Filipiny Sylwester i Styczeń 2015 na spontanie :)

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
MariuszT
Deska: brak
Latawiec: brak

Post26 paź 2014, 18:56

Witam wszystkich,
Zainspirowany wyprawą organizowaną przez KitePro team - ale niestety termin mi całkowicie nie odpowiada, na 99% zdecydowałem się lecieć na Filipiny na poczatku Stycznia, Jest nas wstępnie 5 osób, w tym dwie niepływające.
Generalnie planu jeszcze nie ma, chcemy tylko na pewno spędzić około tygodnia na Cayo island i w okolicy (to też inspiracja KitePro), ale dalej temat jest całkowicie otwarty.
Najważniejsze to na początek kupić bilety do Manili, jak na razie znalazłem bilety w cenie około 2500-2600 za lot tam i z powrotem.
Po zakupieniu biletów będziemy się zastanawiać co poza Cayo robić na miejscu.
Planujemy 3 tygodnie łącznie z przelotem, czyli na miejscu będziemy jakieś 15-16 dni, z wyczytanych przeze mnie informacji powinno wiać na małe rozmiary - 5-11, ale oczywiście mogę się mylić - gdyby ktos miał lepsze informacje lub też doświadczenie na Filipinach byłby bardzo mile widziany w naszej wyprawie :)

Dla wszystkich informacja - to nie jest ogłoszenie komercyjne - każdy leci na własny koszt i wydaje tyle ile chce, nie pośredniczymy w załatwianiu czegokolwiek, ale podamy wszystkie informacje które uda nam się zdobyć za free dla ewentualnych towarzyszy podróży :)
Naszym zyskiem generalnie ma być dobre towarzystwo i mniejsze koszty wynajmu łodzi na wypady na pobliskie wyspy :)
Jeżeli chodzi o samo pływanie - to jesteśmy na poziomie IKO3 - więc generalnie bedziemy chcieli pływać na płytkiej i w miarę nie zafalowanej wodzie :D

W razie czego, proszę o kontakt mailowy: trojan_waw@wp.pl
Pozdrawiam
MariuszT.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, 19:07 przez MariuszT, łącznie zmieniany 1 raz.

MariuszT

Post26 paź 2014, 20:14

Dodam tylko, że te bilety to max dwa dni na decycję, tak więc totalny spontan :)

MariuszT

Post27 paź 2014, 11:36

Na obecną chwilę bilet kosztuje już 2676,50 zł.

MariuszT

Post27 paź 2014, 19:15

Witam ponownie,
jak widać zmieniłem nieco temat posta, a stało się tak dlatego że dzisiaj udało nam się wykupić bilety, w związku z tym zmienił się termin wyjazdu, i teraz wygląda to tak:
28-12-2014 wylot z WAW do Manilii, a powrót 18-01-2015 z Manili do Warszawy.
W sumie koszt biletu to 2.660,50 zł/osoba.
Generalnie planujemy Sylwestra w Manilii (ale to może się jeszcze zmienić) - koszt hotelu 5* to około 750 zł za parę na trzy dni - więc nie jest to drogo.
Później się zoabaczy:)
Aloha

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”