nofffa miejscowa???

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Agii

Post06 sie 2004, 23:33

aloha!
nie wiem jak do kajta ale do dechy ws jest dobra :D ....chodzi mi o tręby w wielkopolsce, jeziorko nie jest szerokie, ale za to długawe...woda czysciutenka...no i wiaterek tez dobry...takze zapraszam do wyprobowania...mam nadzieje,ze ta miejscowa bedzie fajna... :wink:
papatki....jak mi sie uda to zamieszcze dwie fotki

Awatar użytkownika
chinol
Kontaktowanie:

Post06 sie 2004, 23:42

daj jakieś lepsze namiary. gdzie i koło czego to jest ;-)

Agii

Post07 sie 2004, 09:24

wiec tak... od konina to jest 40 km na północ... i starasz sie trafic na jeziorko budzisławskie...jesli jeziorko nie podpasuje to jest obok jeszcze j.suszewskie i wilczynskie-taz fajne okolice...jesli to wszystko okaze sie zamale ...to troche wczesniej bardziej na zachod jest j.powidzkie( tej miejscowy jeszcze nie sprawdzilam )..zreszta kolo konina jest sporo jeziorek :wink: ..takze nie musze az tak bardzo ubolewac,ze nie mieszkam nad morzem...bo mam chociaz jeziorka..i to wcale nie az tak daleko...wiec zapraszam do siebie :wink:
aloha

Awatar użytkownika
Fin
Deska: F1 Trax HRD
Latawiec: Core Riot XR3 12/9/7
Postawił piwka: 37 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post07 sie 2004, 11:11

Witam,

Bywałem spory na tych jeziorkach. Pątnów, Mikorzyn, Ślesin,
dalej Wilczyn.

To do kajta to nie jestem nie zacząłem ale z tego co się orientuje
to może być kiepsko.

Okolica bardzo mi się podoba sporo pływałem tam na omegach.
Jeziorka ogólnie są dość wąskie z małymi wyjątkami np Pątnów
tam na początku jest dużo szersze niż w góre w strone Ślesina.
http://tinyurl.com/3vl7a
Druga sprawa sporo lasów na brzegach, na przeciwko Mikorzyna dodatkowe betonowe murek wzdłuż całego brzegu.
Dalej już dokładnie nie pamiętam gdzie ale jest troche linii wysokiego napięcia (Pątnów to w końcu jedna wielka elektrownia).

Wilczyna w raczej bym nie polecał, woda czysta ale wąskie i też sporo
drzew poza tym dość głębokie zaraz przy brzegu z tego co pamiętam (typowa rynna). http://tinyurl.com/63p7v

Wiatr wszędzie różny kręci sporo w zwężeniach potrafi za zakętem zmienić kierunek o 100 stopni.

Dość dawno tam nie byłem więc Agii mnie poprawi jakbym coś pokręcił :wink: Rozważyć ewentualnie można by Pątnów.
Start z dość szerokiej plaży przy zachodnim wietrze jest
nieźle. Jedynie nie zbliżać się od nawietrznego brzegu
wtedy bo tam są linie. Tłoku na wodzie raczej nie kojarze.

Na Powidzu to już ktoś inny niech opisze z tego co wiem to jest to jeden z lepszym spotów w Wielkopolsce.

pzdr
Fin

Agii

Post07 sie 2004, 16:01

oj juz nie przesadzaj, az tak waskie to nie sa...pontnow - wiaterek był dobry wiec sobie posmigałam....na kajcie tez by raczej nie było tam problemu...co do wilczynskiego- tez dawno tam nie byłam...narazie przerabialam budzisławskie..i nie jest tak najgorzej...ale powidzkie to raczej sie nadaje....ja tylko rzuciłam propozycje.... :twisted:
aloha

Awatar użytkownika
Fin
Deska: F1 Trax HRD
Latawiec: Core Riot XR3 12/9/7
Postawił piwka: 37 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post08 sie 2004, 00:12

ja tylko rzuciłam propozycje.... :evil:

I bardzo dobrze :thumb: Myśle że osoby w miarę zaawansowane
na niektórych z tych jezior spokojnie dałyby radę popływać.

Szczególnie są to interesujące miejsca dla osób z Konina i okolic,
bo z Poznania bliżej jest do Powidza, ale czasem przecież też warto
popływać w różnych miejscach.

Do WS wszystkie te miejsca są super, sam w Wilczynie pierwszy raz wszedłem na deche.

Pozdrawiam ciepło 8)

Fin

kanwee

Post07 mar 2006, 08:23

jeziorko budzislawskie jest bardzo fajne co wy do niego macie?? :?: :?:

Awatar użytkownika
Trusek
Deska: Su2
Latawiec: North Rebel 9 i 12

Post07 mar 2006, 19:24

Zamieścił bym jakieś fotki z góry ale jakoś tak zawsze szybko... i nigdy nie zdążę... :lol:
W/w jeziorka znajdują się w Powidzkim Parku Krajobrazowym - czyli jest uroczo, miło, spokojnie /no może za wyjątkiem Skorzecina i Przyjezierza, które porównałbym do Mielna w postaci mini tzn mozna sie rozerwać wieczorami oraz..../
Dla twardzieli z Polski jeśli ktoś ma ochotę popływać zimą to informuję! Pątnów nigdy nie zamarza.
Ja nie jestem takim twardzielem wiec nie próbowałem swoich sił zimą w wodzie.
Czy w koninie wogóle ktoś kajtuje? Z powietrza nigdy nie zarejestrowałem kajciarzy na Gosławicach ani Pątnowie.
Zapraszam do Powidza, rewelacji niema jesli chodzi o zejscie na wodę ale dajemy radę a i Skorzęcin przy typowo zachodnich wiatrach nie jest zły. Na WSie pływałem tylko na Powidzu ale teraz przerzuciłem sie raczej na Skorzecin ponieważ łatwiej jest zejść na wodę, całkiem niezła plaża, najgorzej jest w sezonie w upalny dzień kiedy to ciezko sie przecisnąć miedzy recznikami .
Pozdro

Gość

Post08 mar 2006, 13:51

no ja niedlugo bede kajtowala w koninie .niedawno zrobili nowe jeziorko kolo mikorzona ..jest calkiem przyjemnie..z tego co wiem to jest jeszcze chlopak, ktory plywa ale nigdy nie natknelam sie na niego

Awatar użytkownika
Trusek
Deska: Su2
Latawiec: North Rebel 9 i 12

Post08 mar 2006, 22:23

Mam kumpla z konina, który raczkuje w tej materii. Być może o niego chodzi. A tak wogóle to kim jesteś "gościówko"? :lol:

Awatar użytkownika
mateo
Kontaktowanie:

Post11 mar 2006, 10:51

Agii pisze:aloha!
nie wiem jak do kajta ale do dechy ws jest dobra :D ....chodzi mi o tręby w wielkopolsce, jeziorko nie jest szerokie, ale za to długawe...woda czysciutenka...no i wiaterek tez dobry...takze zapraszam do wyprobowania...mam nadzieje,ze ta miejscowa bedzie fajna... :wink:
papatki....jak mi sie uda to zamieszcze dwie fotki

Na fotki czekamy z niecierpliwoscia ale moze przenies temat do :arrow: Spoty bo robi sie maly balagan. Dbajmy aby nasze forum bylo czytelne i by mozna bylo latwo z niego korzystac. I sory Pablo ze bawie sie w moderatora.
Pozdro szacun :!:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”