Rugia niedziela

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
dun
Dostał piwko: 1 raz

Post31 sie 2012, 15:58

erde pisze:
ja osobiscie czesto wpadam do Loissin (w poblizu Lubmin - blizej do szzecina, gdzie mam mozliwosc noclegu u krewnych) super plaska woda i 3x1km plaskiej wody :>

No z ta plaska wodoa to nie jest tak dokonca na Loissin - zalezne jest to od kierunku i nie jest jej tak duzo jak na suhrendorf czy tez wiek.

W suhrendorf i wiek woda jest zreguly po kolana (zalezy od poziomu wody ) daltego jest duzo Flatu i to nawet jak wieje powyżej 25 węzłów

Niestety w Loissin takiej wielkiej plycizny niema dlatego przy brzegu wydaje sie ze jest extra Flat jednak im dalej tym glebiej co oznacza mala lekka falka/czop co nieonzacza ze miejsce jest zle

Dojazd z szczecina okolo 2 godz - jak trafimy na watache niemcow to niestety jedziemy zgodznie z przepisami co tyle zajmuje
Wracajac noca pocisnolem troche szybciej no i dostalem czerwienia po oczach. Mam nadziej ze jak to dotej pory bylo nie przysla mi mandatu do PL

Mimo wszystko Spot bardzo duzy polecam dla poczatkujacych i zaawansowanych szukajacych Flatu bo Fall na Wawe tam niema

erde
Deska: SU2
Latawiec: Best Waroo 13m

Post31 sie 2012, 16:13

briku pisze:Dzięki Panie za info :thumbsup: Na Rugii to w zasadzie można pływać w wielu miejscach.
A jak tam z noclegami w tym Suhrendorf ?? Masz jakieś namiary?

na video widac od razu mozna rozbic namiot przy spocie, nie bylem w suhrendorf, ale chetnie bym pojechal tam :)

erde
Deska: SU2
Latawiec: Best Waroo 13m

Post31 sie 2012, 16:23

dun pisze:Niestety w Loissin takiej wielkiej plycizny niema dlatego przy brzegu wydaje sie ze jest extra Flat jednak im dalej tym glebiej co oznacza mala lekka falka/czop co nieonzacza ze miejsce jest zle

Loissin w porownaniu do Wolin, jest zdecydowanie plasko, ostatnio tam na wolinie bylem wialo jakies 18knots to na wolinie nie moglem spokojnie nauczyc plywania straszne duze czopy (jak wieje 12-15knt to tez duze czopy), za duzo kiterów, latwo o wypadki, co juz sie zdarzalo pare razy... nastepnego dnia pojechalem na loissin i i szok woda plaska (wialo sideonshore,tez 15-18knots, praktycznie zadnego szkwalu) od razu nauczylem sie ostrzenia, czopy na spocie loissin istnieja ale dopiero po ponad 1min jazdy od brzegu, kiterów 2x mniej, ale miejsce 3x wieksze, bardzo polubilem ten spot, bo troche przypomina hel :)

Wkrotce pokaze nagranie ze spotu loissin...

Awatar użytkownika
dun
Dostał piwko: 1 raz

Post31 sie 2012, 16:34

erde pisze:
dun pisze:Niestety w Loissin takiej wielkiej plycizny niema dlatego przy brzegu wydaje sie ze jest extra Flat jednak im dalej tym glebiej co oznacza mala lekka falka/czop co nieonzacza ze miejsce jest zle

Loissin w porownaniu do Wolin, jest zdecydowanie plasko, ostatnio tam na wolinie bylem wialo jakies 18knots to na wolinie nie moglem spokojnie nauczyc plywania straszne duze czopy (jak wieje 12-15knt to tez duze czopy), za duzo kiterów, latwo o wypadki, co juz sie zdarzalo pare razy... nastepnego dnia pojechalem na loissin i i szok woda plaska (wialo sideonshore,tez 15-18knots, praktycznie zadnego szkwalu) od razu nauczylem sie ostrzenia, czopy na spocie loissin istnieja ale dopiero po ponad 1min jazdy od brzegu, kiterów 2x mniej, ale miejsce 3x wieksze, bardzo polubilem ten spot, bo troche przypomina hel :)

Wkrotce pokaze nagranie ze spotu loissin...

Zgadza sie :) oprucz "czopy na spocie loissin istnieja ale dopiero po ponad 1min jazdy od brzegu" - zalezy w ktorym miejscu sie wyplywa w morze

Za to w Suhrendorf flat taki jak w Loissin przy samym bregu (mam namysli pierwsze 20/30 metrow)rozciaga sie na obszarze 5km moze wiecej na wschód i okolo 1km na Polnoc- jak odwiedzisz ten spot to sam zobaczysz
pozdro

Awatar użytkownika
Fin
Deska: F1 Trax HRD
Latawiec: Core Riot XR3 12/9/7
Postawił piwka: 37 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post27 kwie 2014, 09:54

Wybiera się ktoś na rugie na weekend majowy ? Jeżeli tak to prośba o kontakt na priv to może spotkamy się na spocie. Ja będę w dranske. Jak na razie progno konkret :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”