Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post18 wrz 2013, 15:15

lockin pisze:
Piotrbyku pisze:Na Mietku faktycznie lepsze progno ale dla mnie to za bardzo ekstremalny akwen :D :D :D
Chodzi o czystość wody a dokładnie o ilość wody w tej cieczy , wg mnie to ta proporcja jest na niekorzyść wody :D a na eurosee woda czysta :idea:

Kolega ma zapewne jeszcze uraz psychiczny do mietka po spotkaniu z tama. Tak bywa i zeby przeszlo potrzeba czasu :roll:

Nie chyba nie mam tamofobi :D a na pewno nic mi o tym nie wiadomo :D

sqrak1
Deska: nobile fifty
Latawiec: RPM,Vegas
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2013, 16:24

Ktoś sie jutro wybiera na mietka?
Ja będę leciał koło 11 moge kogoś zabrac
Pozdro

Awatar użytkownika
lockin
Deska: T5
Latawiec: RRD
Dostał piwko: 2 razy

Post18 wrz 2013, 20:47

sqrak1 pisze:Ktoś sie jutro wybiera na mietka?
Pozdro

Skad bedziesz jechal ?
I na ile ?
Jak cos podeslij mi kom na priv

kubas122
Deska: Su-2 Freestyler 135
Latawiec: Cabrinha Switchblade
Postawił piwka: 3 razy

Post18 wrz 2013, 20:52

Hej. Ktoś z okolic Lubina/Legnicy się wybiera? Jestem u rodziców i chętnie z kimś pojadę. No i co myślicie o Słupie? Widziałem ostatnio plaża w miare ok, woda zielona.
Pozdro

Zabawa
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2013, 21:05

sqrak1 pisze:Ktoś sie jutro wybiera na mietka?
Pozdro

Ja wybieram się trochę później, ale będę na 99%, więc do zobaczenia.

r.sidor
Deska: north select
Latawiec: north/vegas, rebel, evo
Dostał piwko: 1 raz

Post19 wrz 2013, 09:30

kubas122 pisze:Hej. Ktoś z okolic Lubina/Legnicy się wybiera? Jestem u rodziców i chętnie z kimś pojadę. No i co myślicie o Słupie? Widziałem ostatnio plaża w miare ok, woda zielona.
Pozdro

hej, o słupie zapomnij, podobno przepisy się zmieniły i nie ma podstaw do karania za pływanie, ale jak wjedziesz w las to mandat za to nadal jest możliwy. a od strony wioski byłem ok 3 tyg temu i jakiś ch*** wędkarz przyszedł marudzić mi nad uchem, że nie wolno, będzie mandat itp. początkowo go olałem, ale tak się nakręcił, że prawie bym go lutnął, odsunął się kawałek ale dalej marudził i gdzieś dzwonił. stwierdziłem, że pływam dla relaksu i nie będę się z dziadem użerał, zwinąłem sprzęt i pojechałem do mietkowa z postanowieniem, że przez następne 10 tat nie pojawiam się na słupie. ogólnie - byłem tam 5 razy i tyko jeden! raz popływałem bez mandatu, wygonienia przez policję lub straż rybacką, czy jak powyżej opisałem. a woda- taki sam ściek jak mietków, przynajmniej jak ostatnio byłem jednego dnia na obu tych jeziorkach to tak samo wyglądała. potem pływali tam tego dnia koledzy na ws i mówili, że ten ch odjechał ok. godz po całej akcji, więc nie rozumiem o co mu chodziło- pies ogrodnika czy co? ja wczoraj fantastycznie popływałem na bercorferzeju, wiało lepiej niż w pon. pzdr rad

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2013, 09:42

po interwencji Pawla M stacja działa ok,
dzisiaj też jest szansa żeby skonfrontować wyniki ze stacji z lotniskiem i w realu - dla mnie to jest jasne: rzeczywistość przerosła oczekiwania i siedze w pracy.

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post19 wrz 2013, 10:16

stacja działa i jak na okres prób nie jest najgorzej. rozwiało się na mietkowie jakąś godzinę później niż na kunicach. jeszcze trochę i dam wam wgląd do mojej stacji przez domenę surftalk i będziecie mieli porównanie. tylko jak na razie mam małe problemy techniczne z terminalem ale tak to już jest z tymi elekronicznymi gadżetami. jak dobrze pójdzie to takich stacji powstanie więcej w naszej okolicy ale to jeszcze trochę pracy aby sprzęt tak skonfigurować aby działał stabilnie.
jestem juz na miejscu i sprawy trochę powinny ruszyć.

ps we wtorek na 1/2wyspie wiało powyżej 40knotów !! jeszcze nigdy nie pływałem na 9m ale wtedy i tak to było nawet dużo. niesamowite wrażenia
Obrazek

też powinniśmy dojechać na mietków tak ok 14

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2013, 10:40

No ja od środy do niedzieli będę się bawił w Łebie. Prognoza na razie fajna :thumbsup:

Awatar użytkownika
lockin
Deska: T5
Latawiec: RRD
Dostał piwko: 2 razy

Post19 wrz 2013, 11:03

rolmigo pisze:stacja działa i jak na okres prób nie jest najgorzej. rozwiało się na mietkowie jakąś godzinę później niż na kunicach.

też powinniśmy dojechać na mietków tak ok 14

Szkoda tylko ze wg stacji dzis jest taka duza roznica miedzy wiatrem a szkwalami (10 i 20 wezlow). No ale jak sie nie ma co sie lubi :thumb:
Tez bede ok 13

Awatar użytkownika
KrisIs
Deska: Reincarnation 2
Latawiec: Komórka
Postawił piwka: 93 razy
Dostał piwko: 52 razy

Post19 wrz 2013, 11:07

13 stopni temp powietrza a wody jaka jest na oko?

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post19 wrz 2013, 11:37

lockin pisze:Szkoda tylko ze wg stacji dzis jest taka duza roznica miedzy wiatrem a szkwalami (10 i 20 wezlow)

tu nic się już raczej nie zmieni!
to wina masztu i lokalizacji (tzw tła) maszt powinien mieć ok 10m ponad wszelką zabudowę oraz okoliczne drzewa. a to jest już poważna konstrukcja z odciągami fundamentem, kotwieniem itp.
na dachu jak widzieliście śa różnego rodzaju wypusty wentylacyjne i to strasznie będzie zaburzało pomiar uśredniony. a i sam maszt jest jeszcze do wymiany bo minimalnie rusza sie na wietrze co wybija rotor anemometru z ruchu obrotowego. rurkę już mamy więc kwestia kilku dni i się zabierzemy i wymienimy a i może podwyższymy o kilkadziesiąt cm stację
dlatego napisałem że będziemy musieli się nauczyć interpretować odczyty. np dziś 10/20 knotów. tzn wg mnie na wodzie będziemy mieli fajne pływanko uśrednione będzie ok 15 na 20

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2013, 15:45

stacja na pewno działałaby stabilniej jakby była porządnie osłonięta przed wiatrem;-)
pozdro i trzymam kciuki!

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post19 wrz 2013, 16:04

Dziś lataliśmy na Topoli , fajne warunki, równy wiatr , trochę rano zimno , byliśmy od 11 -14. :D
Czysta woda .

kubas122
Deska: Su-2 Freestyler 135
Latawiec: Cabrinha Switchblade
Postawił piwka: 3 razy

Post19 wrz 2013, 16:51

r.sidor pisze:
kubas122 pisze:Hej. Ktoś z okolic Lubina/Legnicy się wybiera? Jestem u rodziców i chętnie z kimś pojadę. No i co myślicie o Słupie? Widziałem ostatnio plaża w miare ok, woda zielona.
Pozdro

hej, o słupie zapomnij, podobno przepisy się zmieniły i nie ma podstaw do karania za pływanie, ale jak wjedziesz w las to mandat za to nadal jest możliwy. a od strony wioski byłem ok 3 tyg temu i jakiś ch*** wędkarz przyszedł marudzić mi nad uchem, że nie wolno, będzie mandat itp. początkowo go olałem, ale tak się nakręcił, że prawie bym go lutnął, odsunął się kawałek ale dalej marudził i gdzieś dzwonił. stwierdziłem, że pływam dla relaksu i nie będę się z dziadem użerał, zwinąłem sprzęt i pojechałem do mietkowa z postanowieniem, że przez następne 10 tat nie pojawiam się na słupie. ogólnie - byłem tam 5 razy i tyko jeden! raz popływałem bez mandatu, wygonienia przez policję lub straż rybacką, czy jak powyżej opisałem. a woda- taki sam ściek jak mietków, przynajmniej jak ostatnio byłem jednego dnia na obu tych jeziorkach to tak samo wyglądała. potem pływali tam tego dnia koledzy na ws i mówili, że ten ch odjechał ok. godz po całej akcji, więc nie rozumiem o co mu chodziło- pies ogrodnika czy co? ja wczoraj fantastycznie popływałem na bercorferzeju, wiało lepiej niż w pon. pzdr rad

Nie było tak źle na tym Słupie :thumbsup: 5 latawców na wodzie 12-18 węzłów i momentami słoneczko. :) Policji i innych przyjemności brak.
Pozdro

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”