Kto i Kiedy na Fuerte ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Phenomen79_PL
Kontaktowanie:

Post11 mar 2011, 10:11

rolnik pisze:
przedwczoraj na coralejo wial kompletny offshore
no to Ci koledzy pisali ze w el cotllo bedziesz mial super warun :doh:

o cotilo pisali na 4 dni temu i bylem i wialo on shore i jedna 14 przeszla przez fale. za to kolo latarni pisalem ze odpalilem 11. 3 dni temu w cotilo wialo slabiej bo na corralejo byl dodatkowo thermal wind od wydm takze przy brzegu calkiem ladnie wialo wogole jak wial ten offshore na corralejo byl flat wiec tez calkiem dobrze dla poczatkujacego. 2 halsy mi poszly dobrze i nie splynalem za daleko potem juz bylo gorzej :) btw jestem zadowolony. bralem pod uwage to ze moge nie dac rady wrocic dlatego bralem rescue. Dzisiaj jak gdzies na fuercie nie pada to powiedzcie gdzie :)

PawelGlw
Deska: AH Pro
Latawiec: Cabrinha SB i ND

Post11 mar 2011, 14:45

Pedros pisze:Był bym bardzo wdziezny za odpowidz na moje pytanie w sprawie Meia goriones

A tak przy okazji czy w melia goriones to naprawde az tak wieje ze głowe urywa zona poczytała troche opini na jakiś durnych portalach i było mase wypowiedzi ze to hotel dla maniakw kita ( czyli dla mnie
) natomiast dla osob nie pływajacych masakra wieje tak ze głowe urwa i zero atrkacji ?

Gorrionez w lecie jest pełny po brzegi, pomimo plotek ludzie tam przyjeżdzaja a to musi o czym świadczyć a samo centrum R-E jest w stanie zapewnić serwis przy maxymalnym obłożeniu ok 1/3 "pojemnosici" hotelu wiec 2/3 (ponad połowa) w tym czasie dobrze sie bawi na basenach hotelowych, dla dzieciakow maja animacje w ciągu dnia (moze w tym roku w koncu dotrze tam ktos z polski, bo w zeszlym roku juz mieli praktykantow) zero atrakcji? to juz zalezy od osobistych preferencji
z podobnych plotek też slyszałem ze wiatr jeszcze nikomu głowy tam nie urwał, a najwiekszy basen jest osłoniety od wiatru (przy standardowym kierunku) przez sam hotel
uspokój żone, powiedz jej że inteligentni ludzie się nie nudzą (zawsze działa),
melia gorrionez ma swoją renome a to że jest droższy od innych musi o czymś swiadczyć (i tu nie zgadzam sie ze zero atrakcji)
durne portale kłamią, i ciekawe czy mowią też o tym ze jak nie ma wiatru w obrębie tego hotelu to pojawiają sie hmary małych muszek co kąsają delikatnie

P.S.
(to już opcjonalnie)
a najgorszym przypadku pozostaje ci zakup setu "małego" fotografa plażowego i niech Cię fotografuje przez 2-3 godzinki na plaży a Ty cała reszte dnia "uszczelniaj ciepło domowe" :D

Awatar użytkownika
Pedros
Kontaktowanie:

Post14 mar 2011, 09:14

Dobre pływanie to tylko w costa calma ?? znalazłem fajne hotele w caleta de fuste tylko nie mam pojecia jak tam ze spotami i bazami jest cos ciekwaego ?

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post21 mar 2011, 19:13

Pedros pisze:Dobre pływanie to tylko w costa calma ?? znalazłem fajne hotele w caleta de fuste tylko nie mam pojecia jak tam ze spotami i bazami jest cos ciekwaego ?

w caleta de fuste nie masz pływania, a dojeżdżanie do costa calmy upierdliwe troche... nie warto moim zdaniem. Albo costa calma , albo coralejo.

pozdrawim

stiv a

Awatar użytkownika
Pedros
Kontaktowanie:

Post22 mar 2011, 19:56

w takim razie jada do costa calma - wybrałem hotel H10 tindaya - był ktos ? dobry hotel ?

Awatar użytkownika
aqula
Kontaktowanie:

Post23 mar 2011, 16:12

Pedros pisze:w takim razie jada do costa calma - wybrałem hotel H10 tindaya - był ktos ? dobry hotel ?

Moim zdaniem jeśli chodzi o wybór hotelu, oraz jego położenie to strzał w 10. Jest super położony bezpośrednio przy drodze prowadzącej do Rene-Egli, więc wybór wyśmienity, tylko chyba dwa hotele miniesz po lewej i już zjeżdżasz z asfaltu i jedziesz szutrem w stronę Rene-Egli, jak pamiętam to te hotele wyglądały zacnie nawet jak się koło nich przejeżdżało, zatem myślę że nie będzie problemów. Jakieś szczegóły co do terminu i kasy... sam bym z chęcią ponownie tam się wybrał. Pozdr.

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post23 mar 2011, 16:28

aqula pisze:
Pedros pisze:w takim razie jada do costa calma - wybrałem hotel H10 tindaya - był ktos ? dobry hotel ?

Moim zdaniem jeśli chodzi o wybór hotelu, oraz jego położenie to strzał w 10. Jest super położony bezpośrednio przy drodze prowadzącej do Rene-Egli, więc wybór wyśmienity, tylko chyba dwa hotele miniesz po lewej i już zjeżdżasz z asfaltu i jedziesz szutrem w stronę Rene-Egli, jak pamiętam to te hotele wyglądały zacnie nawet jak się koło nich przejeżdżało, zatem myślę że nie będzie problemów. Jakieś szczegóły co do terminu i kasy... sam bym z chęcią ponownie tam się wybrał. Pozdr.

hehe, H10 są 2 w Costa Calmie jak się nie mylę:) jeden tak jak piszesz jest juz bardzo blisko rene-egli, ale drugi jest jeszcze za Costa Calma Beach Resort (tam gdzie byliśmy swego czasu razem) czyli dokładnie na końcu Costy ale z drugiej strony:). Nie zmienia to faktu ze oba hotele wypasione bardzo.

pozdr

Nivea
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post23 mar 2011, 18:23

Hotel H10 Tindaya jest połozony ok 1,2km od Costa Calmy ale w druga stronę niż jest spot Rene Egli,do spotu ok 8km
pozdr
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 03:29 przez Nivea, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pedros
Kontaktowanie:

Post25 mar 2011, 09:05

aqula pisze:

Jade od 24 lipca na 2 tyg - a co do kasy to cena za All - dla 3 osob w pokoju familijnym troche ponad 17 tys

Awatar użytkownika
KasiaW
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post26 mar 2011, 05:14

aqula pisze:

Dla klientów Rene Egli jest darmowy shuttle bus z hoteli na Costa Calma; http://www.rene-egli.com/en/fuerteventu ... leservice/ - nie trzeba nawet samochodu wynajmować :)

Awatar użytkownika
Sniady
Deska: Laluz 135, FreestylFish NKB
Latawiec: Torch 8, RPM 12, Dyno 16
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post29 mar 2011, 13:52

Hey, podrzućcie mi chłopaki i dziewczyny jakieś propozycje noclegowe(Tanie, pokój 5-6 osobowy im tanień tym lepiej)
Bardzo ładnie potaniały loty w ryanarze :) Więc się chyba jednak skusimy :P

Awatar użytkownika
lucas

Post29 mar 2011, 18:52

Sniady pisze:Hey, podrzućcie mi chłopaki i dziewczyny jakieś propozycje noclegowe(Tanie, pokój 5-6 osobowy im tanień tym lepiej)

Alpharooms.com jak w costa calma to hotel althaya chyba najtańszy, tylko nie zostawiaj nic drogocennego w pokoju bo zniknie.

Wybiera się ktoś teraz do costa calma?

Lukasz

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post30 mar 2011, 08:15

Sniady pisze:Hey, podrzućcie mi chłopaki i dziewczyny jakieś propozycje noclegowe(Tanie, pokój 5-6 osobowy im tanień tym lepiej)

Daj znać jak cos bedziecie organizować.

Awatar użytkownika
Sniady
Deska: Laluz 135, FreestylFish NKB
Latawiec: Torch 8, RPM 12, Dyno 16
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post30 mar 2011, 18:55

Maslak, najpierw to trzeba zorganizować dojazd do Frankfurtu :P

Awatar użytkownika