przydatny program

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Foxhound

Post04 maja 2006, 21:50

Witam! chciałbym poprosić (jesli to mozliwe) o przesłanie mi programu obliczajacego parametry części podczas budowy latawcow (dł. linek itp.) góry bardzo dziekuje.MÓJ mail-> analizer89@wp.pl

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 maja 2006, 01:46

uuuu la-la
sie pogubilem :?

w tym temacie :roll:

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 maja 2006, 08:03

Pewnie konstruktor poszukuje programu do budowy nasiaków, bo komórkę uszyc nie taka prosta sprawa a i trymowanie zajmuje wiele czasu.

Ale przeciez wystarczy wpisać w wyszukiwarce nasa kite i wszystko staje się jasne :)

Awatar użytkownika
majster8405
Kontaktowanie:

Post05 maja 2006, 20:17

Program do projektowania latawcy nazywa się Fly- cad i kosztuje dobrych kilkanaście tysięcy, no i dodatkowo dobra znajomość tematyki i obsługi tego programu.Ale przeczuwam że nie o to ci chodziło.Myślę że najlepszym wyjściem jest znajść na stronach planów kajtów w plikach KTE/mam ich pewną ilość/ i wystarczy ściągnąć też z internetu kalkulator FOILMAKER który właśnie otworzy ci te pliki a także przy pomocy jego możesz zmienić parametry,kształt,powierzchnię.Dzięki niemu otrzymasz wymiary olinowania i wszystkie potrzebne wzorniki.Jak wspomniał Zgred nie jest to robota prosta ,ale jak się znasz na technice szycia to problemu nie ma.Piszę z myślą że masz na myśli latawce komorowe?

Wróć do „Snowkiting Forum”