Chorwacja/Trogir/Ciovo

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Szaman
Deska: SU-2
Latawiec: Ozone, Best, Genetrix
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post27 lip 2014, 13:12

Czy ktoś pływał w okolicach Trogiru/Splitu:http://www.windfinder.com/forecast/ciovo_trogir_okrug_gornji_beach lub w okolicy? Będę wdzięczny za wszelkie info co do spotu.

Awatar użytkownika
Wiktorek
Deska: Skywalker, OR Mako!
Latawiec: RRDs, Rally
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 11 razy

Post27 lip 2014, 23:41

Spędzałem w tej okolicy wakacje kilka razy. Ogólnie jeśli jedziesz latem i nie na prognozę - przykro mi, masz małe szanse na pływanie.
Lokalizacje znajdziesz na http://locations.splocs.com/kitesurf/lo ... beach.html
Ciovio - przejeżdżałem kilkakrotnie, więcej ludzi niż kamieni, ani razu latawca w powietrzu. Zresztą ani razu nie trafiłem na wiatr.
W okolicy masz Znjan (Split) - niby termika, ale mi się nie zdarzyła.
Jeśli masz wybór próbuj Bol, Neretva, Orebic albo Nin (bardziej na północ), ale na super wiatr bym nie liczył. Poszukaj wątków o tych spotach na forum.

Awatar użytkownika
Szaman

Post28 lip 2014, 13:17

Dzieki za info. Na KF szukalem i znalazlem tylko jeden watek z ktorego niewiele wynika. Jade w wakacje, wiec nie na prognoze, ale sprzet biore ... zobaczymy. Jak poplywam napisze o spocie.

Awatar użytkownika
Szaman

Post05 sty 2015, 14:34

Byłem, zobaczyłem, uwierzyłem ... w opis "Wiktorka" powyżej. Zgadza się w 100%. Ani jednego latawca, dobrego wiatru jak na lekarstwo.

Awatar użytkownika
Kubicki
Deska: SU-2: ProRider CL Carbo, Yeti
Latawiec: RRD
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post07 sty 2015, 06:10

W chorwacji bylem kilka razy dokladnie w makarskiej. Kilka razy w lipcu, kilka razy w sierpniu i raz we wrzesniu. Z moich wypadow tylko ten jedyny raz we wrzesniu mozna bylo poplywac. Niestety lipiec i sierpien to loteria.

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post08 sty 2015, 19:59

było w którymś z wątków na temat Chorwacji: Orebic/Kućište - termika działa tam codziennie jak w zegarku.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”