Kto i Kiedy na Fuerte ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post07 mar 2011, 11:11

a te kierunki co "wieja" tam teraz to bym wolal juz cotilo

uuu faktycznie dopiero sprzawdzilem
czy na cotilo wogole tam gdzie surfuja mozna kita odpalac

spokojnie lekko na lewo od surfujacych .Jak jest warun to zawsze ktos lata .Pamietaj ze pierwszenstwo ma ten ktory jedzie na fali i nie lataj po glowach surferom bo sa malo wyluzowani :mrgreen:

Phenomen79_PL
Kontaktowanie:

Post08 mar 2011, 10:05

zajechalem wczoraj na cotillo byla chyba jakas szkolka z odpalonymi 14kami :) w kazdym razie na plazy kilka 9 grzalo sie w sloncu w oczekiwaniu na wiekszy wiatr zeby mozna bylo odplynac ood brzegu upwindem bo byl totalny onshore. jakis kiter zmielil latawke razem z falami i surferami wygladalo to mega komicznie nie wiem co prawda czy do smiechu bylo tym na dole. zdecydowalem sie pojechac za latarnie i musze powiedziec na przyszlosc wszystkim jak wieje on shore na cotilo to za latarnia jest najlepsza miejscowka. w moim przypadku zanim sie zebralem napompowalem kita zalozylem kask w koncu nie znalem miejscowy a te skalki mnie stresowaly odpalilem kita linki poplatane start po raz drugi i wiatr zdechl :) machnalem stanelem na deske kilka razy machnalem ale mimo wszystko zeby mnie uciagnelo to bym musial kiteloopy robic wiec olalem deske kilka body dragow zrobilem i tyle. btw dno nie jest takie straszne na jakie wyglada jak jest high tide. .
P.S. polecam wszystkim jak nie wieje wziasc rurke i maske w okolicach latarni jest pod woda dosc gleboki wawoz i plywaja w nim ladne rybki do okolo 50 60 cm widzielismy. trafil sie tez zdechly krab :) musze powiedziec ze calkim przyjemnie.

maciekraz
Deska: SU-2
Latawiec: Neo
Kontaktowanie:

Post09 mar 2011, 22:41

paniera pisze:
maciekraz pisze:Witam,

Wybiera się ktoś na początku kwietnia?

Lepiej jest brać lasta w pakiecie, czy szukać samego lotu i oddzielnie zakwaterowanie?

Pzdr

Maciek

planuje być 31.03-10.04 w Coralejo z familią.
Z cenami to dużo zależy od tego jakie lotniska wchodzą w rachubę. Ja mam bilety z Bremy za niecałe 100 eur w 2 strony za osobę , co najważniejsze bez żadnego międzylądowania :) Coś jeszcze mozna poszperać na polskiej stroni tui, na loty z Poznania tez mieli w miarę dobre ceny. Apartamentów i hoteli na miejscu nie brakuje a jak bukujesz odpowiednio wcześnie to ceny są naprawdę przyzwoite. Lastów na fuerte z biur nie widać teraz za dużo a ceny tez nie są jakieś mega rewelacyjne.
Pzdr

Ja chyba śmigam 3 lub 4 kwietnia, też do Corralejo. Jadę tam pierwszy raz, nie ogarniam wyspy i jej spotów. Mogę liczyć na pomoc w razie czego?

Awatar użytkownika
paniera

Post10 mar 2011, 09:35

maciekraz pisze: Ja chyba śmigam 3 lub 4 kwietnia, też do Corralejo. Jadę tam pierwszy raz, nie ogarniam wyspy i jej spotów. Mogę liczyć na pomoc w razie czego?

Nie ma problemu, do mnie ekipa pływająca dobija dopiero od 7go także wcześniej musiałbym i tak jeździć
sam na pływanie. Nie jestem wielkim znawcą wyspy, ale już raz byłem to przynajmniej wiem jak dojechać na
niektóre spoty :wink: ... posłałem Ci namiary na prv
Pozdr

Awatar użytkownika
Pedros
Kontaktowanie:

Post10 mar 2011, 10:32

w lipcu bede na fuercie i zastanawiam sie jaki latawiec brac mam 13 i 9 - waze okolo 90 kg do tej pory do egiptu zawsze targałem ze soba dwa ale bardzo zadko były warunki na 9 - a jak jest na fuercie co sugerujecie
czy oprocz rene egli jest jakakolwiek inna baza gdzie mozna zostawić sprzet ? Ewentualnie inna miejsowośc niż costa calma np jandia czy tam sa jakies bazy ?

A tak przy okazji czy w melia goriones to naprawde az tak wieje ze głowe urywa zona poczytała troche opini na jakiś durnych portalach i było mase wypowiedzi ze to hotel dla maniakw kita ( czyli dla mnie :)
) natomiast dla osob nie pływajacych masakra wieje tak ze głowe urwa i zero atrkacji ?
Ostatnio zmieniony 10 mar 2011, 10:37 przez Pedros, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post10 mar 2011, 10:36

Statystyki na lipiec są całkiem całkiem - 13-tka raczej odpada.
http://www.windfinder.com/windstats/win ... entura.htm

Phenomen79_PL
Kontaktowanie:

Post10 mar 2011, 11:59

Uwaga w cotillo wczoraj kolo latarni napatoczylismy sie na duzego angel sharka ponad 1.5m. nie bylo wiatru wiec snorkowalismy bylu calkiem spore fale ja go niezauwazylemi plynalem juz do brzegu podobno przeplynalem mniej wiecej nad nim. Dwojka moich znajomych myslala ze trafila na plaszczke... i zanurkowali w jego strone... dopiero wtedy zobaczyli co to jest. Woda byla mocno napowietrzona i ciezko bylo zobaczyc gdzie plynie. widzieli jak robil nawrot wiec lukiem odplyneli od niego . te rekiny moga byc grozne jak sie je dotknie to ugryza przy duzych falach nic nie wiadomo jak cie rzuci. Ogolnie trzymaja sie dna.

przedwczoraj na coralejo wial kompletny offshore i nierowny wiatr wykupilem rescue pare halsow i mnie wywialo :) generlnie wywialo mnie bardzo daleko. rescue po mnie nie wyplywalo bo mialem latawiec w gorze... w ktoryms momencie zgubilem deche ale po dalekim halsie jakos do niej dotarlem. w koncu moie laduje latawiec i na desce wale na lobos. z latawcem na bok... bylem ponad km od brzegu niezle przytopiony i do mnie przyplyneli. W sumie nie wiem ale ponad kilometr od brzegu. rada wiec jak ktos splynie z wiatrem na offshore to latawiec do wody i czekac. i miedzy flag beach i lobos wiat jest mocniejszy wiec najlepiej ten kierunek plywac zreszta tam gdzie sie kupuje rescue od razu powiedza gdzie najlepszy wiatr i jak plywac.

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post10 mar 2011, 13:13

gdzie wykupywałeś rescue na corallejo ?
jest baza, czy tylko ekipa na łódce?
koszt?

Awatar użytkownika
rolnik

Post10 mar 2011, 19:04

oj nie przeceniaj :naughty: . Ja na dwa tygodnie w tym okresie sporo na 13 i 11 latalem

Awatar użytkownika
rolnik

Post10 mar 2011, 19:09

przedwczoraj na coralejo wial kompletny offshore
no to Ci koledzy pisali ze w el cotllo bedziesz mial super warun :doh:

PawelGlw
Deska: AH Pro
Latawiec: Cabrinha SB i ND

Post10 mar 2011, 20:30

rolnik pisze:
oj nie przeceniaj :naughty: . Ja na dwa tygodnie w tym okresie sporo na 13 i 11 latalem

przez trzy lata z rzędu sam event na sotavento zwykł miewac atonomiczny wiar po za rokiem 2008 gdzie na drugą cześć eventu (windsurfingowych koziołków czyt. freestyle) znikł na pare dni
13,11 przydaje sie na północy, można zabrać, oczywiście, wieksze kajty na południe ale na stovento PROFILAKTYCZNIE (czyt.na wszelki wypadek)

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post10 mar 2011, 21:04

rolnik pisze:oj nie przeceniaj :naughty: . Ja na dwa tygodnie w tym okresie sporo na 13 i 11 latalem

Fakt - nie każdy może trafić w lipcu takie waruny jak Ty w lutym ... :hand:

Awatar użytkownika
rolnik

Post10 mar 2011, 21:05

:D oj kazdemu takich zycze kiedykolwiek bedzie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pedros
Kontaktowanie:

Post10 mar 2011, 23:19

Był bym bardzo wdziezny za odpowidz na moje pytanie w sprawie Meia goriones

A tak przy okazji czy w melia goriones to naprawde az tak wieje ze głowe urywa zona poczytała troche opini na jakiś durnych portalach i było mase wypowiedzi ze to hotel dla maniakw kita ( czyli dla mnie
) natomiast dla osob nie pływajacych masakra wieje tak ze głowe urwa i zero atrkacji ?

Phenomen79_PL
Kontaktowanie:

Post11 mar 2011, 10:09

kowalm pisze:gdzie wykupywałeś rescue na corallejo ?
jest baza, czy tylko ekipa na łódce?
koszt?

jest baza i maja tam lodke 30 euro za 15 dni zwoza cie do oporu... jak nie wykupisz 100 euro jedna zwozka.. i nie patrza na Ciebie tak uwaznie

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”