TAP + quiver ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
czezz
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post21 lip 2014, 15:55

Hi,
czy ktoś z was leciał TAPem do Fortalezy z quiverem jako jedynym bagażem i czy trzeba było dodatkowo płacić ?

ss7pro@gmail.com
Dostał piwko: 8 razy

Post21 lip 2014, 16:20

czezz pisze:Hi,
czy ktoś z was leciał TAPem do Fortalezy z quiverem jako jedynym bagażem i czy trzeba było dodatkowo płacić ?

Nie lecialem do Fortalezy ale w TAPie sa zasady sa takie ze bagaz gdzie suma wymiarow przekracza 158cm (szerokosc + wysokosc) wtedy taki bagaz nadajemy jako dodatkowy bagaz (za ktory trzeba zaplacic). Plusem jest to ze jak pisalem jest to dodatkowo sztuka zatem nadal mozesz nadac swoj podstawowy bagaz (a to jest dodatkowe 32KG, co jest zawsze przydatne) :))

Pzdr.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post21 lip 2014, 19:36

Ja latałem do Fortalezy zawsze TAPem ( najwygodniejsza i najtańsza opcja z dużą ilością sprzętu ). Parę razy udało się nadać quiver za free a rzeczy w podręcznym, parę razy trzeba było zapłacić w promocyjnej cenie TAPu. Raz czy dwa płaciłem z powrotem.

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post21 lip 2014, 20:59

Hej

Raczej nie ma co liczyć na uniknięcie opłaty za quiver jeśli będzie on miał sumę wymiarów powyżej 155 cm.

W TAPie na locie do Fortalezy można zabrać 2x32 kg w cenie biletu, ale jak w Warszawie widzą quiver to od razu odsyłają do okienka z kwitem do zapłaty. W Fortalezie tak samo.

Więc albo deski SPLIT... albo duuużo szczęścia - jak lecieliśmy rok temu to kilku osobom wzieli quiver bez dopłaty. Natomiast Pani w okienku obok nie była już tak miła.

Pozdr
Lussik

Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post21 lip 2014, 22:01

to co mogę jeszcze doradzić to zapłacić za bagaż specjalny bezpośrednio w tap-ie (nie sprawdzałem wszak czy jest taka możliwość i gdzie - tzn. w biurze czy jakoś kartą ze strony) bo na lotnisku nasz wspaniały lot pobiera jeszcze bagatela 70 zł za wystawienie biletu, sukinkoty...

ss7pro@gmail.com

Post22 lip 2014, 01:27

color1 pisze:to co mogę jeszcze doradzić to zapłacić za bagaż specjalny bezpośrednio w tap-ie (nie sprawdzałem wszak czy jest taka możliwość i gdzie - tzn. w biurze czy jakoś kartą ze strony) bo na lotnisku nasz wspaniały lot pobiera jeszcze bagatela 70 zł za wystawienie biletu, sukinkoty...

Lecialem z Amsterdamu i tam nie bylo dodatkowych oplat poza tymi cennikowymi TAPu.

czezz
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post22 lip 2014, 13:34

Hej, dziękuję za odpowiedzi.
Z tego co rozumiem, to mogę się nie „szczypać“ z wagą ?
Myślę, żeby zabrać ze sobą moje wszystkie 3 kite’y - całość będzie ważyła jakieś 25/26kg.

Przy okazji - na przełomie Października/Listopada w Cumbuco przyda mi się 7m ?
Ważę ok. 84kg.

Pozdro.
czezz

Awatar użytkownika
color1

Post22 lip 2014, 14:50

ss7pro@gmail.com pisze:
color1 pisze:to co mogę jeszcze doradzić to zapłacić za bagaż specjalny bezpośrednio w tap-ie (nie sprawdzałem wszak czy jest taka możliwość i gdzie - tzn. w biurze czy jakoś kartą ze strony) bo na lotnisku nasz wspaniały lot pobiera jeszcze bagatela 70 zł za wystawienie biletu, sukinkoty...

Lecialem z Amsterdamu i tam nie bylo dodatkowych oplat poza tymi cennikowymi TAPu.

ja pisałem o wylocie z wawy (waw-lis-for)

ss7pro@gmail.com

Post22 lip 2014, 15:38

czezz pisze:Hej, dziękuję za odpowiedzi.
Z tego co rozumiem, to mogę się nie „szczypać“ z wagą ?
Myślę, żeby zabrać ze sobą moje wszystkie 3 kite’y - całość będzie ważyła jakieś 25/26kg.

Przy okazji - na przełomie Października/Listopada w Cumbuco przyda mi się 7m ?
Ważę ok. 84kg.

Pozdro.
czezz

Z waga w bagazach nie sportowych masz do 32kg, ale niestety juz sam quiver to tylko 20KG. Dlatego bierzesz quiver i regularna walizke (albo nawet dwie i tam wrzucasz jak leci) a do quivera deski i duperele zeby dobic do 20kg.

BTW: Pamietaj tez ze odpowiedzialnosc lini lotniczych za problemy z bagazem (stary, opoznienia, zagubienie) ograniczone sa tylko do 6000 PLN z kawalkiem.

Awatar użytkownika
color1

Post22 lip 2014, 17:00

ss7pro@gmail.com pisze:Z waga w bagazach nie sportowych masz do 32kg, ale niestety juz sam quiver to tylko 20KG.

to juz nieaktualne. aktualne limity wagowe w tap na trasie waw-for:

bezplatnie 2 szt. bagazu rejestrowanego 2 x 32 kg (walizki, suma wymiarow do 158cm kazda)
bagaz sportowy (ponadwymiarowy) max 32 kg - 90 eur w kazda strone
bagaz kabinowy suma wymiarow 115, limit wagowy 8 kg

przy okazji - NIE MA innej mozliwosci zaplaty za quiver w WAW niz w kasie lotu, czyli bandyci pobieraja dodatkowo 70 zeta za wystawienie biletu
to co ewentualnie moze sie udac, to pomylka inkasenta w kwestii stawki, z racji tego ze samolot najpierw leci do lizbony (ale to baaardzo rzadko sie trafia)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”