Mazury

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2011, 15:28

Andy a jak tam Niegocin :?: :?:

Awatar użytkownika
icywalker
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2011, 15:49

andy pisze:dargin już bez lodu? ;o jeszcze trzy dni temu byłem to dało radę chodzić po lodzie.

He he :D
Miałem na myśli że po lodzie można śmiało "zasuwać" :D :D :D
Byłem dzisiaj i samochodem już się wjechać nie da bo od brzegu odpuszcza, ale tafla się utrzyma jeszcze z tydzień na pewno.
Pzdr!

Awatar użytkownika
augusrad
Deska: Nobile XTR 13, Nobile T5 13
Latawiec: C4 13m,11m, Rebel 9m
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2011, 16:03

No git teraz czekam na wiatr w sobotei piatek za tydzien a jutro pewnie na Zegrze się wybiore ;-)

mucha3

Post02 kwie 2011, 16:25

Jak to jest z tymi mazurami? Da rade na głębokiej wodzie początkujący pływać? Jak to w zasadzie jest bo jak na helu na płyciznach się pływa to jak padam albo kite do wody wpada to luz bo staje bo płytko, po deskę się wracam i startuje, a jak jest parę metrów wody pode mną? normalnie kita się startuje? Co jak deska np została 10 metrów za mną?

Awatar użytkownika
konop
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post02 kwie 2011, 16:35

mucha3 pisze:Jak to jest z tymi mazurami? Da rade na głębokiej wodzie początkujący pływać? Jak to w zasadzie jest bo jak na helu na płyciznach się pływa to jak padam albo kite do wody wpada to luz bo staje bo płytko, po deskę się wracam i startuje, a jak jest parę metrów wody pode mną? normalnie kita się startuje? Co jak deska np została 10 metrów za mną?

To pochwal się w jakiej szkółce robiłeś te IKO II, że z takie pytania zadajesz. :P

andy
Latawiec: Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2011, 17:07

Krzaq pisze:Andy a jak tam Niegocin :?: :?:

uparty dałby już radę tyle że w kanale. ws'y już pływały i podobno woda nie taka zimna! :D

osobiście liczę na przyszły weekend i ciepły południowy wiatr, mam straszną zajawkę na takie warunki woda będzie płaska i w końcu będzie można poćwiczyć. niemniej jednak codziennie jeżdżę sprawdzać niegocin jak stoi (podobno niegocin i śniardwy mają najgrubszy lód) więc będę dawał znać jak tylko będą warunki, chociaż takie żeby pływać między krami :D

Awatar użytkownika
augusrad
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2011, 17:19

icywalker pisze:
andy pisze:dargin już bez lodu? ;o jeszcze trzy dni temu byłem to dało radę chodzić po lodzie.

He he :D
Miałem na myśli że po lodzie można śmiało "zasuwać" :D :D :D
Byłem dzisiaj i samochodem już się wjechać nie da bo od brzegu odpuszcza, ale tafla się utrzyma jeszcze z tydzień na pewno.
Pzdr!

Ładnie to tak kolegów wkrecac ? ;-) a już się napalilem ... Może za tydzień już nie będzie lodu, mam taka nadzieje

R

Awatar użytkownika
Red
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2011, 19:51

Z tym lodem to się proszę nie podniecać, po mojemu najprędzej w połowie kwietnia zejdzie.
Pamiętam którejś zimy w porcie koleś łapał rybki z pod lodu 1 maja. :D

mucha3

Post02 kwie 2011, 22:41

konop pisze:
mucha3 pisze:Jak to jest z tymi mazurami? Da rade na głębokiej wodzie początkujący pływać? Jak to w zasadzie jest bo jak na helu na płyciznach się pływa to jak padam albo kite do wody wpada to luz bo staje bo płytko, po deskę się wracam i startuje, a jak jest parę metrów wody pode mną? normalnie kita się startuje? Co jak deska np została 10 metrów za mną?

To pochwal się w jakiej szkółce robiłeś te IKO II, że z takie pytania zadajesz. :P

A czy to ważne ;p ale prosilbym o odpowiedź bo chciałbym wiedzieć na przyszłość ;)

Awatar użytkownika
augusrad
Kontaktowanie:

Post03 kwie 2011, 06:57

Odpowiedz 1 : to zalezy jak poczatkujacy plywa - generalnie moim zdaniem da radę pływać ale tylko jeden hals jeśli umiesz zwrot to dwa i tak do momentu aż się przewrocisz

Odpowiedz 2 : normalnie Kite się startuje i tutaj nie dziwie się Konopowi, bo sam nie znam innej metody postawienia Kite w sensie nienormalnie - ale nie czepiam się odpowiadam

Odpowiedz 3 : co z deska kiedy głęboko ? musisz bodydragami (zazwyczaj pod wiatr) cofnąć się po deskę, jak tego nie umiesz nie pływaj po wodzie gdzie nie masz gruntu

R

Awatar użytkownika
konop
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post03 kwie 2011, 08:03

1. Z tymi Mazurami to jest tak, że masz dużo miejscówek z płytką wodą, więc nie musisz od razu na głęboką wbijać.
2. Normalnie kita startujesz.
3.
phpBB [video]

Proszę.
P.S Nie czepiam się, ale chciałbym wiedzieć do jakiej szkółki nie wysyłać znajomych.

Awatar użytkownika
bronix

Post03 kwie 2011, 08:46

Cześć wiara widzę wątek przebudził sie z zimowego letargu i od razu taki rodzyn sie trafia :mrgreen: ,się nie dziwcie chłopakowi bo pewnie robił te ich srIKO dla samego posiadania. Tak jak dzieciaki przyjeżdżają na rejsy i jak się pytam kto ma patent to co drugi się chwali a potem to trzeba palcem pokazywać co ma za sznurek pociągnąć hehe :lol:, i niańczyć żeby dzieciak przeżył te dwa tygodnie z dala od internetu i luksusu np.ciepłej wody, takie wilczki szuwarowo bagienne ,no ale ja przecież z mamą i tatą na chorwacji na żaglach byłem-am i jakoś to było .tak sie słyszy niestety .Pozdro all :thumb:

mucha3

Post03 kwie 2011, 10:28

Tak myślałem że bodydragi trzeba robić ;p alenie byłem pewny bo mało juz z kursu pamietam ;p dzięki za odpowiedz :D

Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post03 kwie 2011, 10:48

mucha3 pisze:Tak myślałem że bodydragi trzeba robić ;p alenie byłem pewny bo mało juz z kursu pamietam ;p dzięki za odpowiedz :D

Możesz sobie kupić specjalnego lisha do deski ale to już na własną odpowiedzialność

mucha3

Post03 kwie 2011, 13:45

Krzaq pisze:
mucha3 pisze:Tak myślałem że bodydragi trzeba robić ;p alenie byłem pewny bo mało juz z kursu pamietam ;p dzięki za odpowiedz :D

Możesz sobie kupić specjalnego lisha do deski ale to już na własną odpowiedzialność

A co strasznego może mi sie stac że mówisz ze na własną odpowiedzialność? :P

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”