeniu linki wygldadajace na poplatane wystarczy tylko pociagnac, i wszystko uklada sie jak nalezy.

P.S. jesli szuaksz taniej komorki do buggyego to mam do sprzedania HQ Symphony 6,5

Awatar użytkownika
O'błędnik
Kontaktowanie:

Post13 mar 2005, 12:55

Co do nasy to musisz podzielic sobie uzdę na 4 lub 2 w zależności ilemasz linek i jak ją składasz to robic sobie tak zawane łańcuchy, jak tak zwiniesz każdą z częsci uzdy to nie ma szans na poplątanie.

Awatar użytkownika
TomFly
Kontaktowanie:

Post19 mar 2005, 17:52

Ja łączę linki hamulca i linki nośne razem i przywiązuje do nosa latawca zapobiega to płątaniu się linek. Najlepiej robić linki czaszy ze sztywnej linki wtedy będzie się mniej plątało.

Wróć do „Snowkiting Forum”