Mazury

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
sirterminator
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post15 maja 2010, 18:25

Strzelce jutro :?:

Awatar użytkownika
augusrad
Deska: Nobile XTR 13, Nobile T5 13
Latawiec: C4 13m,11m, Rebel 9m
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post16 maja 2010, 08:28

od 17:00 pewnie popływacie, poniedziałek zapowiada się ciekawie ale ja niestety będę w robocie po urlopie od środy pewnie mnie zajadą ...
dobrej zabawy

Radek

sirterminator
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post16 maja 2010, 09:39

Pieczarki albo Guty- :thumbsup:

Maniek

Post16 maja 2010, 09:50

pływał ktoś kiedyś na Bindudze? (jezioro seksty)? A i co w suchym Rogu robią? plaża zagrodzona.. ktoś to wykupił?

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post17 maja 2010, 00:54

Maniek pisze:pływał ktoś kiedyś na Bindudze? (jezioro seksty)? A i co w suchym Rogu robią? plaża zagrodzona.. ktoś to wykupił?

plywanie na bindudze na jeziorze Seksty to nie jest najlepszy pomysl, pomijajac dno ktore nie jest za plytkie, jest za to kamieniste i zarosniete to prawie dookola sciana lasu powoduje napewno spore zawirownia wiatru. dodatkowo nie ma tam gdzie wystartowac latawca, chyba ze na wodzie. jedynie przy kierunku wiatru z pn-wchodu moze by cos dalo poplywac tylko, ze przy tym kierunku to juz lepiej isc na plaze na rosiu:)

Awatar użytkownika
djbartekk
Deska: Czapla Kiteboards
Latawiec: F-one Bandit Flysurfer Cronix
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post17 maja 2010, 10:17

Maniek pisze:pływał ktoś kiedyś na Bindudze? (jezioro seksty)? A i co w suchym Rogu robią? plaża zagrodzona.. ktoś to wykupił?

na suchym bedzie plaza miejska ( to samo co bylo tylko piach wysypia :lol: ) a ogrodzili zeby aut tam nie parkowac

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post18 maja 2010, 07:30

Wczoraj wieczorem mocno poszarpany wiatr, momentami grubo na 7m :shock: , chwilami za mało :( . Tylko 2 kajty, trochę WS. Deszcz okropnie zacinał po twarzy, wszystko mokre i zalane wodą łącznie z samochodem. Camping już czynny.

Awatar użytkownika
Świst
Deska: Su 2
Latawiec: North Vegas
Kontaktowanie:

Post18 maja 2010, 22:41

Orientuje się może ktoś, gdzie w okolicy Giżycka można polatać na MTB za latawcem? :) Pozdro.

Awatar użytkownika
augusrad
Deska: Nobile XTR 13, Nobile T5 13
Latawiec: C4 13m,11m, Rebel 9m
Kontaktowanie:

Post19 maja 2010, 06:46

w Harszu można, http://www.harsz.republika.pl/main.html dogadasz sie z icywalkerem i da rade ...

R

Maniek

Post20 maja 2010, 21:07

Jak ostatnio (w niedzielę) próbowałem tam walczyć o stanięcie na desce na Nowych Gutach.. podeszła do mnie córka właścicielki i mówi czy niemógłbym jej zmierzyć jaka jest głębokość na 150m w głąb jeziora! :lol: Chyba ich Bóg opuścił jak Chcą do 150m pomostu statki cumować :thumbsup: i to jeszcze może ten pływający zrobią :?:

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post20 maja 2010, 22:01

Maniek pisze:Jak ostatnio (w niedzielę) próbowałem tam walczyć o stanięcie na desce na Nowych Gutach.. podeszła do mnie córka właścicielki i mówi czy niemógłbym jej zmierzyć jaka jest głębokość na 150m w głąb jeziora! :lol: Chyba ich Bóg opuścił jak Chcą do 150m pomostu statki cumować :thumbsup: i to jeszcze może ten pływający zrobią :?:

Niestety to prawda. Maja tam cumować piękne i nowoczesne statki Żeglugi Mazurskiej :(

Awatar użytkownika
bartesso
Kontaktowanie:

Post20 maja 2010, 22:25

no to sobie kuźwa popływamy,
jeszcze trochę to mazury będą najbardziej "przyjaznym" miejscem dla wind i kitesurferów

Awatar użytkownika
icywalker
Kontaktowanie:

Post20 maja 2010, 22:43

evolutionVIII pisze:Niestety to prawda. Maja tam cumować piękne i nowoczesne statki Żeglugi Mazurskiej :(

Spoko!!!

To pewnie kolejna fantazja , kolejnego "przybysza-inwestora" :doh:
Czy widzieliście gdziekolwiek na Mazurach, na otwartym brzegu , na dużym akwenie jakiś poważny pomost ???.......
Wszędzie albo betonowy pirs , jak w Giżycku czy Pieczarkach , albo rozkręcane na zimę kładki...
Te duże betonowe pomosty pływające nadają się tylko w osłonięte zatoki albo małe jeziorka... , gdzie nie ruszy ich lód (dlatego ja niedługo ruszam z kopaniem portu wewnętrznego :D )

Poza tym skoro inwestycja znajduje się na etapie mierzenia głębokości przez córkę inwestora przy pomocy kitesurferów :wink: - to możecie jeszcze długo spać spokojnie :)

Pozdrawiać !

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post21 maja 2010, 00:01

evolutionVIII pisze:
Maniek pisze:Jak ostatnio (w niedzielę) próbowałem tam walczyć o stanięcie na desce na Nowych Gutach.. podeszła do mnie córka właścicielki i mówi czy niemógłbym jej zmierzyć jaka jest głębokość na 150m w głąb jeziora! :lol: Chyba ich Bóg opuścił jak Chcą do 150m pomostu statki cumować :thumbsup: i to jeszcze może ten pływający zrobią :?:

Niestety to prawda. Maja tam cumować piękne i nowoczesne statki Żeglugi Mazurskiej :(

a skad ta wiadomosc? ja slyszalem ze chca tam wybudowac port jachtowy ale ze statki maja tam cumowac to pierwsze slysze.

maciekraz
Deska: SU-2
Latawiec: Neo
Kontaktowanie:

Post21 maja 2010, 10:29

Na Festiwal, który odbędzie sie 4 czerwca ma być ustawiony już taki pływający pomost. Z tego co wiem czeka jeszcze na jakieś pozwolenia. Zaczynać ma się po lewej stronie plaży przy kamieniach. I faktycznie odcina nam wtedy kawał miejsca do pływania.

Idąc dalej, Myster Broda planuje budowę tawerny drewnianej w miejscu tej chatki z jedzeniem i szkutni usytuowanej w głębi plaży po lewej. Chce zburzyć stare domki i postawić jakieś bungalowy.

Mówi że kiterzy mu nie przeszkadzają, ciekawe tylko jak długo. bo miejsca na odpalenie latawek będzie z roku na rok coraz mniej w Nowych Gutach.

Pzdr

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”