mecalac pisze:Montuję wyjazd w kierunku zachodnim - Berzdorfer albo Eurosee.
Jakiś ochotnik? Służę transportem z Wrocławia - wyjazd ok. 8.00
Dokąd lepiej? Jakieś wskazówki na pierwszy raz?
Pozdrawiam
Radek
hej, na berzdorfersee masz bliżej, przy ty kierunku są dwie opcje - albo od goerlitz pod wiaduktem i zostawiasz auto zaraz na pierwszym parkingu i idziesz ok 600-700 m na spot - to gdy nie ma odkrętki z n, a jeśli taka jest to musisz pojechać na drugi koniec od tauchritz czy jakoś tak, stajesz na parkingu przy blue lagunie (tak się tamta plaża nazywa) i kawałek od plaży da się rozłożyć sprzęt. ale jak i tak kawał jedziesz to chyba lepiej dołożyć 60 km na ten kierunek i uderzyć na barwaldersee, zwane eurosee. najprościej a4 do zjazdu chyba na wieswasser, w każdym razie przedbautzen na drogę 156 w prawo, tej drogi trzymasz się cały czas, za uhystem skręca ona w prawo, jedziesz nią aż zobaczysz kierunkowskaz na wieś barwalde (w lewo) i tam skręcasz w prawo. jest zakaz ruchu w wyłączeniem straży i także dojazdu na spot - kawałeczek asfaltem i potem w prawo szutrem, są drogowskazy, spokojnie jedź, jeziora długo nie widać, dopiero po jakichś 2 km. dawno tam nie byłem, ale to jedyne miejsce na tym jeziorze gdzie można pływać, gdzie indziej są zakazy. parkingi płatne od goerlitz 3,5 za dzień, od blue laguny 2 nad eurosee 3 euro dzień. powodzenia, ja jutro mogę uderzyć tylko na mieciów (zostawiłem w domu dokumenty auta i nie chcę tak wjeżdżać do niemiec), chociaż jestem właśnie w zgorzelcu... pzdr rad