Kiedy jechać do EGIPTU

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
derhase
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post03 cze 2011, 11:08

Witam wszystkich, sprawa jest nastepująca wybieram się do Egiptu i mam kilka pytań które mnie nurtują, mianowicie posiadam 11 metrowego kita RRD czy to nie jest za duza szmata na Egipt biorąc pod uwagę fakt że wybieram się tak za 1miesiąc lub 2 max, jeśli to nie jest najlepszy termin to może doradzicie kiedy warto lecieć z jakim biurem etc. Kierunek podrozy Hurghada blisko El Gouny najlepiej. W tytulu wątku napisałem wyjazd do Egiptu lecz tak naprawdę to jestem trochę zmieszany bo głównie chodzi mi o to żeby dobrze sobie polatać wypocząc zjeść i wypić wieczorkiem co polecacie.

Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
mecalac
Deska: Nobile T5
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 3 razy

Post03 cze 2011, 11:52

Polecam Egipt o każdej porze roku.
El Gouna po europejsku, reszta po afrykańsku.
El Gouna ma polską szkółkę i bazę, co też nie jest bez znaczenia.
Polecam przyjrzeć się ofercie na thomascook.de, można bardzo ciekawie dobrać godziny wylotów (berlin).
A biuro jak biuro, ich praca polega na zarezerwowaniu biletu na samolot, hotelu i transferu z/na lotnisko.
Dobrze jest mieć dwa latawce, bo nigdy nie wiadomo jak będzie wiało.

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post03 cze 2011, 12:10

jeśli El Gouna, to koniecznie skontaktuj się z RedSeaZone - znajdą ci metę, bo na dłuższy okres to opcja hotelowa wychodzi drogo.
RSZ mają bazę mieszkań do wynajęcia i znajdą coś fajnego.
dolot do Hurghady, poza touroperatorami jak Alfa Star czy Wezyr tanio można też znaleźć na eccoholiday.com
transfer z lotniska też załatwią ci w RSZ - to przemili ludzie. :)
reszta spotów egipskich będzie typowo hotelowa... czyli "zamknięty" ośrodek hotelowy, a dojazd do miasta taksóweczką.
na dłuższy pobyt stanowczo wybrałabym El Gounę.

Jeśli chodzi o szmatkę to 11m z pewnością ci się przyda, ale takie 7 czy 8m też będzie ci potrzebne (ale to zawsze można pożyczyć :wink: ).

Awatar użytkownika
derhase
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post03 cze 2011, 17:07

Super, a mniej więcej jakie to są warunki jeśli chodzi o nocleg i PI razy drzwi na 2 tygodnie jakie to koszta, i jak daleko od hurghady jest el gouna i jak tam dotrzec np wieczorem na nocny chill_out :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”