Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Iwan
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Crossbow
Postawił piwka: 4 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 15:52

Swoją drogą widzę, że szykuje sie warunek na niedziele, ale czy sie utrzyma to chyba nawet wróżka Weronika nie wie.

Awatar użytkownika
llisek
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 16:09

Iwan Ot, ludzie małej woli

Wole to ja mam wielką, ale umiejętności żadne. Na razie jeszcze trochę pospaceruje po zatoce.

Awatar użytkownika
Iwan
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 16:55

llisek pisze:Wole to ja mam wielką, ale umiejętności żadne. Na razie jeszcze trochę pospaceruje po zatoce.

Ocywiscie zartowalem, jestem pewien, ze masz wolę jak z Wro. do Jastarnii ;). Mietków nie nadaje się za bardzo do nauki. A jutro zapowiada sie calkiem dobrze tylko ten deszcz.

Obrazek

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post13 maja 2010, 16:18

Ja tam ledwo stojąc na desce juz walczyłem na Słupie ;) Było trochę problemów, ale ja i sprzęt przeżyliśmy. Llisek, pamietam ze jesteś wyjątkowo zaparty wiec wydaje mi się ze dalbyś rade :)

Yorkus
Kontaktowanie:

Post14 maja 2010, 18:19

witam
bede na wekend we wrocku, jak wyglada mietkow przy NW ?? zapowiada sie w niedziele plywanie, rok temu plywalem na mietkowie przy W i moj palec nie wspomina tego najlepiej... dlatego jestem troche zrazony do tego jeziorka przy tym kierunku ...moze macie jakies nowe lepsze miejsca do startowania/ladowania ... dajcie znac, czy ktos sie wybiera na niedziele .??

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post14 maja 2010, 18:43

Yorkus pisze:witam
bede na wekend we wrocku, jak wyglada mietkow przy NW ?? zapowiada sie w niedziele plywanie, rok temu plywalem na mietkowie przy W i moj palec nie wspomina tego najlepiej... dlatego jestem troche zrazony do tego jeziorka przy tym kierunku ...moze macie jakies nowe lepsze miejsca do startowania/ladowania ... dajcie znac, czy ktos sie wybiera na niedziele .??

Cześć

Usunieto kamienie z cypla, na którym rok temu wyladowales i mozna z niego startowac (osobiście jeszcze nie byłem tam i nie próbowałem), poza tym przy tym kierunku mozna tez startowac z plazy kolo tamy, jest tam wiecej miejsca i wiatr tak nie kreci jak na plazy z ktorej startowalismy rok temu.
Generalnie bardziej problematyczny przy wysokim stanie wody na Mietkowie jest W, przy NW nie ma takich problemów ze startem.
Jeżeli nie wybiore sie gdzies dalej to bede w niedziele na Mietkwie przy tamie.

Awatar użytkownika
Iwan
Kontaktowanie:

Post16 maja 2010, 22:12

Dziś przy mocnych 20 węzłach, urozmaicanych szkwałami do ok. 30 supełków, zaliczyliśmy bardzo udane pływanie. Pozdrówka dla Yorkusa, który niespodziewanie do nas dołączył :)

Twisterka w swoim żywiole. Ktoś widział killera, ktory pływa obecnie bez butów i kaptura na Mieciu? Nie? Twisterka potrafi i jeszcze się śmieje. Brr!
Obrazek

Nasz pechowiec. Wybrać się na spot bez właściwego latawca i patrzeć jak inni pływają: to musi boleć. Na zdjęciu próba przejęcia sprzętu celem pływania. Dodajmy, nieudana ;)
Obrazek

Yorkus z Katowic postanowił pokazać jaskółce kto jest szybszy. Jaskółka wymiękła i zawraca ;)
Obrazek

I jeszcze ja.
Obrazek

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post17 maja 2010, 07:37

My zrobiliśmy wypad do Niemiec na tamtejszy Mietków. Po drobnych perypetiach bo gdzie sie nie spojrzy to Verboten popływaliśmy do upadłego.
Wiatr jak na śródlądzie mega równy ni i woda przejrzysta na ok 2m.Widać było dno i roślinność.
Zdjęć z pływania nie ma ale znalazłem filmik poglądowy na YT.http://www.youtube.com/watch?v=rOqrk_6UcfE&feature=related

Awatar użytkownika
Iwan
Kontaktowanie:

Post17 maja 2010, 08:28

Ile to bedzie km z Wroc? Jezioro obsluguje wszystkie kierunki? Ta czysta woda o ktorej piszesz, nęci...

GRIFI

Post17 maja 2010, 15:09

Witam!
Też chętnie bym sobie popływał, lecz obecnie sprzedałem kita i jakoś nie miałem okazji pływać na mietkowie wcześniej.

Więc teraz moje pytanie jaka rozmiarówkę najlepiej mieć na to jeziorko, 70 kg moja waga. Może pływa ktoś na F-one tam.

A no i jeszcze jedno trochę już nie pływałem, są tam warunki przyjazne? :)

Dzięki i Pozdro!

Awatar użytkownika
Iwan
Kontaktowanie:

Post17 maja 2010, 16:15

GRIFI pisze:Więc teraz moje pytanie jaka rozmiarówkę najlepiej mieć na to jeziorko, 70 kg moja waga. Może pływa ktoś na F-one tam.
A no i jeszcze jedno trochę już nie pływałem, są tam warunki przyjazne? :)

Przy tej wadze standardowo, 9 i 12. Jak pewnie wiesz, latawiec mozesz strymować i dostosować go do warunków na spocie. Co do warunkow na Mietku, watek byl tutaj wielokrotnie poruszany. Nie jest to dobry zbiornik na poczatki z kite ale jesli juz ogarniasz ten sport, to powinienes dac rade. Specyfika zbiornikow srodladowych to m.in. meczaca szkwalistosc wiatru. Trzeba tez umiec dohalsowac sie do zgubionej deski i wystartowac latawiec z glebokiej wody (co przy duzym zafalowaniu bywa problematyczne).

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post17 maja 2010, 16:41

Iwan pisze:Przy tej wadze standardowo, 9 i 12.

No nie wiem.Przy 70kg to raczej 7 i 11m.

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post17 maja 2010, 19:02

Ja mam 75 kg i na 9 czasami jest dla mnie za mocno... Z drugiej strony - jestem raczej początkujący ;-)

GRIFI

Post17 maja 2010, 19:19

Dzięki bardzo, no to chyba pozostaje mi 4 dni na Helu i później Mietków.

Tylko, że znów mam dylemat czy w Polsce kupić jakiegoś kita, czy w Usa gdzie bede pływać na wakacjach przez 2 miechy. W sumie ceny są podobne ;/

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post17 maja 2010, 20:25

Ja się uczyłem na Mietkowie i Pakosławiu ładnych pare dzionków... na Helu po kilkudziesięciu minutach już dawałem na tyle rade, że byłem z siebie zadowolony ;) Pierwszy swój dzień na Helu zakończylem jako ostatni na spocie, bo było już trochę ciemno... ale przede wszystkim dlatego, że skurcz mnie złapał w udzie... Reasumująć: 1. Hel, 2. Pakosław, 3. Mietków

Co do latawca - kup sobie w Polsce używanego Waroo na początek... w USA są niby tańsze, ale dolar teraz nie jest zbyt tani i może wyjść na to samo ;-) A i jak kupisz w PL to będziesz mógł śmigać od zaraz, a tak to troszkę jeszcze poczekasz...

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”