3miasto !!!! nowy spot !!!! Gdańsk UJEŚCISKO 04.03.2006

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Klon69
Deska: Nobile
Latawiec: North / DuoTone

Post04 mar 2006, 18:06

Mając na względzie dzisiejsze niepewne dość warunki wiatrowe oraz brak jakiegokolwiek kontaktu, z osobami, które pozostały w trójmieście a nie pojechały na zawody w snow.

Wraz z moim dobrym znajomym postanowiliśmy pojechać do Pucka ( co ma być to będzie najwyżej byśmy zrobili sobie wycieczkę). Pojechałem o godzinnie 11 do Michała, który mieszka na Ujeścisku przeładowaliśmy samochód i wyruszyliśmy. Jadąc w stronę obwodnicy przez Ujeścisko dostrzegliśmy jak w środku nowo budowanego osiedla jest dość duże jeziorko ( zbiornik retencyjny, który zbiera wodę z pobliskich łąk ) , gdzie odbywały się wyścigi gokartów !!!

Postanowiliśmy sprawdzić co jest grane. Okazało się, że windmaster pokazuje 11 – 12 knots !!!!!!!!!!!!!!!! z północnych kierunków, nie potrafię dokładnie określić, ale wiatr wiał z takiego kierunku jaki pokazywał wiatromierz w HESTI.

Było trochę nierówno jeżeli chodzi o wiatr ale miejsca na poślizganie się było sporo i fajny śnieg !!!!

FOTO >>>
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jutro 05.03.2006 według Windguru jest południe, może Osowa ???

Włodar
Kontaktowanie:

Post04 mar 2006, 23:20

To jest fajowe miejsce, Blekota mieszka w jedym z tych bloków, niedaleko od chałupy moich rodziców, niewykluczone, że się tam jutro wybiorę. Południowy wiatr też tam będzie pasował, chyba się tam jutro wybiorę. Nie mam bryki bo stoi w warsztacie, a jeżeli kumpel nie będzie mógł, to się kopnę na turach przez wzgórza Zakoniczyna i po 20 minutach tam dotrę.

Aha, tak gwoli dokładności, ten zbiornik retencyjny nie znajduje się w Ujeścisku, lecz Łostowicach.

Włodar
Kontaktowanie:

Post05 mar 2006, 19:37

Byłem w Łostowicach dzisiaj po południu, od ok. 14:30 do 16:00, gdzieś lekko po 15:00 zaczął wiać bardzo mocny wiatr z zachodu i naprawdę było super. Jeździłem na swojej niezawodnej 4.0 (mały ale wariat) i przy zachodnim wietrze była ostra jazda na krawędziach, rewelacja.
W zasadzie to byłem trochę zaskoczony, że przy zachodnim wietrze można tam tak fajnie pośmigać. Wydawało mi się, że wzgórze, od zachodniej strony, od którego zaczynają się Kowale, skutecznie wyhamowuje wiatr, tymczasem okazuje się, że wcale nie i jest to świetny spocik, też przy zachodnim wietrze. Polecam.

Wróć do „Snowkiting Forum”