Wyjazd do Egiptu (el Gouna)- ubezpieczenie

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
kordi123

Post25 mar 2014, 12:11

Hej,

Wybieram się za tydzień do El Gouny na tydzień. Chciałem się podpytać o poradę w kwestii ubezpieczenia od sportów ekstremalnych. Biuro podróży oczywiście nic w tym temacie nie oferuje, a Euro 26 już nabyć nie mogę. Jakieś sugestie?

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post25 mar 2014, 12:55

opcja szukaj

kordi123

Post25 mar 2014, 13:13

Widzę, że cwaniak się znalazł:

viewtopic.php?f=14&t=49271&hilit=ubezpieczenie

Tylko dlatego, że dwa lata temu założyłeś wątek z podobnym pytaniem, to nie masz chłopie monopolu na pouczanie innych. Wtedy też Ci ktoś mógł napisąc "opcja szukaj".

BTW. Ja szukam ubezpieczenia na konkretny wyjazd, a nie całorocznego.

paralizator
Deska: Joke
Latawiec: Razor 13,11,9
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post25 mar 2014, 13:46

Masz jakieś ubezpieczenie w pakiecie do wycieczki pewnie.
Jak się rozwalisz to zakuśtykaj sobie do hotelu i powiedz że się potknąłeś jak wychodziłeś z baru :lol:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post25 mar 2014, 14:15

kordi123 pisze:Widzę, że cwaniak się znalazł:

viewtopic.php?f=14&t=49271&hilit=ubezpieczenie

Tylko dlatego, że dwa lata temu założyłeś wątek z podobnym pytaniem, to nie masz chłopie monopolu na pouczanie innych. Wtedy też Ci ktoś mógł napisąc "opcja szukaj".

BTW. Ja szukam ubezpieczenia na konkretny wyjazd, a nie całorocznego.

To może zanim zaczniesz sam kogokolwiek pouczać to ogarnij trochę zasad jakiegokolwiek forum i zauważ, że najpierw się szuka, a później ewentualnie zadaje się pytania. Nie napisałeś czego szukasz, napisałeś, że jesteś za stary na euro26. Ubezpieczenia się szuka u agenta ubezpieczeniowego, a zapewniam cię, że taniej wyjdzie ubezpieczenie całoroczne.
Do tego zauważ też, że podczas gdy ja zrobiłem wcześniej wywiad wśród ubezpieczycieli i ja wiem ile poszczególne firmy krzyknęły za konkretny pakiet, o tyle Ty nawet nie tknąłeś palcem, żeby nawet napisać normalnego posta, w którym wysiliłbyś się chociaż odrobinę na określenie czego potrzebujesz.

Aha - brawo - długo Ci nie zajęło znalezienia mojego posta, proponuję w takim razie poszukać dokładnie bo jest jeszcze kilka innych ciekawych tematów.

kordi123

Post25 mar 2014, 14:25

onzo pisze:To może zanim zaczniesz sam kogokolwiek pouczać to ogarnij trochę zasad jakiegokolwiek forum i zauważ, że najpierw się szuka, a później ewentualnie zadaje się pytania. Nie napisałeś czego szukasz, napisałeś, że jesteś za stary na euro26. Ubezpieczenia się szuka u agenta ubezpieczeniowego, a zapewniam cię, że taniej wyjdzie ubezpieczenie całoroczne.
Do tego zauważ też, że podczas gdy ja zrobiłem wcześniej wywiad wśród ubezpieczycieli i ja wiem ile poszczególne firmy krzyknęły za konkretny pakiet, o tyle Ty nawet nie tknąłeś palcem, żeby nawet napisać normalnego posta, w którym wysiliłbyś się chociaż odrobinę na określenie czego potrzebujesz.

Aha - brawo - długo Ci nie zajęło znalezienia mojego posta, proponuję w takim razie poszukać dokładnie bo jest jeszcze kilka innych ciekawych tematów.

"Nie wiem jakie towarzystwa mają to w pakiecie, bo bez pakietu to wychodzi mega drogo, a zależy mi żeby zostać na przynajmniej podobnym poziomie cenowym (w Idunie płaciłem coś ok 200zł rocznie)."

Masz chłopie swój własny cytat i przestań cwaniaczyć, bardzo bogaty research zrobiłeś zakładając swój wątek dwa lata temu.... A teraz wróć na temat, albo pisz gdzieś indziej.

Awatar użytkownika
michalis1
Postawił piwka: 7 razy

Post25 mar 2014, 16:14

Chłopaki take it easy...
Polecam porównywarke https://www.inseco.pl/ a konkretnie ubezpieczenie uniqua.
Z uwzględnieniem sportów ekstremalnych, OC, zwyzka za bagaz wyjdzie jakies 10 PLN /dzien
Miałem okazje korzystać z "likwidacji szkody" po kontuzji w soma bay- bezkosztowo info przez skype na infolinie, bez zarzutów
pzdr Michal

Awatar użytkownika
mecalac
Deska: Nobile T5
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 3 razy

Post25 mar 2014, 16:29

Odnośnie El Gouny musisz wymóc na ubezpieczycielu na piśmie, że w razie czego obsługa będzie w szpitalu w samej El Gounie. Jest to prywatny szpital i przy tym cholernie drogi. Były już akcje, że ubezpieczyciel wysyłał do jednostki w Hurghadzie, a uwierz mi, że poziom tam jest diametralnie inny.
Co do wyboru ubezpieczyciela - internet! - ostatnio miałem ubezpieczenie w AXA - ale inny rejon i na szczęście nie musiałem z niego korzystać.

Awatar użytkownika
Sonix
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 32 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post25 mar 2014, 17:22

Wejdź na stronę easy surf travel oni organizują wyjazdy do El Gouny i tam też mają info odnośnie ubezpieczenia gdzie ubezpieczyciel ma umowę z tamtym szpitalem. Jeśli masz mniej niż 36 lat zerknij na stronę planeta młodych tam możesz wykupić tanio roczne ubezpieczenie.

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka

kordi123

Post25 mar 2014, 17:31

michalis1 pisze:Polecam porównywarke https://www.inseco.pl/ a konkretnie ubezpieczenie uniqua.
Z uwzględnieniem sportów ekstremalnych, OC, zwyzka za bagaz wyjdzie jakies 10 PLN /dzien
Miałem okazje korzystać z "likwidacji szkody" po kontuzji w soma bay- bezkosztowo info przez skype na infolinie, bez zarzutów
pzdr Michal

Dzięki zerknę na OWU, 10 zł za dzień brzmi rozsądnie.

mecalac pisze:Odnośnie El Gouny musisz wymóc na ubezpieczycielu na piśmie, że w razie czego obsługa będzie w szpitalu w samej El Gounie. Jest to prywatny szpital i przy tym cholernie drogi. Były już akcje, że ubezpieczyciel wysyłał do jednostki w Hurghadzie, a uwierz mi, że poziom tam jest diametralnie inny.

Super, dzięki wielkie za info. Zobaczę co da się zrobić, ale myślę, że uzyskanie gwarancji na konkretny szpital będzie trudne :). Zobaczymy.

Sonix pisze:Wejdź na stronę easy surf travel oni organizują wyjazdy do El Gouny i tam też mają info odnośnie ubezpieczenia gdzie ubezpieczyciel ma umowę z tamtym szpitalem. Jeśli masz mniej niż 36 lat zerknij na stronę planeta młodych tam możesz wykupić tanio roczne ubezpieczenie.

Dzięki, planetę młodych już znam - ale mam sporo wątpliwości co do nich, co by było gdyby naprawdę coś się stało. Natomiast na stronę easy surf na pewno zerknę.

Valentine666
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post25 mar 2014, 19:33

Hej ja w zeszlym roku w marcu tez szukalam ubezpieczenia od sportow ekstremalnych i byl problem zeby w ubezpieczeniu bylo konkretnie o kitesurfingu ale w koncu znalezli mi w biurze ubezpieczen firme generali i oni mieli wlasnie ewentualne leczenie w szpitalu w el gounie , koszt troche ponad 90 zl za 7 dni , w pazdzierniku z kolei kupowalam takie upezpieczenie w hesti ale po prostu ub. Od sportowekstremalnych bez wyszczegulnienia żetokitesurfing , koszt ok 85 zl za 7 dni .
Na szczescie nigdy nie musialam jeszcze korzystac z takiego ubezpieczenia .:-)

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post25 mar 2014, 22:58

Hej

Tak jak już ktoś wyżej napisał - zgłoś się do Patryka z naszego biura (info@easy-surftravel.pl / 519 342 907) po Mondial Asistance - jest to ubezpieczenie, które ma bezgotówkowe porozumienie ze szpitalem w El Gounie.

Sprawdzona i pewna opcja - kosztuje 164,76 zł / tydzień. W razie odpukać jak coś się stanie "rzucasz" świstkiem i niczym się nie przejmujesz. Sprawdzone na własnej skórze.

Oby się nie przydało.

Pozdrawiam
Lussik

dennis
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post26 mar 2014, 10:35

Oprocz kosztów leczenia warto jeszcze zwrócić na ubezpieczenie OC. Pod tym względem dobra oferte ma:

https://www.vdws-checkpoint.de/index.php?id=67&L=1

Z racji tego, ze w moim standardowym OC kitesurfing i inne sporty wodne są wyłączone kupiłem sobie na cały rok taką polisę za w sumie niewygórowane 39 EUR. Jak się likwiduje w praktyce szkody na szczęście nie wiem :-). Kwota kosztów leczenia w tej polisie symboliczna wiec trzeba się ubezpieczyć osobno

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”