Brazylia - styczeń ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
zielwandam

Post12 sty 2009, 11:41

przemass pisze:Nic innego nie napisałem...:) Dla mnie ideał to 12 m Nemesis i 9 m Waroo, chociaż 13m waroo tez jest nie do pogardzenia ;) 87 kg wagi.

A faktycznie nie doczytalem do konca albo sloneczko na glowe ma za wielki wplyw..., badz tez calpirinha :wink:
sorki

Awatar użytkownika
jacekplacek
Kontaktowanie:

Post12 sty 2009, 23:58

odradzam styczen. Wrocilem z fortalezy 3 dni temu ale nie serfowalem. Wiatr jest na 12m i wiecej. To nie listopad czy koniec grudnia.

Wedlug mnie szkoda kasy na ten miesiac

Wiatr tylko gdzies ok miedzy 11-15. Ja bym pojechal do egiptu. Tam na synaju widzialem dobre statystyki.

Awatar użytkownika
Radek

Post13 sty 2009, 15:39

W zeszłym roku byłem w paracuru w 2 poł stycznia. Na wodzie byłem 3 razy po 2 godz. Wiało najwiecej 16 wezłów. pozostałe dni max 10. Codziennie lało, wszedzie komary i muchy. Patrzcie na prognozy, jeżeli pora deszczowa sie w tym roku zacznie również tak wcześnie to radziłbym sie tam nie pchać

pzdr

Awatar użytkownika
jacekplacek
Kontaktowanie:

Post13 sty 2009, 18:17

a wiec, dobry tutaj post kolega wstawil. W Fortalezie czy tez ceara jest pora deszczowa. Nie wiem jak w cumbuco czy paracuru ale na pewno tez bedzie duzo komarow. etc ale to jest pora deszczowa i jest DENGUE. We fortalezie bylo ok 90 000 przypadkow z czego krwotoczna bodajze kilkaset osob dostalo i zle wiekszosc skonczyla

Jak pojedziecie to bierzcie cos na komary i sie pryskajcie non stop. Gdy bedziecie miec goraczke to do doktora juz. To jest choroba ktora moze zrobic z wami kaput. To nie zarty. W polsce na pewno sie nie poznaja i nie beda wiedziec co i jak ale gdy bedzie cos dziwnego to powiedzcie ze moze byliscie ugryzieni.

dlatego odradzam raz jeszcze. Zachowcie kase na Sierpien do Grudnia. Komary tez sa ale smigaja z wiatrem...

tygr
Deska: nobile 666
Latawiec: north rhino 9/14
Dostał piwko: 1 raz

Post15 sty 2009, 11:18

Witam.Mimo nie ciekawych wiesci na temat wyjazdu do Brazylii w styczniu wrecz zniechecajacych (slabnacy wiatr?deszcze,komary!!! )jestem umowionyna 20.01 zkolega przyleci z USA. Mam pytanie gdzie sie najlepiej zatrzymac Cumbuco czy Paracuru ja plywam srednio kolega poczatki-trzyma wysokosc,dobrze zeby bylo troche plaskiej wody on sie podszkoli ja pocwicze proste triki.Czekam na wiesci.Z forum wiem,ze w Paracuru jest mocna grupa. Napiszcie jakie warunki,moze jakis kontakt to tam dojedziemy.Pozdrawiam i zycze pomyslnych wiatrow!!
Czeslaw.

wsz
Postawił piwka: 1 raz

Post17 sty 2009, 23:06

tygr pisze:Witam.Mimo nie ciekawych wiesci na temat wyjazdu do Brazylii w styczniu wrecz zniechecajacych (slabnacy wiatr?deszcze,komary!!! )jestem umowionyna 20.01 zkolega przyleci z USA. Mam pytanie gdzie sie najlepiej zatrzymac Cumbuco czy Paracuru ja plywam srednio kolega poczatki-trzyma wysokosc,dobrze zeby bylo troche plaskiej wody on sie podszkoli ja pocwicze proste triki.Czekam na wiesci.Z forum wiem,ze w Paracuru jest mocna grupa. Napiszcie jakie warunki,moze jakis kontakt to tam dojedziemy.Pozdrawiam i zycze pomyslnych wiatrow!!
Czeslaw.

Cześć
A może zamiast Cumbuco , czy Paracuru przyjedźcie do Canoa Quebrada około 150 km od Fortalezy w przeciwnym kierunku.
Fajne miasteczko turystyczne z super atmosferą , nie ma jeszcze dużo komarów , wiatr wprawdzie osłabł ale ludzie pływają dalej (dzisiaj 12 kite'ów). I jest też w pobliżu świetne miejsce z płaską wodą dla początkujących.
pozdrawiam
Wojtek

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post18 sty 2009, 14:12

dla zainteresowanych tematem zdjecia z brazylii i opis spotów na jakich byliśmy.

http://www.sieplywa.pl/nawypasie.php?id=119#27421

Awatar użytkownika
zielwandam

Post21 sty 2009, 13:51

Info z wczoraj dla tych co sa w Brazyli jeszcze...

Zmienil sie niby przewoznik z Air Italy Polska na Air Italy i w zwiazku z tym kasuja na lotnisku oplate lotniskowa 25 Eur od osoby plus licza zupelnie inaczej za quivery bo 5 Euro za kazdy kilogram quivera!!!
Uwaga jesli o to idzie mozna sie z panem klocic bo generalnie wydaje sie ze do kieszeni pcha te pieniadze.
Zaplacilem polowe ceny za quiverek mowiac ze wioecej kasy nie mam i juz...
Inni tez nie zaplacili pelnej ceny jak sie stawiali.
Aha pan do bankomatow wysylal - zaden z bankomatow o tej porze nie dzialal.
Teraz z rachuneczkami przyjdzie reklamowac z Itaka badz Air Italy.

Pozdro i milych wiatrow

P.S. niektorym za bagaz podreczny chcieli kasowac nadbagaz po 30 Eur za Kg -tez sie nie dajcie...
P.S.S. przedstawiciele z Itaki nie wiele mogli tam faktycznie pomoc wioec sie caly samolot ludzi nieco wku...

Kuki
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 13:02

Combuco do Maja lipa z wiatrem... Pisze lockers:P

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”