kubas122 pisze:Hej. Ktoś z okolic Lubina/Legnicy się wybiera? Jestem u rodziców i chętnie z kimś pojadę. No i co myślicie o Słupie? Widziałem ostatnio plaża w miare ok, woda zielona.
Pozdro
hej, o słupie zapomnij, podobno przepisy się zmieniły i nie ma podstaw do karania za pływanie, ale jak wjedziesz w las to mandat za to nadal jest możliwy. a od strony wioski byłem ok 3 tyg temu i jakiś ch*** wędkarz przyszedł marudzić mi nad uchem, że nie wolno, będzie mandat itp. początkowo go olałem, ale tak się nakręcił, że prawie bym go lutnął, odsunął się kawałek ale dalej marudził i gdzieś dzwonił. stwierdziłem, że pływam dla relaksu i nie będę się z dziadem użerał, zwinąłem sprzęt i pojechałem do mietkowa z postanowieniem, że przez następne 10 tat nie pojawiam się na słupie. ogólnie - byłem tam 5 razy i tyko jeden! raz popływałem bez mandatu, wygonienia przez policję lub straż rybacką, czy jak powyżej opisałem. a woda- taki sam ściek jak mietków, przynajmniej jak ostatnio byłem jednego dnia na obu tych jeziorkach to tak samo wyglądała. potem pływali tam tego dnia koledzy na ws i mówili, że ten ch odjechał ok. godz po całej akcji, więc nie rozumiem o co mu chodziło- pies ogrodnika czy co? ja wczoraj fantastycznie popływałem na bercorferzeju, wiało lepiej niż w pon. pzdr rad