BABIA GÓRA

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2010, 16:47

aloha
Latał ktos na babiej gorze?
Czasami w zimie wybieram sie na freeride na babia góre i prawie zawsze jak tam jestem to wieje! Takze w tym roku mam zamiar zabrac ze soba kita. Miejsca tam jest pod dostatkiem, nasypy, uskoki itp. Mysle ze bedzie dobrze :twisted: Jezli ktos juz tam latał, niech podzieli sie wrazeniami.

pozdro

Awatar użytkownika
Lukasz
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2010, 20:28

bartekk pisze:aloha
Latał ktos na babiej gorze?

A nie jest tam czasami rezerwat i zakaz :?: Bo teren faktycznie super tylko dojscie ciężkie.
Jak jeździsz to wychodzisz na turach ?

sslaweek
Dostał piwko: 1 raz

Post20 wrz 2010, 22:29

Nawet nie rezerwat a Babiogórski Park Narodowy – wiec temat taki jak na Śnieżkce. Lepiej podjechać kawałek dalej na Słowacje na Martinskie Hole

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2010, 10:09

No niestety jest to troche nie legalne, tak jak i freeride na kasprowym i w wielu innych miejscach. :naughty: Moim zdaniem turysci latem wiecej szkod sa wstanie narobic, niz kilku ludzi zjezdzajacaych na nartach badz snowboardzie, takze poki nikt mnie nie pogonil to nie mam zamiaru rezygnowac z tej gory. A warun na snowkita jest tam genialny. :twisted: Kojarze kiedys fotorelacje z udziałem Murphiego, nie byla podpisana gdzie to bylo , ale wydaje mi sie ze to byla wlasnie babia - moge sie mylic!

Jezdze na snowboardzie, takze wychodze tam w butach, w tym roku mam zamiar kupic rakiety.

jarek
Deska: naish gun 5'11
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2010, 11:28

Strasznie się jarasz tą BG ale są dużo lepsze miejsca do snowkite z lepszym dojazdem np:
na Słowacji - Martinky i Orava dla wszystkich i Vratna dla odważnych , rozumiejących co to jest "big air" .
Jeśli lubisz tury to spoko możesz dylać na BG a potem na polankach po słowackiej stronie, tylko czasem można tam spotkać ślady misia :)

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post20 paź 2010, 11:12

To jak z tym podejsciem na Babia ??? Sesja Merfiego nie była z Babiej G.

Wróć do „Snowkiting Forum”