POGORIA IV WYBIERA SIE KTOS JUTRO

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
kokos89
Kontaktowanie:

Post29 lip 2013, 10:35

Planuje przybyć na 6:00 na piaskownie.

Awatar użytkownika
grychu
Deska: Nobile-T5, Flysurfer-Flydoor
Latawiec: Ozone, Cabrinha, RRD
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 12 razy

Post30 lip 2013, 17:23

Dzis piękne pływanie;))))

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post30 lip 2013, 20:29

no "prądziło" całkiem dobrze :)
woda niewiarygodnie ciepła z temperaturą wyższą od powietrza
phpBB [video]

Annana

Post31 lip 2013, 20:13

Witam!
To na slasku tez sie plywa-cudnie :)
Powiedzcie m prosze czego na tutejszych zbiornikach mozna sie spodziewac, jestem na etapie kupna sprzetu, do tej pory plywalam na zatoce waze 60 kg i przymierzalam sie do zestawu 9,11. Poplywam tu na tym, czy za malo/za duzo?
Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post31 lip 2013, 20:22

Annana pisze:Witam!
To na slasku tez sie plywa-cudnie :)
Powiedzcie m prosze czego na tutejszych zbiornikach mozna sie spodziewac, jestem na etapie kupna sprzetu, do tej pory plywalam na zatoce waze 60 kg i przymierzalam sie do zestawu 9,11. Poplywam tu na tym, czy za malo/za duzo?
Pozdrawiam :D

Wziolbym jednak chyba 13 lub 12 na Twoim miejscu, przy Twojej wadze wszyscy bedą siedzieć a Ty se będziesz śmigała

A jak już chcesz koniecznie 11 to do kompletu 7 zamiast tej 9ki.

Zatoka to inna bajka niż te nasze mokradła a szczególnie P4 :D
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 20:27 przez Maslak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post31 lip 2013, 20:24

Drzew, wałów, linii wysokiego napięcia, policji i mandatów, złośliwych rybaków, zatrucia pokarmowego, flauty gdy niby jest meteo, białych szkwałów znikąd i jeszcze wielu innych rzeczy :D
Ale poza tym to całkiem przyjemnie się pływa na niektórych spotach. A Ty masz blisko do jednego z lepszych wiatrowo tj. Goczałkowic. Jest o tym osobny topic. Poczytaj.
9 i 11 całkiem spoko zestaw ale często jak już konkretnie wieje to możesz mieć za dużo :wink:

Annana

Post01 sie 2013, 18:51

Na temacie o Goczalkowicach malo swiezych newsow :wink:
Ze sprzetem to mam teraz ogromny zgryz, myslalam ze chociaz co do rozmiarow jestem zdecydowana ale co czlowiek to inna opinia.... 7 to mialam w lapkach moze raz, bo jak juz wialo bardzo porzadnie to nawet na 7 mialam za duzo, wiec nie jestem przekonana- no ale to zatoka byla :doh:
No nic-ale za wskazowki dziekuje :D
co do bialych szkwalow i linii wysokiego napiecia-hmm w koncu to sport ekstremalny jest...
Mam nadzieje-do zobaczenia na wodzie za jakis czas:-)

Karol.K

Post09 sie 2013, 21:38

a propo kita i deski: ja ostatnio dla siostry wziolem 10m cabrinhe SB + deske 135 wersja LDS (jest mieksza) i wydaje sie byc spoko (aha to jest dobrane do wagi 55-60kg)

Jutro chyba cos ma wiac przynajmniej tak podaje instytut magi i czegos tam :) pewnie ekipa na P4 bedzie wiec najlepiej podjechac popytac popatrzec ewentualnie kogos poprosic kto bedzie mial 10m lub 7-8 m i chwilke popuszczac - to zobaczysz jak sie latawka sprawuje i czy na duza nie jest.

Awatar użytkownika
wieloryb
Kontaktowanie:

Post12 sie 2013, 15:43

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post12 sie 2013, 15:57

Annana pisze:Witam!
waze 60 kg i przymierzalam sie do zestawu 9,11. Poplywam tu na tym, czy za malo/za duzo?
:D

Do 60kg 11/12 i 7/8 m to optimum, 11stka i 9tka za bardzo pokrywają się zakresami i zamiast rozszerzać sobie zakres wiatrowy, zawężasz go na ...własne życzenie ;), a jak powieje 25/27kt +; jesteś w ...d :?

:hand:

Awatar użytkownika
dzony
Deska: SU-2
Latawiec: Switchblade 12m2
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post12 sie 2013, 19:51

wieloryb pisze:zapowiadają się zmiany :think:
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... #LokKatTxt

może i dobrze bo po tym co zobaczyłem na P4 w sobotę przeszło moje najgorsze wyobrażenia.
Nie bylem tam może ze dwa miesiące ale góry śmeci zostawione po ostatnich upałach mnie powaliły. Nasz w "miarę" czysty spot zamienił się w składowisko butelek, starych grilli, zużytych majtek, worków ze śmieciami i cholera wie czego jeszcze.... :evil:
Kur... ludzie to zaje...ne ŚWINIE i WIEŚNIAKI.

Awatar użytkownika
mattworm
Deska: NAISH THORN,wainman blunt
Latawiec: OZONE,BEST
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy

Post12 sie 2013, 19:58

Powiem tyle Dzony , widzialem to co ty i jest faktycznie masakra tym bardziej ze pierwszy raz tam bylem i myslalem ze to normalny ten syf... Lecz miejscowe macie fajową mam nadzieje ze nie długo znowu was odwiedze na lepszych prognozach.. Pozdrowienia dla chlopaków którzy tez katowali w sobotę :D

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post12 sie 2013, 20:14

dzony pisze:Kur... ludzie to zaje...ne ŚWINIE i WIEŚNIAKI.

Szczególnie ci z tamtych rejonów (nie obrażając tych nielicznych) :wink: Ja tam w lato w weekend już od dawna nie jeżdżę bo szkoda się denerwować i patrzeć na to bydło grilowo-materacowo-skuterowe, które tam przyjeżdża. Obawiam się, że kosze i inne uregulowania tu nic nie pomogą. Jak ktoś jest bezmózgim zwierzęciem wychowanym w chlewie to już mu i tak nic nie pomoże. Większość tam przecież uwielbia wylegiwać się na kocyku dosłownie 50 cm od rury wydechowej swojego auta, zaparkowanego oczywiście 1-2 m od wody, wdychając smród opon, przypalonych grilli i swoich własnych śmieci z poprzedniego weekendu.
Jebnąć tam bombę z samolotu i potem wszystko ładnie zaorać spychaczami. To jedyne rozwiązanie na takie świnie.

Awatar użytkownika
wieloryb
Kontaktowanie:

Post12 sie 2013, 21:09

generalnie szkoda ,że się tak dzieje z tym syfem bo miejsce jest piękne
co do tej inwestycji to nie jestem przekonany czy "nam" kiterom wyjdzie to na dobre bo jak to rozbudują ,
postawią marinę i zabudowania to nie będzie już gdzie pływać
no i nie należy pominąć motywu komercyjnego ,że z pewnością za wszystko będzie trzeba bulić :?
tak czy siak ja wolę te miejsce jakie jest teraz ,oczywiście bez syfu i tych debili do czego się przyczyniają
pożyjemy ,zobaczymy

Awatar użytkownika
Sonix
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 32 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post27 sie 2013, 13:49

Pływał ktoś ostatnio lub wybiera się?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”