z OLSZTYNA KTO/GDZIE/KIEDY

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
icywalker
Kontaktowanie:

Post24 mar 2011, 16:05

Hej Panowie i Panie!
Potrzebuję pomocy...odnośnie takich wykresów/GPSów jak na sports-tracker.
Mianowicie, tworzymy właśnie konne szlaki rajdowe po Mazurach i chciałbym użyć cóś takiego do wytyczenia tych tras , a później wykorzystać takie dane do promocji Mazurskich Szlaków Konnych jako mapy w internecie czy wydrukować na papier....??? nie wiem czy to w ogóle możliwe...
Nie mam "Nokii z Gps-em" i musiałbym coś kupić.
Może ktoś jest w stanie doradzić co??? czy telefon i skorzystać ze sport-tracker?, czy konkretnego Gps-a ??? nie znam się na tym kompletnie.
Pzdr!

Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post24 mar 2011, 16:17

icywalker pisze:Hej Panowie i Panie!
Potrzebuję pomocy...odnośnie takich wykresów/GPSów jak na sports-tracker.
Mianowicie, tworzymy właśnie konne szlaki rajdowe po Mazurach i chciałbym użyć cóś takiego do wytyczenia tych tras , a później wykorzystać takie dane do promocji Mazurskich Szlaków Konnych jako mapy w internecie czy wydrukować na papier....??? nie wiem czy to w ogóle możliwe...
Nie mam "Nokii z Gps-em" i musiałbym coś kupić.
Może ktoś jest w stanie doradzić co??? czy telefon i skorzystać ze sport-tracker?, czy konkretnego Gps-a ??? nie znam się na tym kompletnie.
Pzdr!

Hej

Czy te szlaki pewnie będą biegły przez lasy :?: :?: Jeśli tak to tam niestety taki GPS będzie wariował i pozycja będzie skakać

maski.

Post25 mar 2011, 07:28

Krzaq pisze:
Hej

Czy te szlaki pewnie będą biegły przez lasy :?: :?: Jeśli tak to tam niestety taki GPS będzie wariował i pozycja będzie skakać

eee jeżdżę po lasach właśnie na kuniu :-) czy na rowerze z odpalonym w kieszeni sport trackerem na noki n97 i zapisana trasa nic nie "skacze" nie wiem czy to kwestia programu który ignoruje takie skoki czy odbiornika gps ale trasa jest dokładnie zapisana tak jak przebiegała.
Piotrek w zasadzie każdy program do nawigacji jest w stanie zapisać trasę, do noki akurat sportracker jest za darmoche do tego jest całkiem przyzwoity i ma dobry serwis w necie.

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post25 mar 2011, 08:57

maski. pisze:
Krzaq pisze:
Hej

eee jeżdżę po lasach właśnie na kuniu :-) czy na rowerze z odpalonym w kieszeni sport trackerem na noki n97 i zapisana trasa nic nie "skacze" nie wiem czy to kwestia programu który ignoruje takie skoki czy odbiornika gps ale trasa jest dokładnie zapisana tak jak przebiegała.
Piotrek w zasadzie każdy program do nawigacji jest w stanie zapisać trasę, do noki akurat sportracker jest za darmoche do tego jest całkiem przyzwoity i ma dobry serwis w necie.

dokładnie - ja jezdzilem samochodem po lasach i także nie było żadnych problemów z nokii n97mini. Kup najtanszą nokie z gpsem - ewentualnie kup nokie e51 i do niego za 80żł odbiornik gps ( zewnętrzny na bluetooth ) i zainstaluj sobie sports-trackera - wykresy mozna jakos exportowac - chyba nawet do plikow kmz obslugiwanych przez google earth i maps :)

Awatar użytkownika
icywalker
Kontaktowanie:

Post25 mar 2011, 15:30

Dzięki wszystkim! :thumbsup:
Nokia chyba najlepsze rozwiązanie i jest wszystko w jednym... na kuniu z balastem też trzeba ostrożnie bo jeszcze zdechnie i co? na piechotę wracać :D
Andrzej weź pobadaj proszę jak z tym exportem wykresu... ja z angielskim na bakier....
Pzdr!

markko
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post25 mar 2011, 16:01

icywalker pisze:Dzięki wszystkim! :thumbsup:
Nokia chyba najlepsze rozwiązanie i jest wszystko w jednym... na kuniu z balastem też trzeba ostrożnie bo jeszcze zdechnie i co? na piechotę wracać :D
Andrzej weź pobadaj proszę jak z tym exportem wykresu... ja z angielskim na bakier....
Pzdr!

W opcjach jest Export to Google Earth i masz plik na karcie, jak go odpalisz na kompie z zainstalowanym Google Earth to elegancko Ci się otworzy GE z Twoją trasą ozanczoną na żółto.

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post25 mar 2011, 16:40

markko pisze:
icywalker pisze:Dzięki wszystkim! :thumbsup:
Pzdr!

W opcjach jest Export to Google Earth i masz plik na karcie, jak go odpalisz na kompie z zainstalowanym Google Earth to elegancko Ci się otworzy GE z Twoją trasą ozanczoną na żółto.

dokładnie - śmiało instaluj na nokii ST i eksportuj - nie ma co sprawdzać - działa na bank :)

Slawek-Kopiec
Deska: Su-2 Custom.Airush Livewire
Latawiec: Airush Varial X
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post25 mar 2011, 19:18

Lipa z jutrzejszym wypadem doTolkimicka/Kadyn,snieg z deszczem wlasnie pada :(

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post26 mar 2011, 09:31

Ma ktoś ochote sie przejechac do kadynek ? ma byc ladnie i ma wiac okolo 4-5 m/s caly dzien sloneczny. Na wszelki wypadek biorę pianki i deskę :) ale jesli nie zawieje wystarczajaco to zostana przynajmniej jakies skoki na brzegu :D - cisnienie mam straszliwe. Pisać szybko bo zaraz lecę :)

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post26 mar 2011, 09:54

dobra wyjezdzam - w kadynkach bede okolo 12 zapewne :) moze troszku po. \liczę na cud :D niech zawieje 6m/s to wchodzę :D

Slawek-Kopiec
Kontaktowanie:

Post27 mar 2011, 22:51

Sobota-Kadynki bylo super,tylko szkoda ze prawie bezwietrznie,sloneczko piknie swiecilo.Odpalilismy tylko latawke na sucho z Andrzejem.

Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post28 mar 2011, 12:59

Jakieś plany na długi weekend majowy :?: :?: Ja bym się wybrał nad zatokę polecicie jakaś dobrą miejscówkę a może przyczepę :D

Slawek-Kopiec
Kontaktowanie:

Post28 mar 2011, 15:39

Ja bede siedzial w Piaskach,mam swietna chatke 30m od Zalewu,z widokiem z werandy na Frombork.To bedzie dobre miejsce wypadowe.Jak ktos jest zainteresowany moge zalatwic pokoj-40zl/dobe

andrzejwodejszo
Kontaktowanie:

Post28 mar 2011, 16:13

Z Jackiem i Kobietami lecimy na Kaper :) będziemy tam 4 dni. Ale najpierw ten weekend i otwarcie sezonu :) oby tylko powiało

Slawek-Kopiec
Kontaktowanie:

Post28 mar 2011, 18:03

http://www.kaperkemping.pl/ tutaj? Jesli tak czy jest tam jakas szkolka KS? Bo wszedlem na stronke i widzialem tylko WS

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”