Grecja lipiec

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post22 cze 2005, 15:46

Hej!

Wybieram sie z dziewczyna do Grecji w lipcu i mam pytanie czy ktos byl, orientuje sie, ma dobre wskazowki apropo Cyklad, czyli glownie Paros i Naxos, a moze inne wyspy?
Bylismy rok temu na Krecie i milo wspominamy wyjazd, ale Kreta jest bardziej wedlug mnie na surfa i tak tez zrobilismy, mielismy i surfa i kajta, ale w tym roku bedzie chyba tylko kajt, dlatego szukamy fajnych zatok, moze jakichs lagun...
Rodos chyba raczej nas nie bedzie interesowac ze wzgledu na tlumy ktore tam ponoc w lipcu i sierpniu sa.
A moze ktos ma jakies linki, lub artykuly z gazet ktore moglby zeskanowac?
Aha, moze jeszcze mala uwaga.Nie jestesmy totalnymi lewusami, ale
interesuja nas raczej bezpieczne miejsca, czyli nie dzika fala, ale asekuracja nie musi byc.

Dzieki z gory

Awatar użytkownika
Kris.
Kontaktowanie:

Post22 cze 2005, 19:13

hej,ja rowniez ybieram sie na Cyklady,na troche dluzej i z moich info wynika,ze najlepsze warunki dla sredniakow panuja na Naxos i Paros,sa tam jekies szkolki kajtowe,na Paros sa lepsze miejsca dla bardziej oplywanych,jest jeszcze kilka miejsc na Mykonos (chyba 2),na plazy ktora sie nazywa Ftela( czy jakos tak),wiatry fajne z regoly okolo 4 Bf,choc moze trzaskac przez dluzszy okres nawet 7-8.Jak chcesz to ja bede na Mykonos od 1 lipca,wiec mozemy jakos nawet sie ustawic.Jak cos to daj znac na PW to sie dogadamy.

MArcinBe

Post30 cze 2005, 17:19

Dzieki,
udalo mi sie znalezc strone szkolki z Paros, jezeli kogos by interesowalo:
http://www.paroskite-procenter.com/kitespot.html
Decyzja wstepna zostala podjeta, 1wszy-2gi lub 2gi-3-ci tydzien sierpnia
atakujemy Paros i w zelznosci od tego co i jak moze zajrzymy na Naxos i na Mykonos.
Brakuje mi niestety jakiegos wstepnego opisu miejscowek, zebym wiedzial na co byc przygotowanym.
Rok temu jezdzac po Krecie mialem liste miejsc wartych odwiedzenie razem z opisem przy jakim wietrze czego sie spodziewac i jakie tam warunki panuja, ewentulane lokalne termiki, itp.
Aha, decyzja zmierza raczej ku jezdzie samochodem, juz sie ciesze ;-)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”