witam, byłem w listopadzie w hotelu 3 corners Rihana resort, to jest hotel blisko placyku centralnego z El Gounie skąd odjeżdżają autobusy i jest tam jedyny bank, z hotelu są darmowe busy co godzinę na plażę, hotel ma kawałek swojej plaży na Mangrovy Beach, 200m od szkółki niemieckiej, na plaży są leżaki, bar gdzie w opcji all inclusive (a chyba tylko takie oferuje ten hotel) zjesz wczesnym popołudniem lunch, nawet będzie mięso z grilla i zimne napoje za free. Z lądowaniem nie ma problemu. Ja pływałem w RSZ u Maćka, 2 szybkie halsy pod rafę i byłem w barze hotelowym na lunchu, zawsze któryś z pływających Niemców się tam kręci i na znak Cię wyląduje. Jak ktoś ma problem z ostrym pływaniem to spacer 5-7 minut i jest na posiłku w hotelowym barze. Byłem El Gounie również w hotelach: Panorama i Steingerberger Golf Resort (jakoś tak to się pisze) i Arena Inn i z tych 4 zdecydowanie polecam Rihana Resort. Oferta była z Poznańskiego biura podróży House Of Travel. jakby co to pisz na prive to podam namiary.