Teneryfa, El Medano - wrzesień

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Małgosi@

Post22 lip 2008, 15:02

Co niektórzy chwalą sobie to miejsce. Przeszukałam forum i podobno da się pływać w tym El Medano. Wybrałabym się tam w drugiej połowie września.

Pytanko: jak tam z falami? Uczyłam się na zatoce i w Egipcie, gdzie woda generalnie jest płaska. Nie utopię się tam?

Znajomy planuje tam poczynić pierwsze kroki. Nie chcę go mieć na sumieniu You know :roll: Będę wdzięczna za info jak tam sprawa wygląda z kursami. Podobno szkółka jakaś jest i wypożyczalnia.

Jeśli ktoś planuje w tym czasie lub chciałby się podłączyć - zapraszam :)

Pierwsza, lepsza oferta, którą znalazłam:

http://www.easygo.pl/wycieczka/hiszpani ... 2008-09-24

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post22 lip 2008, 15:51

Temat był juz poruszany. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej zagadaj do BraCuru. Pozdrowienia!

:D

Awatar użytkownika
Małgosi@

Post23 lip 2008, 08:35

Tak, wiem. Zanim napisałam tego posta przeszukałam forum. Przeczytałam między innymi, ze kto pływał na falach bałtyku to da sobie tam radę.
Sęk w tym, że na falach bałtyku nie pływałam :cry: Tylko płaska woda - (zatoga, el gouna, safaga), więc fale oceaniczne trochę mnie, skromnie mówiąc, onieśmielają :shock:
Dzięki za radę. Zagadam do BraCuru :D

Pozdro

Pioter78

Post23 lip 2008, 12:20

Jesli chodzi o to miejsce to rzeczywiście nie jest to Egipt, zatoka czy inne miejsce z miła płaską wodą ...nie znaczy to że jest to słabe miejsce. Moim skromnym zdaniem jest to jedno z najlepszych miejsc do pływania. Niestety w twoim przypadku jeśli jest tak jak mówisz będzie ciężej...znaczy zafalowanie, dość niepotzjazne skały wokół (jest to dość istone utrudnienie podczas nauki. Dość mało miejsca z wiatrem co oznacza częste chodzenie po plaży. Jesłi chodzi o szkółki kita to oczywiście z tym nie ma problemu. W bazie na plaży są prowadzone kursy oraz można pytać w sklepikach kitowych przy promenadzie. Tam też mają instruktorów. Jesli chodzi o wiatr to we wrześniu bywa z nim różnie ale ogólnie nie jest najgorzej. (trzeba sparwdzać prognoze. Jak jest prognoza z północy lub z północnego wschodu znaczy to że jest bardzo duże prowdopodobieństwo bardzo udanego dnia;)
Coż to tyle jesli masz jakieś pytania to postaram się pomóc.
Ps. Mam wrażenie że Bracuru strasznienie l nie lubi tego miejsca...ja przyznam szczerze mam zgoła odmienne zdanie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Małgosi@

Post25 lip 2008, 08:46

Dzięki Piotrek :)

O wiatr się nie martwię. Statystyki są optymistyczne, jeśli chodzi o siłę wiatru, gorzej z kierunkiem...chociaż to nie ma znaczenia jak i tak wszędzie dookoła są skały, jak piszesz;)

W jakim hotelu mieszkałeś?

Pioter78

Post25 lip 2008, 10:18

Witaj. Ja mieszkałem w apartamentach których wokół jest dość dużo. Zdecydowaliśmy się na Durazno Sur. Z ostatnich pięter fajny widok na zatokę. Znajduje się on przy samym rynku. Minusem jest to że jak właśnie na rynku odbywa się jakaś imprezką to niestety do 11 jest dosc glośno. Ale jednym to przeszkadza innym nie. Jest jeszcze innych kilka miejsc.
Mówiąc o kierunku wiatru miałem na myśli to że najczęściej wieją tam wiatry z kierunku NE lub E. Wtedy najczęściej wieje z lewej strony i mocno i stabilnie. Jesienią i zimą zdarząją się też kierunki odwrotne ale nie jest to dobry omen najczęściej. Pogoda wtedy nie jest najpiękniejsza. Ale we wrześniu raczej jeszcze bym liczył na kierunki pólnoscne i wschodnie. Choć podkreślam o tej porze już wiatr nie jest tak pewny jak np w czerwu lub lipcu. Weź do po uwagę szczególnie jak jedziesz na tydzień.

Pzdr

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”