Sunny England czyli Kite save the Queen

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post08 sty 2011, 15:39

daj znac jak bylo.. moze sie zdecyduje na morskie kapiele w styczniu.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post08 sty 2011, 20:40

Dzisiaj w do rzeczu Tamizy było tak około południa:
6 złomiarzy na Canvey Island
1 kajciarz przy Southend
9 kajciarzy przy pirsie Shoeburness - wszyscy wracali jak jeden mąż z laczka wymienić latawki bo na 9tkach było za mało juz koło południa.

Upały: 11 stopni na plusie :shock:

jesiotr
Dostał piwko: 1 raz

Post08 sty 2011, 21:44

Cześć wszystkim, jestem Marcin że tak się grzecznie przedstawie ;) w moim pierwszym poście na tym forum.
Mam pytanie odnośnie kiteserfingu :), otóż że mnie już trochę szlag trafia z nudów na tej emigracji postanowiłem się za coś wziąść, padło na kitesurfing. Mam jednak mały problem, z tego co widzę pływanie samemu (znajomi nie są zainteresowani) jest na początku a pewnie i później nie zalecane jako niebezpieczne. Mam zamiar za jakieś dwa tygodnie wystartować z kursem żeby łyknąć podstawy a później chciałbym tak w miarę co weekend jezdzić gdzieś na wodę poserfować, tak najlepiej w okolicy Portsmouth gdzie obecnie mieszkam.
Pytanie czy ktoś przygarnie początkującego w tej okolicy? Zaznaczam że w tygodniu raczej nie mogę się w to bawić, co prawda mam też piątki nominalnie wolne ale na sprzęt trzeba sobie jakoś zarobić ;).
ps. na naukę wybrałem sobie http://www.kingofwatersports.com/uksa-c222.html, mam zamiar się do nich odezwać tak za półtora tygodnia bo w przyszly weekend wyjeżdrzam poza portsmouuth, jak macie do polecenia jakieś inne szkoły w tej okolicy to niekrępować się i pisać :)

pozdrawiam

Marcin

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post08 sty 2011, 22:13

BraCuru pisze:Dzisiaj w do rzeczu Tamizy było tak około południa:
6 złomiarzy na Canvey Island
1 kajciarz przy Southend
9 kajciarzy przy pirsie Shoeburness - wszyscy wracali jak jeden mąż z laczka wymienić latawki bo na 9tkach było za mało juz koło południa.

Upały: 11 stopni na plusie :shock:

hmmmmm no i juz zaluje, ze zostalam w domu :(

Do Marcina: Witaj wsrod uzaleznionych. Na pewno kogos tam na poludniu znajdziesz do wspolnej jazdy :) Do zobaczenia :D

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post09 sty 2011, 19:42

no i poplywane :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

1,5 godzinki przy wietrze do 20knts

powietrze ok 8stC, woda jakies 3-5 stC wiec sam miód :D :D :D :D

byli nawet hardcorowcy bez butów i rekawic :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

no ale to England wiec tu juz chyba nic mnie nie zdziwi :lol: :lol: :lol: :lol:

Michall
Latawiec: liquid force
Kontaktowanie:

Post09 sty 2011, 22:08

Nomercy pisze:no i poplywane :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

1,5 godzinki przy wietrze do 20knts

powietrze ok 8stC, woda jakies 3-5 stC wiec sam miód :D :D :D :D

byli nawet hardcorowcy bez butów i rekawic :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

no ale to England wiec tu juz chyba nic mnie nie zdziwi :lol: :lol: :lol: :lol:

Nomercy o dziwo nie bylo tak strasznie a wrecz wogole nie zimno w wodzie. Gosc bez butow mial tak czerwone stopy ze chyba bedzie mial problem :). Szkoda ze troche krotko wialo, za tydzien lepiej sie zapowiada.Mialem watpliowsci co do zimowego plywania ale w sobote przekonalem sie ze zupelnie nie potrzebnie.

Do Marcina : Ekipa na poludniu jest najsilniejsza, wiec napewno nie bedziesz sam, tylko dawaj znac.

Do lilolitte: Naprawde nie ejst zimno, ja myslalem ze sie nie da a w sumie w trakcie plywania nie bylo zimno

jesiotr
Dostał piwko: 1 raz

Post09 sty 2011, 22:26

hmm 3-5 stopni i nie zimno :shock: , no cóż zobaczymy :), choć pojawily się glosy żebym odsunol ze wzgledu na temperaturę moją naukę kite :pray: Co przy tej temperaturze jakos mi się w tej chwili całkiem głupie nie wydaje :!: zwłaszcza że zmarźlak jestem :?
Cóż zobaczymy czy w domu wysiedzę mam tu jeszcze parę żeczy do załatwienia więc nie wykluczone że mój start się trochę przeciągnie no ale raczej nie za długo.
Odezwę się na pewno, dzięki za powitanie, będę dawać znać jak wyjdę poza czytanie forum :)
pozdro

dr_snickers
Deska: Cabrinha/SU-2
Latawiec: Cabrinha

Post12 sty 2011, 21:52

czy ktos wybiera sie do Poole w sobote albo niedziele? bedzie troche wialo!

cyberdog1899

Post12 sty 2011, 22:16

...
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 20:13 przez cyberdog1899, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sp!t

Post14 sty 2011, 02:38

Siemanko dlugo sie tu nie pokazywałem ale ciśnienie juz zbyt wysokie :doh: , wiec kto jeszcze podłącza sie do sobotniej sesji na sandbanks? Ja się pisze. Pozdrawiam i najlepszego w nowym roku :thumbsup:

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post14 sty 2011, 17:40

cyberdog1899 pisze:To jest zimno, szczególnie jak stoisz/leżysz w wodzie przez cały czas. Wiatr dodatkowo robi swoje. Jak szczególnie nie jesteś napalony, lepiej poczekać do kwietnia/maja.

chyba ze na Cabarette albo do El-Gouny :idea: :idea: :idea: :idea:

Chlopaki, jak bym ten weekend mial wolny to na pewno bym zalecial nad bagno :? :? :? :?

ale niestety ARBEIT :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post28 sty 2011, 18:58

hej Chlopaki,

Nie wiem czy mieliscie kiedys okazje kitowac w Westward Ho, ale jest to jedna z najlepszych miejscowek w UK, ktora goraco polecam!

Mam nadzieje, ze kiterska brac pomozecie w utrzymaniu tej miejscowki otwartej w takiej formie, jaka jest w tej chwili. Zatem prosze zaglosujcie :)

Dzieki wielkie i pozdrowionka

http://www.torridge.gov.uk/index.aspx?articleid=6296

Awatar użytkownika
artekg
Deska: Crazy Fly
Latawiec: pare....cabrinha, north
Kontaktowanie:

Post28 sty 2011, 19:31

lilolittle pisze:hej Chlopaki,

Nie wiem czy mieliscie kiedys okazje kitowac w Westward Ho, ale jest to jedna z najlepszych miejscowek w UK, ktora goraco polecam!

Mam nadzieje, ze kiterska brac pomozecie w utrzymaniu tej miejscowki otwartej w takiej formie, jaka jest w tej chwili. Zatem prosze zaglosujcie :)

Dzieki wielkie i pozdrowionka

http://www.torridge.gov.uk/index.aspx?articleid=6296

Fajniutkie miejsce , zapewne w zasiegu, pewnie jak sie wykurujemy to kiedys o nie zachaczymy.....
Pozdrowienia dla tych co juz, co moga i nie moga z wiadomych powodow....
:( :( :(

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post28 sty 2011, 22:50

Hej Artur, mam nadzieje, ze to nic powaznego. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia i na plaze :)

Pozdrawiam
L.

cyberdog1899

Post03 lut 2011, 21:56

...
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 20:13 przez cyberdog1899, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”