Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
kawa
Deska: RLB SPLIT, SU-2
Latawiec: SLINGSHOTy
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post19 gru 2014, 20:37

Goraco sie zrobilo na forum. Po filmikach i fotach widac ze przy dzisiejszym " no name" wiaterku ubieglotygodniowa Aleksandra to maly pikus.
...a to dopiero poczatek :twisted:

nadol

Post19 gru 2014, 21:02

I to mi się podoba. Ja też jutro będę. :thumbsup:

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post20 gru 2014, 08:14

Fikus pisze:zamieszczam video promujące dr Mikolpa do miana hardkora z jeziora

Ej no weź się co? Trochę mi nie wyszło, no może bardzo ale to wszystko przez tą kamerkę, przez nią granice rozsądku trochę mi się przesuwają :( Miało być wysokie transition ale jeszcze nigdy mi nie wyszło więc czemu miało wyjść teraz. Bardzo się zdziwiłem jak okazało się że tam jest tak płytko.
Dzisiaj wybieram się tak na 10, muszę zacząć od suszenia obu latawek bo wczoraj na koniec deszcz je zmoczył :?

Prognoza na icm trochę siadła, mam nadzieję że starczy wiatru na soma bay :wink:

Awatar użytkownika
siedlano
Deska: NOBILE
Latawiec: Zeeko, North

Post20 gru 2014, 10:53

No tego jeszcze nie było kiteTRIBORD
http://www.sieplywa.pl/siewie/7751/Lata ... z_na_rynku

Kuba90
Deska: RRD Joystick
Latawiec: North Vegas, Rebel

Post20 gru 2014, 11:06

Witam, wracając do sprawy z Berzdorfer See, rozmawiałem z kolegą który pracuje w Niemczech i wyszedł z pomysłem, ze może spróbować napisać petycje po niemiecku do urzędu miasta jak i do zarządu spółki opiekującej się tym akwenem. MOje pytanie jest takie czy ktoś wie jak się robi taką interaktywną petycje żeby można było ją potwierdzać np. mailem...bo zebranie podpisów fizycznie w dużej ilości będzie stanowiło duży problem?

Kuba90

Post20 gru 2014, 11:16

Druga sprawa to tekst, jeśli ktoś ma natchnienie z pomyłem na treść artykułu i petycji to tez dajcie znać, bo od razu to wrzucimy do gazety niemieckiej z gorlitz na fb można do nich napisac i potem opublikują...czekam na burze mózgów i piszcie z pomysłami..,pozdro.

Awatar użytkownika
KrisIs
Deska: Reincarnation 2
Latawiec: Komórka
Postawił piwka: 93 razy
Dostał piwko: 52 razy

Post20 gru 2014, 11:52

Kuba90 pisze:Witam, wracając do sprawy z Berzdorfer See, rozmawiałem z kolegą który pracuje w Niemczech i wyszedł z pomysłem, ze może spróbować napisać petycje po niemiecku do urzędu miasta jak i do zarządu spółki opiekującej się tym akwenem. MOje pytanie jest takie czy ktoś wie jak się robi taką interaktywną petycje żeby można było ją potwierdzać np. mailem...bo zebranie podpisów fizycznie w dużej ilości będzie stanowiło duży problem?

https://www.openpetition.de/
najlepiej w 3 jezykach de,pl cz
Ostatnio zmieniony 20 gru 2014, 11:59 przez KrisIs, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba90

Post20 gru 2014, 11:55

to jest stronka do pisania takich internetowych petycji?

Awatar użytkownika
KrisIs

Post20 gru 2014, 12:00

Kuba90 pisze:to jest stronka do pisania takich internetowych petycji?

tak to odpowiednik naszego http://www.petycje.pl/ tu masz wzór takiej petycji http://www.petycje.pl/petycjePodglad.ph ... jeid=10987
i od razu zagłosuj. :D

No treść
W imieniu wszystkich niżej podpisanych, zwracam się do burmistrza miasta Goerlitz
1. O zniesienie bezterminowego całkowitego zakazu uprawiania kitesurfingu na zbiorniku Berzdorfen See
2. Pozwolenie na uprawianie Kitesurfingu poza obaszami plazy strzeżonej w okresie sezonu i całorocznie przy drodze i bliskości lini wysokiego napięcia itp.
3. Wskazanie mozliwości dojazdu na berzg zachodni

Kuba90

Post20 gru 2014, 12:17

Ok, ale ten tekst musi do nich dotrzeć jak wiadomo ordnung muss sein jak Niemcy mowia i będą chcieli szczegolow oraz ta gazeta tez bo musza z czegos napisac artykul, dlatego jest to potrzebne info i jakie profity z tego będą mieć czekam na jakies propozycje ;) cos musi ich przekonać

Kuba90

Post20 gru 2014, 12:37

Z jezykiem czeskim może być problem chyba ze chcecie to zrobić przez wujka google...po niemiecku i czesku mysle wystarczy bo i tak to jest dla władz w Niemczech a jak wrzucimy do wpisywania się na forum to wytłumaczymy o co kaman dla tych co niemiecki jest im obcy ;-)

Awatar użytkownika
KrisIs

Post20 gru 2014, 12:44

Profity hm będa mieli o czym pisać to raz a dobrze jest podczepić się pod jakiegoś polityka lub samorzadowca tak jak tu
http://www.24kurier.pl/Aktualnosci/Szcz ... osza-ptaki
można błysnać akcją i być znanym w mediach i jest spoób na wybicie się na prowincji :D

A co do czechów to spot międzynarodowy w strefie przygranicznej najlepiej jedna petycja w 3 językach roześle się info tu i tam
będzie więcej głosów może będzie głośniej że akcja międzynarodowa. Czeski kiter się znajdzie który to zredaguje w swoim języku.
Tak patrze na petycję pomorską tylko 300 głosów to na BS będzie ze 20 Niemców, 50 Polaków i 20 Czechów

Kuba90

Post20 gru 2014, 13:45

Tak, tylko, że jak roześlemy petycje na ogólne kiteforum nie tylko Wrocław to może się więcej wpisze....z tym co piszesz to dobre jest na artykuł do tej gazety a jednak w petycji musi być jakieś wytłumaczenie i prośba o jakieś porozumienie a nei tak że rzucimy 3 wymagania wobec nich i po sprawie bo nawet tego nie rozpatrzą...dlatego chce aby wszyscy oblatani w temacie pomyśleli nad dobrym tekstem ja dopiero w tym sezonie zacząłem przygodę z kitesurfingiem i jeszcze może nie znam wszystkich argumentów jak nakłonić Niemców do zmiany decyzji...jeśli chodzi o profity to miałem na myśli np. to ze jak przyjezdzalismy to jednak berzdorfer pobieral od nas kase za parking i to jest już dla nich jakiś argument żeby nas nie stracic...

Awatar użytkownika
KrisIs

Post20 gru 2014, 14:16

Kuba90 pisze:Tak, tylko, że jak roześlemy petycje na ogólne kiteforum nie tylko Wrocław to może się więcej wpisze....z tym co piszesz to dobre jest na artykuł do tej gazety a jednak w petycji musi być jakieś wytłumaczenie i prośba o jakieś porozumienie a nei tak że rzucimy 3 wymagania wobec nich i po sprawie bo nawet tego nie rozpatrzą...dlatego chce aby wszyscy oblatani w temacie pomyśleli nad dobrym tekstem ja dopiero w tym sezonie zacząłem przygodę z kitesurfingiem i jeszcze może nie znam wszystkich argumentów jak nakłonić Niemców do zmiany decyzji...jeśli chodzi o profity to miałem na myśli np. to ze jak przyjezdzalismy to jednak berzdorfer pobieral od nas kase za parking i to jest już dla nich jakiś argument żeby nas nie stracic...

Przydałby się kontakt z niemiecką społecznością kitesurferską która wystąpiłaby z petycją. Z tego co widzę to chyba musimy to sami załatwić bo jakoś nie widze zaangażowania berzdorferskich kiterów. Chyba że ktoś gdzieś znalazł?

Kuba90

Post20 gru 2014, 14:27

dlatego ja proponuje żeby sklecić jakiś tekst, później mój kumpel to przetlumaczy na niemiecki i wrzucimy to do nas na forum do czechow i do niemcow zobaczymy co z tego wyjdzie i temat się rozpowszechni, bo z tego co wiem nie wszyscy o tym wiedza...

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”